לפני כמה שבועות נפלתי על דינה דודתי עם זיכרון לעוגה יבשה נפלאה שאמה רבקה נהגה להכין (יצא לי לספר לכם על רבקה כבר במתכון של הבמיה המעולה הזו).
שמחתי לשמוע שהעוגה המגולגלת של רבקה עדיין מככבת בארוחות המשפחתיות שלהם, בדיוק אותה עוגה שזכרתי מלפני שנים רבות: עוגת בצק פריך מגולגלת ממולאת בריבה טובה, תערובת סוכר-קינמון-שומשום ואגוזי פקאן שבורים. פרוסה מעוגה זו (שלאחר חיתוכה בעצם מתקבלות עוגיות מגולגלות) מהווה את הפרטנר המושלם לכוס תה/ קפה של אחרי ארוחה/בין ארוחות/יקיצת בוקר.. איזו סצינה שתבחרו תעבוד פשוט נפלא 😀.
את המתכון המצולם דינה העבירה לי בלי יותר מדי מידות, אבל אנחנו כבר לא חוששים ממתכוני סבתא מעומעמים נכון? תסלחו לי כשאטפח לעצמי על השכם ואספר לכם שכבר בניסיון הראשון נכנסתי לראש של רבקה הנמרצת ויצאו לי שלוש רולדות נפלאות (אחת אפילו עטפתי והקפאתי, שלא יחסר, כמה "סבתא מרים" מצידי – המחתיינס של רבקה במקרה ואתם עוקבים 😀)..
לפני שנתחיל, דעו שניתן בכיף להמיר את הפקאנים באגוזי מלך, לפי העדפתכם, ובגזרת הריבה פשוט לכו על איזו ריבה שאוהבים – תותים/פירות יער/מישמש – מה שיש וטעים לכם (הרגישו חופשי לגוון בין הרולדות עם סוג הריבה/האגוזים.. ממש לחיות על הקצה, אה? 😀).
מצרכים:
לבצק:
1 חבילה קטנה קמח תופח (350 גר')
1 גביע שמנת חמוצה
100 גר' חמאה
למילוי:
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית שומשום
1 צנצנת ריבה טובה
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
מעט שמן למריחה מעל
מעט שומשום לפיזור מעל
אבקת סוכר לפיזור מעל
הוראות הכנה:
מכניסים את חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. לחילופין אפשר לעבד בידיים את הבצק בקערה.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מועכים מעט עם האצבעות למעין דיסקית ומכניסים למקרר לכשעתיים (לא שלב חובה, אך עדיף).
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים סוכר, שומשום וקינמון.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומחלקים את הבצק לשלושה גושים שווים בגודלם.
על משטח מקומח, מרדדים כל גוש בתורו לעלה של בצק ומקפלים בעדינות את שולי הבצק כך שתיווצר מסגרת צרה.
בתוך המסגרת שיצרנו, מורחים שכבה נדיבה של ריבה, מפזרים מתערובת הסוכר-קינמון-שומשום ומהפקאנים הקצוצים.
מגלגלים בעדינות את הבצק לרולדה (מהצלע הארוכה) ומעבירים את הרולדה, כך שהקפל בתחתיתה, לתבנית המרופדת נייר אפייה.
באותו אופן מכינים שתי רולדות נוספות ומעבירים אותן לתבנית התנור.
בעזרת מברשת סיליקון, מורחים מעט שמן על שלוש הרולדות ומפזרים מעליהן מעט שומשום.
אופים למשך כ-35-40 דקות עד שהרולדות זהובות וריחניות.
מפזרים מעט אבקת סוכר, פורסים ומגישים.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
10 תגובות
צנצנת ריבה, כמות?
יוצא להשתמש בצנצנת ריבה שלמה, כ- 300 גר׳.
זה בצק שק״מ הישן והטוב, בהחלפת המרגרינה בחמאה. תוספת חלמון הופכת אותו לעוד יותר טוב!
(שקמ- שמנת, קמח, מרגרינה)
רושמת! תודה על הטיפ
בדומה אך שונה- בבצק שק"מ המרגרינה היא חבילה= 200 גרם. פה במתכון יש רק מחצית מהשומן- 100 גרם חמאה (אלא אם כן היה אמור להיות 200 גרם חמאה ויש טעות בכתבה..)
היי חיה, לא הכוונה היא בהחלט 100 גר׳ חמאה 🙂
אם מקפיאים – להקפיא לפני האפיה או אחריה ?
היי רונית, אני הקפאתי אחרי האפייה, אך אפשר גם בהחלט לפני ואז כל שנשאר הוא לאפות. בהצלחה!
הרגשתי צורך להגיב כי גם לסבתא שלי קוראים מרים וגם לאימי רבקה 😉
בהחלט אנסה מחר את הרולדה המגרה!!
תודה על השיתוף מאיה! אין על סבתא מרים 🙂
בהצלחה עם הרולדה הטעימה מחר!