לאורך השנים עלו בבלוג כמה וכמה מתכוני דגים נאים מצוינים, אם יורשה לי לומר.. וזאת משום שמנות של דגים נאים נמנות בין המנות האהובות עליי ביותר. ניתן למצוא כאן מנות שונות של סשימי – מהסשימי האסייתי ועד הניו סטייל סשימי, מנות שונות של סביצ'ה, מהסביצ'ה הים תיכוני ועד הסביצ'ה טונה העולמי והסביצ'ה על יוגורט, וגם מנות אחרות, כמו הספייסי טונה וטרטר הסלמון (בהשראת הטרטר המפורסם של מינאטו).
היום אשתף אתכם בוריאציה נוספת והפעם טרטר טונה. על פניו טרטר די סטנדרטי במונחים של טרטר בסגנון אסייתי, אך לא כך המצב בזכות קרם הקוקוס שנוסיף לרוטב שלו, אשר יעניק טוויסט כיפי ומעניין למנה.
הקפידו להשתמש בטונה ברמה הכי גבוהה שיש. איכות הדג תרים או תפיל את המנה. כמובן שהמנה תהיה מצוינת גם עם דג נא אהוב וטרי טרי אחר.
אני אוהבת וממליצה להכין את הרוטב בצנצנת מראש ואז כל שיוותר לעשות הוא לקצוץ, לערבב ולהגיש (אספר לכם שכשאני מארחת, אני מכינה את כל הרטבים מראש בצנצנות, אפילו יום לפני, מה שחוסך הרבה זמן בשעות לפני האירוח).
מצרכים:
כ-400 גר' טונה אדומה ברמת סשימי, נקייה מעור ועצמות
1 אבוקדו גדול בשל (או 2 קטנים) חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צ'ילי אדום, נקי מגרעינים וקצוץ דק
חופן גדול עלי כוסברה קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
מלח ים
לרוטב:
1 כף שמן שומשום
1 כף ג'ינג'ר מגורד
1 כפית גרידת לימון מגורדת
1 כף חומץ אורז
3 כפות רוטב סויה
3 כפות קרם קוקוס (לנער היטב את הפחית לפני השימוש)
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה/צנצנת את חומרי הרוטב: 1 כף שמן שומשום, כף ג'ינג'ר מגורד, כפית גרידת לימון, כף חומץ אורז, 3 כפות סויה ו-3 כפות קרם קוקוס.
קוצצים את הטונה לקוביות קטנות ומכניסים לקערה.
מוסיפים לקערה את האבוקדו, הצ'ילי האדום הקצוץ, הכוסברה והבצל הירוק.
שופכים את הרוטב, מתבלים במעט מלח ים, מערבבים, טועמים ומגישים (אם רוצים אפשר להעביר לרינג להגשה מרשימה יותר).
עד הפעם הבאה,
מיכל