הסלט הבא הוא בן כלאיים של סלט כרוב פשוט וטוב (שמופיע בצורות שונות ומרובות בבלוג) וסטייק הכרוב, אחד המתכונים היותר נקראים כאן בבלוג. או במילים אחרות – יש בבלוג הרבה סלטי כרוב, אך סלט כרוב צלוי עוד לא היה לנו פה – ו-וואו כמה שהוא טעים.
לאחר שנצלה בתנור קוביות של כרוב, כל שיישאר לעשות הוא לתבל ברוטב וינגרט קליל, בתוספת פרמזן שמשתדך באופן מופלא (או שלא – הסלט מעולה גם בלעדיו), קצת גרעינים קלויים ועירית קצוצה ומתקבל סלט מפתיע וכה מוצלח.
מי שמעוניין בסלט שאינו חלבי, הסירו את הפרמזן בלב שלם – הוא מאד טעים גם בלעדיו. באותו אופן גם תוספת העירית הקצוצה וגרעיני החמניה הקלויים אופציונאליים בלבד – הכרוב הצלוי יחד עם הוינגרט בהחלט נפלאים גם "רק" יחדיו, שחקני החיזוק מוסיפים הרבה אבל לא בגדר חובה.
הסלט טעים חם, פושר או קר. היכונו להתאהב בסלט כרוב עם טוויסט, שיצטרף לארסנל סלטי הכרוב הקבועים שלכם, מסלט הכרוב והנבטים האסייתי וסלט הכרוב עם הגרעינים ומייפל, דרך הקולסלאו וסלט הכרוב עם התירס ועד סלט הכרוב עם גזר ואטריות וסלט הכרוב התאילנדי (ויש עוד ועוד.. הציצו בארכיון בבלוג).
מצרכים:
כרוב לבן קטן (תכלס אפשר גם אדום), חצוי וחתוך לריבועים בגודל של כ-2.5 ס"מ
3 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור טחון טרי
אופציונאלי:
חופן עירית קצוצה דק
חופן גרעיני חמניה
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ אורז
2 כפות סויה
1 כפית חרדל דיז'ון
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל
אופציונאלי:
2 כפות פרמזן מגורד
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים עליה את הכרוב החתוך.
מזלפים 3 כפות שמן זית על הכרוב ומתבלים במלח ים ופלפל שחור טחון טרי, מערבבים היטב עם הידיים ומסדרים בשכבה אחידה.
אופים למשך 20-25 דקות, כאשר כבר כעבור 18 דקות מציצים בתנור לוודא שלא נשרף. אנו רוצים שקצוות הכרוב ישחימו אך לא יישרפו.
בזמן שהכרוב בתנור מכינים את הרוטב:
מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערה או צנצנת: 3 כפות שמן הזית, כף חומץ האורז, 2 כפות הסויה, כפית החרדל, שן השום הכתושה, הפרמזן המגורד (אם משתמשים) ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור טחון טרי. מערבבים היטב ומניחים בצד.
אם משתמשים, קולים את גרעיני החמניה על מחבת בצד. מניחים בצד.
מעבירים את הכרוב לקערה, מוסיפים את העירית הקצוצה וגרעיני החמניה הקלויים (אם משתמשים), מזלפים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים חם, פושר או קר.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
הי
במה ניתן להמיר את הגרעינים? צנוברים יתאימו או משהו אחר?
היי מיכל, הכל מתאים, אפשר גם לוותר על הגרעינים