בהמשך למנת הדגל של אחי הבכור ארז, הלוא היא מנת הדג בקארי ירוק וקרם קוקוס, היום אציג בפניכם עוד מנה שאחי אוהב לחזור אליה פעם אחר פעם, גם היא עם נגיעות אסייתיות, מה שלא מפתיע משום אהדתו הגדולה למטבחים אסייתיים שונים ומגוונים. האמת שארז פריק של אוכל סיני במיוחד, מטבח שאין לו ייצוג מכובד מספיק כאן בארץ לטעמי. רק תפתחו עם אחי בשיחת חולין על מסעדות אסייתיות בלונדון, למשל.. הרימו רגליים, קחו כוס מים.. שיחה ארוכה ואינפורמטיבית מאד לקראתכם .
טוב, גלשתי.. אז ארז מאלתר במטבחו כל מיני מנות בהשראה אסייתית ובמקרה של המנה הקלילה שאציג בפניכם היום מדובר בגרסה קלילה שלו לאורז מטוגן (special fried rice, אחת מהמנות השגורות יותר במסעדות סיניות), דווקא בתוספת הודו טחון. מתקבלת מנה מתובלת מאד, אך שמתאימה גם לילדים.
שימו לב שקודם נתבל טוב את הבשר הטחון ולאחר מכן ניתן לו לנוח ולספוג טעמים במקרר, לפני טיגונו. אפשר לעשות שלב זה גם כמה שעות טובות לפני ההכנה.
בבוקר צילום המנה לא היה אצל הקצב השכונתי שלי הודו אז השתמשתי בבשר פרגית טחון, שגם מתאים (כמו בקציצות הנפלאות האלה). הרגישו חופשי להמיר בחזה עוף טחון, בקר טחון או אפילו קוביות טופו. כמובן שיש אין סוף אפשרויות גם מבחינת התוספות – אפשר להוסיף מיני ירקות שונים (הציצו בפוסט של האורז המטוגן הזה, למשל), כרגיל לכו על מה שטעים וזמין לכם. כמו במתכון של אותו אורז מטוגן, גם כאן נשתמש באורז מבושל – כלומר יש לבשל כוס אורז מראש, ובהמשך נשלב את אותו אורז במנה. אין שום בעיה (ואפילו רצוי) לבשל את האורז כמה שעות לפני הכנת המנה – עדיף שיתקרר לפני. גם שאריות אורז מאתמול יתאימו בהחלט לאורז מטוגן זה.
מצרכים:
1 כוס אורז, מבושל
500 גר' בשר הודו טחון
4 כפות סויה
כף וחצי שמן שומשום
1 כפית שטוחה פלפל לבן טחון
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 כפית אבקת שום
2 בצלים לבנים קצוצים
כ-4 כפות שמן חמניות
אופציונאלי: פלפל ירוק קצוץ דק (לפי הטעם)
להגשה: בצל ירוק קצוץ דק
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה את ההודו הטחון ומוסיפים את הסויה, הפלפל הלבן, הפלפל השחור, שמן השומשום ואבקת השום ומערבבים היטב, כך שהבשר יספוג את כל הטעמים. מכסים ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה (אפשר גם לכמה שעות טובות).
מחממים בווק או מחבת גדולה את השמן ומטגנים את הבצלים עד שזהובים.
מי שמעוניין, מוסיף כעת פלפל ירוק חריף קצוץ ומטגן, תוך כדי ערבוב, עוד כדקה (אני הוספתי 1/3 פלפל הפעם).
מוסיפים את בשר ההודו המתובל ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב עם הבשר והבצלים עד שמתקבלת תערובת אחידה, ללא גושי אורז לבנים.
מגישים עם בצל ירוק קצוץ.
עד הפעם הבאה,
מיכל