הפנקייק של שלי

שלי שלנו האהובה עזבה לאחרונה לטובת לימודי פסיכומטרי. היא היתה איתנו שנה אחת בלבד אך הספיקה בשנה הזו להיכנס לכולנו עמוק לתוך הלב. אך כפי שסיכמנו בערב פרידה שערכנו ערב עזיבתה: זוהי לא פרידה – או כמאמר השיר בלשון נקבה: "אל נא תאמרי לנו שלום, אמרי רק להתראות". ולמרות זאת, שניה לפני שנסעה, לקחתי ממנה את המתכון של הפנקייקים המושלמים שלה, שילדיי זללו בהנאה רבה לפחות פעם בשבוע.

מתכון זה מסכם שנה של מאכלים מעולים ששלי הביאה למטבחנו, כמו הספנקופיטה, לביבות הגבינה ומרק הפטריות והכוסמת, בין היתר. כן, כן, איכשהו אני מושכת אליי פודיים .

ועכשיו בואו נצלול לפנקייק של שלי. לאורך השנים עוד לא עלה לבלוג מתכון של פנקייק קלאסי וטוב. שלא תבינו לא נכון, פנקייק הוא מאכל שגור מאד אצלינו בבית (מדובר בארוחת ערב פופולרית של ילדיי ולעיתים רחוקות גם ארוחת בוקר בשבתות), אך תמיד הרגשתי שעוד לא פיצחתי את המתכון לפנקייק הכי הכי. האמת שהדעות חלוקות גם בקרב בני הבית לגבי מהו הפנקייק המושלם? מיקה למשל אוהבת אותם עבים ופלאפיים יותר ואלי לעומתה מעדיפה פנקייקים דקים.. לא קל לרצות ארבעה ילדים .

הפנקייקים של שלי הם איפשהו באמצע – לא דקים מדי ולא עבים מדי. שימו לב שהם גם כמעט לא מתוקים, משום שאצלנו המתיקות מגיעה מסירופ המייפל (הטבעי כמובן) שנמזג בערימות לצד/מעל הפנקייקים (עוד עניין של אסכולות שונות כאן בבית). לעיתים הילדים יאכלו את הפנקייק גם עם נוטלה או ממרח אחר, אך כמעט תמיד סירופ המייפל ייקח בנוק אאוט.

לעניין ההכנה, נערבב כאן שתי קערות לחוד – אחת של יבשים ואחת של רטובים, ולבסוף נאחד אותן. שימו לב שחשוב שלא לערבב יותר מדי כשמאחדים את שתי הבלילות על מנת שבאמת יתקבלו פנקייקים אווריריים ולא דחוסים מדי (גם אם יישארו מעט גושים בתערובת, זה בסדר).

אנחנו אוהבים להכין את הפנקייקים האלו קטנים וחמודים (מהמתכון הזה מתקבלים כ-40 פנקייקים קטנים), אך כמובן שאין שום בעיה להכין מהבלילה פנקייקים גדולים יותר.

רוצים שהפנקייקים לא יהיו חלביים? המירו את החלב בחלב צמחי, כמו חלב שיבולת שועל/שקדים ואת החמאה בשמן, כמו שמן זרעי ענבים/קוקוס. רוצים שיהיו ללא גלוטן? פשוט המירו את הקמח בקמח ללא גלוטן, כמו קמח אורז לדוגמא או קמח לל"ג אהוב אחר.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1/4 כוס סוכר

3 ביצים

1 וחצי כוסות חלב

80 גר' חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל

מעט שמן ניטראלי/חמאה לשימון

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את החומרים הרטובים:  החמאה המומסת (שלא תהיה חמה מדי), החלב, הביצים ותמצית הוניל ומערבבים עם מטרפה.

צילום: דוד בכר/הארץ

לקערה שנייה מכניסים את היבשים: הקמח, הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעת מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (חשוב לא לערבב יותר מדי).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים מחבת על להבה בינונית ומשמנים במעט שמן (פחות מכפית) או חמאה.

בעזרת מצקת קטנה או כף יוצקים עיגולים על המחבת במרווחים.

צילום: דוד בכר/הארץ

כאשר נוצרות בועות על פני הפנקייק הופכים בעזרת תרווד לעוד זמן קצר ומעבירים לצלחת.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

ממשיכים באותו אופן עד לסיום הבלילה.

מגישים עם סירופ מייפל אמיתי.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

המנה מוכנה

גספצ'ו צהוב

את המתכון המנצח שלי לגספצ'ו הבאתי לכם בקיץ אשתקד. עמלתי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן