טחינה ירוקה

לאורך השנים כבר יצא לי לכתוב רבות על טחינה. אני מאד אוהבת טחינה, אם ככה כפי שהיא – גולמית, על סלט קצוץ או ירקות קלויים או שאני מכינה אותה בקלות עם מים, לימון ומלח, כפי שהסברתי בפוסטים מוקדמים בבלוג, כמו במתכון של הלחמניות הממולאות המעולות או הפיתות לחמעג'ון, בין היתר.

כמובן שאני גם אוהבת לשלב טחינה במתכונים שונים ומגוונים, מסלטים ועד קינוחים (כדוגמת הרוטב טחינה ומיסו לסלט או עוגת הטחינה ואגוזים ללא גלוטן, בין היתר). וכן, פוסט מקיף של טחינה יגיע בקרוב.

אז היום אציג לכם טחינה ממש בסיסית, אבל כזו שאיכשהו עוד לא היתה לנו פה. עוד וריאציה וגיוון לטחינה פשוטה וטובה (בדומה לטחינת סלק שגם מהווה וריאציה חביבה ומומלצת למקור).

הגשתי לאחרונה את הטחינה הירוקה הנפלאה הזו לצד קוביות לברק בסגנון מעורב ירושלמי. זיוה דודתי בדיוק ביקרה אצלי כשבישלתי ושאלתי אותה אם היא יכולה להכין עבורי את הטחינה בזמן שאני מג'נגלת בין שלל מנות אחרות שבישלתי (כולם מהבלוג כמובן.. הרי אני המשתמשת העיקרית בו, במקרה ולא ידעתם ).

איכשהו, למרות שזיוה לא התכוונה, התקבלה הטחינה הירוקה הכי טעימה שאכלתי (כן כן, לדודה שלי יש את הטאץ', לראיה כמה וכמה מתכונים מנצחים שלה בבלוג, כמו הקציצות בקר, העוף האדום, האורז הירוק ועוד).

למקרה ותהיתם, היו שם באותה ארוחה גם מרק ירקות וערמונים, פטה עם עגבניות בתנור, דג שלם במלח, סלט מלפפונים ובצלים, סלט החסה של אמא שלי, סלט כלבו, פוקאצ'ה, תפוחי אדמה קווץ', פטריות בתנור, פרפה חלבה ועוגת תותים נוסטלגית (ואולי עוד מנה שאני לא זוכרת ).

הטחינה הירוקה נשמרת בכלי סגור במקרר עד כ-5 ימים בקלות, כך שהרגישו חופשי להכין מראש כמות גדולה ותוכלו להתפנק עליה עם ירקות, על פרוסת לחם והאמת שכמעט לצד כל מאכל.. היא פשוט נהדרת.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כוס טחינה גולמית משובחת (לנער או לערבב היטב לפני) – אני משתמשת בהר ברכה

1 כוס עלי פטרוזיליה

מיץ מלימון גדול

2 שיני שום

כ-3/4 כפית מלח

כ-3/4 עד 1 כוס מים קרים

הוראות הכנה:

מכניסים למעבד מזון את הטחינה הגולמית, עלי הפטרוזיליה, מיץ הלימון, שיני השום, המלח וחצי כוס מים קרים ומעבדים בפולסים עד קבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את יתרת המים או חלקם, עד לקבלת מידת הסמיכות המועדפת (התחילו עם עוד רבע כוס ואז הוסיפו במידת הצורך, אני מעדיפה טחינה מעט נוזלית על פני סמיכה).

צילום: דוד בכר/הארץ

טועמים ומוסיפים מלח/מים/לימון במידת הצורך.

הטחינה תישמר בכלי סגור במקרר כ-5 ימים (כך שניתן להכין אותה מראש).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

סופריטו

סופריטו, הצלי המפורסם מהמטבח הספרדי (ולא רק..) של עוף ותפוחי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. יורם רון הגב

    אהבתי, מתכון רגיל לטחינה,
    אני אישית מעדיף יותר מיץ לימון ומעט גדרידת לימון
    וכדי שהטחינה תהיה באמת ירוקה, הרבה יותר פטרוזיליה עד שהיא ירוקה (אפשר להשתמש בפטרוזיליה מטולטל שהטעם שלה יותר עדין)

  2. עודד הגב

    היי מיכל, המתכון שלך אחלה.
    להלן המלצות לשידרוגים:
    – לימון – אני מכניס רבע או חצי (תלוי בכמות הכוללת) של ליים על קליפתו, שמרוסק במגימיקס.
    – שמן – אני מוסיף שמן זית לתערובת
    – טחינה – המומלצת שלי – אל ארז.
    – חציל – קולה חציל קטן על אש גלויה בכירת הגז, מקלף ומכניס למגימיקס, עם כל הרכיבים שציינת + השידרוגים. מתקבל קרם חציל טעים.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן