הרבה זמן שלא היה לנו פה מתכון של דודה זיוה שלי (פחחחח… not , מרק החרירה הלא שגרתי והכוסמת עם הירקות עלו רק לפני מספר שבועות). היום אציג לכם את תפוחי האדמה בתנור של זיוה, אותם היא מרבה להכין כתוספת לשלל ארוחות. ה-"קטע" של תפוחי האדמה האלה הוא שיטת הבישול שלהם: ראשית מבשלים אותם בסיר עם מים רותחים וסודה לשתיה, לאחר מכן מייבשים אותם היטב, מתבלים ושולחים לתנור.
מתקבלים תפוחי אדמה סופר פריכים ומתובלים מבחוץ וסופר רכים ונימוחים מבפנים. מבחינת התיבול, יש המון מקום לגיוון. אתם מוזמנים לבחור בתיבול מינורי או יותר מודגש, בהתאם למה שזמין וטעים לכם. עבור מתכון זה זיוה ממליצה להשתמש גם בתבלין מיוחד של תפוחי אדמה (יש כזה של אינה פארמאן, של פרג וגם להרבה חנויות תבלינים יש תערובת מיוחדת לתפוחי אדמה). אם יש לכם תערובת כזו – הוסיפו כפית ממנה לתיבול תפוחי האדמה (אפשר אפילו כפית משני סוגים שונים), ואם לא, אז גם התבלינים המפורטים במתכון בהחלט יספיקו (במנה המצולמת למשל לא הוספתי תערובת לתפוחי אדמה).
מתכון תפוחי אדמה בתנור זה מצטרף לכמה מתכוני תפוחי אדמה בתנור מאד מוצלחים שעלו בבלוג לאורך השנים, מתפוחי האדמה המתובלים בתנור, תפוחי האדמה קווץ', תפוחי האדמה פרמזן ועד תפוחי האדמה בפסטו קשיו, תפוחי האדמה מניפה ותפוחי האדמה עם טריק, בין היתר.
מצרכים:

1 שקית תפוחי אדמה לבנים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
1 כפית גדושה סודה לשתייה
1 כפית תבלין לתפוחי אדמה (אופציונאלי)
1 כפית אבקת שום/שום גבישי
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית תבלין גריל עוף
1/4 כפית פתיתי צ'ילי
1/2 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
ממלאים בסיר גדול מים עד ל-3/4 גובה הסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים כפית גדושה סודה לשתיה ומערבבים.

מוסיפים את תפוחי האדמה המקולפים והחתוכים ומבשלים למשך כ-12-15 דקות, עד שמתרככים מעט.

מסננים היטב את תפוחי האדמה (אין בעיה אם נשברים מעט), מעבירים לקערה ומצננים מעט.
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מתבלים את תפוחי האדמה בכפית תבלין לתפוחי אדמה (אם משתמשים), כפית אבקת שום/שום גבישי, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית מלח, כפית תבלין גריל עוף, 1/4 כפית צ'ילי וחצי כוס שמן הזית ומערבבים היטב, כך שתפוחי האדמה יצופו היטב מכל הכיוונים (מומלץ לערבב עם ידיים עם/בלי כפפות).


מניחים את תפוחי האדמה על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, בשכבה אחת לא צפופה (אם צריך אז מפצלים לשתי תבניות), ומכניסים לתנור לכ-60 דקות, כאשר במהלך הצלייה ניגשים לתנור פעמיים להפוך קצת את תפוחי האדמה, כך שיהיו פריכים מכל הכיוונים.



מגישים מיד.


עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
היי מיכל
מה התפקיד של הסודה לשתייה?
הבישול במים עם הסודה לשתייה מפרק את השכבה החיצונית של תפוח האדמה כך שהקראסט באפיה יותר פריך והפנים יותר נימוח
רצוי להשתמש בסודה לשתייה ללא אלומיניום
בהחלט. תודה על ההערה המועילה מלי
באיזה חום ותוכנית אפיה אופים ? רגיל, טורבו , השחמה?
תטדה ושבת שלום
היי גליה, אני אופה תמיד בטורבו וכפי שכתוב על חום של 200 מעלות.