סלט ירקות עם אורז ועדשים שחורות ברוטב יוגורט טחינה

לפחות מאז חופשת הלידה הראשונה שלי, לפני יותר מ-15 שנה, הביתא קפה, תחילה המקורי ברמת אביב, ולאחר מכן גם בצהלה וצמרות היווה מקום אותו פקדתי מפעם לפעם. כל פעם בהרכב אחר, עם עגלות, עם חברים, לארוחת בוקר, צהריים או ערב – תמיד טעים ונעים שם. ותמיד, לא משנה מה עוד הוזמן – סלט האלפא ביתא היה על השולחן.

את אהבתי לסלט הזה לקחו בנותיי והוסיפה עליה.. הן ממש אוהבות אותו. ומבחינת בתי אלי, הוא הקונסטלציה היחידה בה היא מוכנה לאכול עגבניות ובצלים חיים (כן כן, גם אצל ילדיי, לא כולם אוכלים הכל..).

קרה לא פעם, שאפילו חיזקנו ארוחות ביתיות שונות בסלט אלפא ביתא ענקי (כלומר שלוש מנות + אקסטרה רוטב, כמובן). לפני מספר שבועות קיבלתי הודעה מדאיגה משהו מרוני, שותפתי לאהבת הביתא קפה וספציפית לסלט האלפא ביתא (גם יהלי ביתה גרופית שלו, שתיהן בלי הבצל הסגול). רוני סיפרה שהסניף בצהלה הוריד את סלט האלפא ביתא מהתפריט ולאחר בירור אמרו לה כי הוא יורד מהתפריטים של שאר הסניפים גם כן. עניתי לה שהיא לבטח לא הבינה מה שנאמר.. הרי זהו סלט הדגל של המקום וכנראה שנפלה טעות.

לא עבר שבוע, הגיעה השעה לארוחת צהרים ביום עמוס בו לא הספקתי לבשל, ולבנותיי התחשק סלט אלפא ביתא לארוחת צהרים קלילה וטעימה. גלילה מהירה בוולט הבהירה היטב כי רוני אכן צדקה. הבנתי שלא תהיה ברירה וכנראה שאיאלץ לשחזר את הסלט, והרי מדובר סך הכל במשימה די קלה – זהו סלט מאד פשוט ולא מתחכם, אך השילוב של שלל מרכיביו פשוט עובד נהדר ומתקבל סלט משביע, בריא וכל כך טעים.

אם כן, תמצאו בסלט הזה שילוב של סלט ירקות קצוץ די סטנדרטי עם מלפפון, עגבניה, פלפל ובצל סגול, יחד עם אורז ועדשים שחורות (שאפשר לערבב ביניהם לפני הרכבת הסלט, אך לא חובה) ורוטב על בסיס טחינה, יוגורט, שמן זית, לימון ומלח. סה טו. הכי קל וכמה שזה טעים. יש שיגידו שהוא הכי טעים עם הרכבתו אבל אני, למשל, אוהבת אותו גם כעבור כמה שעות, כשהאורז סופג לתוכו את הרוטב ואת עסיס העגבניות.

מאז הפעם הראשונה ששחזרתי את המנה, הסלט הפציע על שולחננו כבר מספר פעמים. אני פשוט מכינה מראש כמות גדולה יותר של אורז, עדשים שחורות ורוטב ואז כל שנשאר לעשות הוא לקצוץ את הירקות, להרכיב ולהנות. אם כן, כמות המצרכים תשתנה בהתאם לגודל הסלט שתרצו להכין. אני מציעה מראש לבשל יותר עדשים שחורות ואורז משתצטרכו.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

3 מלפפונים קצוצים דק

2-3 עגבניות קצוצות דק (אם גדולות 2, אם קטנות כמו מגי אז 3)

1 פלפל אדום קצוץ דק

1/2 בצל סגול קטן קצוץ דק

1 כוס אורז לבן פרסי או עגול, מבושל ומקורר

1/2 כוס עדשים שחורות (בלוגה) מבושלות ומקוררות

לרוטב:

גביע יוגורט יווני 6.5% (130 גר', אין בעיה להמיר ליוגורט אחר, רק לא פחות מ-3% שומן)

כ- 4 כפות טחינה גולמית משובחת (כמו הר ברכה)

מיץ מחצי לימון גדול

2 כפות שמן זית

כפית מלח

הוראת הכנה:

מכניסים לקערה בינונית-גדולה את הירקות הקצוצים: העגבניה, המלפפון, הפלפל והבצל הסגול, מוסיפים את כוס האורז המבושל המקורר וחצי כוס העדשים השחורות המבושלות והמקוררות.

בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב: היוגורט, הטחינה, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח. מוסיפים מעט מים קרים, כל פעם כף, עד לקבלת רוטב קרמי, אך לא מדי (אני הוספתי הפעם 4 כפות מים). טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

שימו לב שלא תזדקקו לכל הרוטב עבור סלט בודד, את שאריות הרוטב תשמרו בכלי סגור במקרר עבור הסלט הבא.

מוזגים מהרוטב על הסלט, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. זליג ליטבק הגב

    מיכל בוקר טוב
    הכל טעים. אבל הסלט תרד קייל ואבוקדו לא צריך יותר מזה.
    יפה וטעים
    אהבתי
    שבת שלום

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן