פשטידת חצילים קלה עם טריק

את המתכון לפשטידת החצילים עם הטריק שעליו כבר אספר לכם, קיבלה נועה יקירתי מחברתה ליבת, שאמה, היא המזוהה איתו.

מדובר במתכון קליל בו מערבבים את החומרים בקערה במשך שתי דקות והופ לתנור בדיוק כמו שאנחנו אוהבים (בדומה למתכונים של האורז עם הפטריות והערמונים, עוגת השקדים, הקוקוס והתפוזים או עוגיות הטחינה למשל).

הטוויסט שעליו דיברתי מגיע בדמות החצילים, שהם בעצם "חצילים קלויים על האש" קנויים (שומו שמיים!! 😀). כן, כן, לא רוצה לעשות פה פרסומת לחברות החומוס, אבל בדיוק על הסלטים המוכנים האלה אני מדברת. רק שחשוב להקפיד להשתמש בחציל ה-"טבעי", כלומר רק "על האש" ולא עם מיונז, טחינה או תוספות אחרות.

במתכון המקורי מצוין, כי יש להשתמש בקופסא של 500 גר' של חצילים על האש. אך מאז שכתבה את אותו מתכון, כנראה שהיצרנים התקמצנו בכמות אותה מוכרים (בטוחה שהמחיר לא ירד בהתאם 😀) משום שלא מצאתי קופסא מעל 400 גר'. למרות זאת, חזרתי לכאן בשביל לספר לכם שגם 400 גר' חצילים ממש עשו את העבודה.

בנוסף, ישנה הצעה במתכון להניח 1-2 מלאווחים מחוררים עם מזלג בתחתית הפשטידה. אני לא עשיתי זאת וממש לא רואה צורך בכך, יצאה פשטידה עדינה ונפלאה ובכלל לא מושחתת מדי. מלאווח, בעיניי, ייקח את המנה לכיוון השני בדיוק. אבל, אם אתם בקטע, כמובן שאני נותנת לכם את ברכתי ללכת על זה 😀.

לפני שנתחיל אספר לכם, כי במתכון כתוב 250 גר' גבינה בולגרית אותה אני המרתי בהכנה השניה שלי בבולגרית עדינה משום שעם גבינה בולגרית רגילה התקבלה פשטידה מלוחה מדי בעיניי ובעיני שאר הטועמים (שלומצי שלום 😀).

טעם החציל בפשטידה אינו דומיננטי, אלא מרומז ומעניק לה מעט טעם מעושן נעים. היא רכה עם מליחות גבינתית נהדרת ונפלאה למזנון בוקר/ערב או פשוט לצד סלט ירקות לארוחת הערב.

מצרכים:

מצרכים לפשטידת חצילים

400 גר' חצילים קלויים על האש (אלא אם תמצאו 500 גר')

1 גביע קוטג'

1 גביע שמנת מתוקה 10% או 15%

250 גר' גבינה בולגרית מעודנת מפוררת

3 ביצים

4 כפות קמח תופח

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים בקערה את החצילים, הקוטג' והשמנת המתוקה.

ערבוב קוטג' חצילים שמנת

ערבוב קוטג' חצילים שמנת2

מוסיפים את הגבינה הבולגרית המפוררת, הביצים, הקמח והפלפל השחור ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

הוספת שאר המרכיבים

מעבירים לתבנית משומנת (פיירקס או קרמיקה למשל) ואופים למשך כ-50 דקות עד שהפשטידה זהובה וריחנית.

בלילה בתבנית לפני אפיה

הפשטידה מוכנה

פרוסת פשטידה

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

ספינג'

ליום צילומי המתכונים האחרון הגעתי מרוקנת כוחות ולא ממש מרוכזת,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
13 תגובות
  1. מירי הגב

    לדעתך, אפשר להשתמש ביוגורט או תחליף אחר לשמנת התמוקה? כדי להפוך את הפשטידה ליותר דיאטטית.
    תודה!

  2. אפרת הגב

    אני ממש אוהבת את הפשטידה הזו, הבעיה שכנראה רק אני אוכל.
    את חושבת שאפשר להקפיא שאריות ?

  3. אפרת הגב

    תודה על המהירות !!

  4. גיא הגב

    יש צהצנות חצילים קלויים על האש, באגף השימורים. תכולה 650 גרם. מעולים

  5. מיה הגב

    הפשטידה מוכנה אבל יש בה נוזלים בסוף האפיה. איך מתגברים? תקין?

    • מיכל הגב

      הי מיה, לא אמורים להיות יותר מדי נוזלים בפשטידה- תורידי על חום נמוך בתנור ללא כיסוי עד שהרוב מתאדה

  6. מלי הגב

    אפשר להשתמש בחלב סויה כתחליף לשמנת המתוקה? תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן