אלו גובי – תבשיל ירקות הודי

את המתכון למנת הירקות ההודית, הטבעונית והמתובלת הזו העבירה לי דנה חברתי המהממת שחזרה ארצה עם משפחתה בסיום של כמה שנות רילוקיישן בהודו (סיפרתי לכם על דנה בעבר כבר במתכון לטרין המדהים וחטיפי הגרנולה, בין היתר).

דנה חזרה מהודו מצוידת בהרבה תובנות, חוויות וגם מתכונים שלמדה מהחברות המקומיות שלה. כן, כן, דנה היא מאותן בחורות סופר חברותיות שתסמכו עליה שרכשה גם שם חברות לכל החיים. בכל מקרה, לאחת הארוחות האחרונות המשותפות שלנו היא הגיעה מצוידת בסיר של הירקות המבושלים הללו ששמם ההודי הוא "אלו גובי" – מנת ירקות מופלאה ומתובלת.

גם במנה זאת ניתן בקלות לשלוט בחריפות בהתאם לכמות ומידת החריפות של הפלפלים החריפים שתשתמשו בהם וגם במידת החריפות (אם בכלל) של אבקת הקארי הצהוב שתשלבו במנה (יש חריפות ויש כאלה שבכלל לא). בנוסף, דנה ממליצה להגיש לצד המנה יוגורט מתובל בשם "ראיטה" שמצנן את הפה מהחריפות של האלו גובי.

אספר לכם שמתכון זה לאלו גובי אינו תואם אחד לאחד למתכון ההודי המסורתי. בעצם, דנה לקחה את ה-"אלו גובי" ההודי ושדרגה אותו (לטענתה ) עם תוספות, כמו בטטה כתומה (שמסתבר שאין כלל להשיג בהודו). בנוסף, שימו לב שקוביות הדלורית שנשלב בתבשיל יישארו עם הקליפה  שמתרככת ומתגלה כמאד טעימה (מסתבר שככה אוכלים את הדלורית במזרח, עם קליפתה). נקודה נוספת שלא כדאי לפספס בעת ההכנה: שורש הג'ינג'ר כאן קצוץ דק ולא מגורד, כמו גם השום שקצוץ ולא כתוש. מה שכן, שלא תגידו שלא אמרתי, יש צורך להצטייד בזרעי כמון עבור תבשיל זה (ולא כמון טחון) – תבלין שלדעתי לרובנו אין בבית באופן קבוע (לפחות לי לא היה).

בנוסף לכרובית, דלורית, תפוח אדמה ובטטה, תמצאו במתכון גם שני סוגי עגבניות שמוסיפות כל כך הרבה עסיס וטעם – אל תוותרו עליהן. נוסיף לתבשיל כחצי כוס מים, כך שהנוזלים ששלל הירקות והפירות (עגבניה, דא?) יגירו הם אלו שבעיקר ירטיבו את המנה.. אך אל תתבלבלו, זוהי לא מנה של ירקות ברוטב, אלא של ירקות מבושלים מתובלים.

דנה מספרת שהבסיס של כל תבשיל הודי טוב הוא השילוש המקודש של בצל, שום ג'ינגר. האמת היא שמבלי לדעת כלל ברזל זה של ההודים, הוא גם הבסיס של הרבה מתבשיליי… עם כזו התחלה מנצחת, רק טוב יכול להיות.. ואכן כך קורה, תבשיל ירקות, עשיר ומלא טעם נפלא.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

6 עגבניות שרי חצויות

חצי פלפל חריף ירוק קצוץ דק

3 שיני שום גדולות קצוצות

אצבע שורש ג'ינג'ר קצוץ דק (ולא מגורד)

3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות

חצי ראש כרובית מופרדת לפרחים

חצי דלורית חתוכה לקוביות, עם הקליפה

2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות

כ-4 כפות שמן חמניות

2 כפיות כורכום

חצי כפית זרעי כמון

3 כפיות קארי צהוב

1 כפית עלי טימין טריים

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית מלח

להגשה: עלי כוסברה טריים

אופציונאלי:

צילום :הדס פרוש/הארץ

ראיטה:

1 גביע יוגורט 3%

1 מלפפון קטן מגורד וסחוט מנוזלים

קמצוץ כמון

קמצוץ פפריקה חריפה

קמצוץ מלח

הוראות הכנה:

בסיר נמוך ורחב מחממים את שמן החמניות על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

מוסיפים כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור טחון וחצי כפית זרעי כמון, מערבבים ומטגנים עוד חצי דקה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף, מערבבים עוד כדקה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את העגבניות הקצוצות ועגבניות השרי ומערבבים ומבשלים עוד דקות בודדות עד שמגירות נוזלים ומנמיכים ללהבה נמוכה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים 2 כפיות כורכום, 3 כפיות קארי צהוב וכפית עלי טימין טריים ומערבבים.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

כעת מוסיפים את כל הירקות החתוכים: תפוחי האדמה, הבטטות, הדלורית והכרובית.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים היטב.

מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30-40 דקות, כאשר מדי פעם בודקים את הסיר ומנערים על מנת שהתחתית לא תיחרך.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מגישים עם עלי כוסברה טרייה.

ישנה אפשרות להגיש את התבשיל עם ראיטה (שמצננת את החריפות): מערבבים את היוגורט יחד עם המלפפון המגורד, הכמון, הפפריקה החריפה והמלח ומגישים לצד האלו גובי.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרפה קפה

לאורך השנים כבר עלו בבלוג שלל מתכונים מעולים ופופולריים לסוגי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן