כפי שסיפרתי לכם כבר בעבר, אני מאד אוהבת דגים ברוטב חריף וטוב, במיוחד כאשר יש לחם טוב ליד לטבול ברוטב. חלום. אז מתכון לגרסה שלי לחריימה, מנת הדגים החריפים הטוניסאית הידועה, כבר יש כאן בבלוג והיום אציג בפניכם ורסיה אחרת לדגים חריפים, הדומה יותר לדגים החריפים המרוקאיים.
אם בחריימה הרוטב מבוסס על המון שום, שלל תבלינים ורסק עגבניות, ברוטב הבא, פרט לכך שהרכב התבלינים שונה, יהיו גם עגבניות טריות ופלפלים – מתוקים וחריפים, בנוסף לכל החשודים המידיים.
אכלתי מסיר הדגים הנפלא הזה באחת השבתות האחרונות אצל דודתי זיוה (אותה אחת שהציגה לנו את הקציצות האלו והסלט הזה, בין היתר), ולאחר שלא יכולתי להפסיק לנגב את החלה ברוטב המדהים, החלטתי שאני פשוט חייבת להביא את הסיר גם לשולחן שלכם.
זיוה הכינה את המנה עם פילטים של מושט (שנקראים גם אמנון) שהפתיעו לטובה, לכן החלטתי להשתמש במושט גם במתכון שאני מציגה היום. מה שכן, בפעם הבאה שאכין את המנה עם מושט, אשתמש בפילטים ללא עור. כמובן שניתן לבשל את המנה עם כל דג לבן וטרי שמתחשק לכם. ה- go to שלי הוא תמיד לברק ואין ספק שגם אותו אטביע ברוטב הנפלא הזה בקרוב. גם בורי, מוסר ולוקוס כמובן יתאימו, בין היתר.
שימו לב שיש להקפיד להשתמש בפפריקה אדומה מתוקה בשמן ולא בפפריקה אדומה רגילה (מדובר גם בתבלין יבש, אבל אחר), שעושה הבדל גדול בטעם ובצבע במקרה של הרוטב הזה. מבחינת חריפות המנה – הדגים יכולים להיות פיקנטיים בלבד או חריפים אש, תלוי במידת חריפות וכמות הפלפלים הירוקים שתשלבו במנה. אם הפלפלים החריפים שלכם לא מספיק חריפים לטעמכם, ומתחשק לכם להוסיף עוד קצת אש למנה, הוסיפו כפית פפריקה חריפה בשמן לאחר בישול הרוטב 10 דקות.
אם אתם אוהבי דגים ברוטב חריף כמוני, אני מזמינה אתכם להציץ גם במתכון של הפסטה חריימה המוצלח עד מאד, אם יורשה לי, וגם במתכון של מנת דגים ברוטב חריף מהצד השני של הכדור.. הדגים בקארי ירוק וחלב קוקוס הנהדרים.
היכונו לסיר דגים בעל טעמים עזים ועוקצניים בזכות נדיבות השום, הכוסברה, הפלפלים החריפים, התבלינים.. והאהבה שתכניסו לסיר .. מצטערת התבקש. וכמובן, מיותר לומר, מומלץ להגיש עם חלה טריה ורכה שתספוק לתוכה את הרוטב.
מצרכים:
6 פילטים של דג לבן (בורי/מושט/לברק/דניס.. מומלץ לבקש ללא עור)
2-3 פלפלים אדומים (גמבות), חתוכים לעיגולים
1-2 פלפלים חריפים ירוקים, חתוכים לחצאים ונקיים מגרעינים
5 עגבניות, פרוסות
שיני שום מראש שלם (כ-10-12 שיניים), קצוצות
קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גר')
3 כפיות גדושות פפריקה אדומה מתוקה בשמן
1/2 כפית כורכום
2 כפיות גדושות מלח
צרור כוסברה קצוץ
7 כפות שמן חמניות
1 וחצי כוסות מים רותחים
אופציונאלי: כפית פפריקה חריפה בשמן
הוראות הכנה:
בסיר רחב ונמוך מחממים 7 כפות שמן על להבה בינונית-גבוהה.
מוסיפים את הפלפלים האדומים (הגמבות) בשכבה אחידה.
מעליהם מסדרים את פרוסות העגבניות ומערבבים מעט, כך שגם העגבניות ייחרכו.
לאחר כ-2-3 דקות מפזרים באופן אחיד את השום הקצוץ ומערבבים.
מוסיפים 1/2 כפית כורכום ו-3 כפיות פפריקה מתוקה בשמן ומערבבים.
מערבבים בקערה/קנקן מדידה כוס וחצי מים רותחים, יחד עם רסק העגבניות ושופכים מעל.
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ו-2 כפיות גדושות של מלח ומערבבים.
מפזרים באופן אחיד את חצאי הפלפל החריף (כמה שבוחרים להוסיף) ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה.
טועמים את הרוטב, ואם אינו חריף מספיק לדעתכם, ערבבו פנימה כפית (פחות/יותר) של פפריקה חריפה בשמן/פפריקה חריפה רגילה.
כעת מניחים את הפילטים של הדגים בסיר, עם העור כלפי מטה, בשכבה אחידה ומשקים אותם בעזרת כף ברוטב.
מכסים ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית, עד שהדגים מוכנים.
מומלץ להגיש עם חלה טרייה.
עד הפעם הבאה,
מיכל
11 תגובות
מיכל, תודה רבה על המתכון.
יצא מעולה עם פילה ברמונדי שהוא דג מדהים.
היי אדר, כיף לשמוע שאהבת ויצא פגז גם עם ברמונדי
איזה כיף לשמוע שאהבת אדר! ינוסה גם עם ברמונדי
הכנתי היום יצא טעים אש! תודה לך ולדודה זיוה כמובן על מתכון שווה ובקלי קלות! (שמוכיח שגם אשכנזים יכולים להכין חריימה מעולה )
היי שרון שמחה מאד שאהבת!
הי,
באיזה גודל צריך להיות הסיר? עומק/ קוטר? לא מנוסה עם בישול בסוטאז'.
תודה
היי מרדכי, חשוב שיהיה סיר רחב ונמוך, אין צורך בסיר גבוה.
שיהיה מספיק מקום למספר דגים שתרצה להכין לשכב, אפילו בצפיפות, אחד לצד השני.
זה כבר מתכון הדגים השני שלך שאני מכינה. (הראשון היה סיר הדגים הקייצי והשמח….). נפלא. תודה
היי ליאה, איזה כיף לשמוע! תודה!
אפשר להוסיף לימון כבוש?
היי עירית, בהחלט!