טרטר טונה עם קרם קוקוס

לאורך השנים עלו בבלוג כמה וכמה מתכוני דגים נאים מצוינים, אם יורשה לי לומר.. וזאת משום שמנות של דגים נאים נמנות בין המנות האהובות עליי ביותר. ניתן למצוא כאן מנות שונות של סשימי – מהסשימי האסייתי ועד הניו סטייל סשימי, מנות שונות של סביצ'ה, מהסביצ'ה הים תיכוני ועד הסביצ'ה טונה העולמי והסביצ'ה על יוגורט, וגם מנות אחרות, כמו הספייסי טונה וטרטר הסלמון (בהשראת הטרטר המפורסם של מינאטו).

היום אשתף אתכם בוריאציה נוספת והפעם טרטר טונה. על פניו טרטר די סטנדרטי במונחים של טרטר בסגנון אסייתי, אך לא כך המצב בזכות קרם הקוקוס שנוסיף לרוטב שלו, אשר יעניק טוויסט כיפי ומעניין למנה.

הקפידו להשתמש בטונה ברמה הכי גבוהה שיש. איכות הדג תרים או תפיל את המנה. כמובן שהמנה תהיה מצוינת גם עם דג נא אהוב וטרי טרי אחר.

אני אוהבת וממליצה להכין את הרוטב בצנצנת מראש ואז כל שיוותר לעשות הוא לקצוץ, לערבב ולהגיש (אספר לכם שכשאני מארחת, אני מכינה את כל הרטבים מראש בצנצנות, אפילו יום לפני, מה שחוסך הרבה זמן בשעות לפני האירוח).

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כ-400 גר' טונה אדומה ברמת סשימי, נקייה מעור ועצמות

1 אבוקדו גדול בשל (או 2 קטנים) חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל צ'ילי אדום, נקי מגרעינים וקצוץ דק

חופן גדול עלי כוסברה קצוצים

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

מלח ים

לרוטב:

1 כף שמן שומשום

1 כף ג'ינג'ר מגורד

1 כפית גרידת לימון מגורדת

1 כף חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

3 כפות קרם קוקוס (לנער היטב את הפחית לפני השימוש)

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה/צנצנת את חומרי הרוטב: 1 כף שמן שומשום, כף ג'ינג'ר מגורד, כפית גרידת לימון, כף חומץ אורז, 3 כפות סויה ו-3 כפות קרם קוקוס.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

קוצצים את הטונה לקוביות קטנות ומכניסים לקערה.

מוסיפים לקערה את האבוקדו, הצ'ילי האדום הקצוץ, הכוסברה והבצל הירוק.

צילום: דוד בכר/הארץ

שופכים את הרוטב, מתבלים במעט מלח ים, מערבבים, טועמים ומגישים (אם רוצים אפשר להעביר לרינג להגשה מרשימה יותר).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן