עוגת שוקולד מדהימה, ללא קמח!

כמות הבקשות שאני מקבלת עבור מתכונים טובים וידידותיים ללא גלוטן רק הולכת וגדלה עם השנים. לשם כך, לפני כשנה פתחתי קטגוריה מיוחדת "ללא גלוטן" בעמוד הקטגוריות של הבלוג ובנוסף אני דואגת מדי פעם להוסיף מתכונים מנצחים ללא גלוטן לבלוג.

יש סביבי לא מעט הורים לילדים צליאקים ואני מכירה גם לא מעט מבוגרים שנמנעים מגלוטן מבחירה ועל כן נראה לי שמתכון לעוגת שוקולד עסיסית ללא קמח, וללא תחליפים שונים ומגוונים, תתקבל פה בברכה. כמובן שהמתכון מתאים גם בול לפסח.

מתקבלת כאן עוגת שוקולד כהה, בעלת צבע עמוק שמסגיר כמה היא עשירה, דחוסה ופאדג'ית. בנוסף, זוהי עוגה נוספת מהז'אנר האהוב עלינו של "הכל בקערה אחת". מה שכן, שימו לב שיש פה "טריק" שאני מבקשת שלא לוותר עליו: כפי שעשינו כבר בכמה עוגות בעבר (בעיקר עוגות גבינה, אך גם בעוגות אחרות, כמו זו, בין היתר), נכניס לתחתית התנור כלי עם מים רותחים על מנת להוסיף לתהליך האפייה אדים שיעניקו לחות לעוגה.

בנוסף, חשוב שלא לאפות עוגה זו יותר מדי. שימו לב שאם תרצו להוציא את העוגה מהתבנית ולא להגישה בתוך התבנית, אני ממליצה לרפד את התבנית (בקוטר 20 או אינגליש קייק אמיתית, לא חד פעמית) בנייר אפייה ולשמן את נייר האפייה (בחמאה רכה או מעט שמן ניטראלי), כדי שהחילוץ יהיה יותר נוח.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

115 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

170 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

2/3 כוס סוכר

1 כפית קפה מגורען

1 כפית תמצית וניל

4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

1/3 כוס אבקת קקאו

1/2 כפית אבקת אפייה

קמצוץ מלח

להגשה:

אבקת סוכר ו/או גלידת וניל/קצפת ביתית

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מכניסים את קוביות השוקולד והחמאה לקערת זכוכית גדולה ומחממים במיקרו בפעימות של 30 שניות, כאשר מערבבים בין לבין, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה (או שניתן להמיס בשיטת באן מארי, אם מעדיפים).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את הקפה המגורען, הסוכר ותמצית הוניל לתערובת החמאה והשוקולד ומערבבים עם מטרפה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מוסיפים גם את ארבע הביצים וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את הקקאו, המלח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שנטמעים גם הם בתוך התערובת.

צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 או תבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית) בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה (שיהיה קל יותר לחלץ את העוגה).

מעבירים בעזרת לקקן את תערובת השוקולד לתבנית המרופדת והמשומנת.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים בתחתית התנור תבנית המתאימה לתנור ומוזגים לתוכה מים רותחים (בערך בגובה 4-5 ס"מ).

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים את העוגה למרכז התנור ואופים למשך 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ למרכז העוגה יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים. שימו לב שלא לאפות את העוגה יתר על המידה. אל תיבהלו אם נוצרים סדקים על העוגה או שאינה ישרה, זה בסדר גמור.

צילום: דוד בכר/הארץ

אחרי שהעוגה מצטננת במשך כ-10 דקות, ניתן להפוך את העוגה על צלחת הגשה ולקלף את נייר האפייה.

ניתן לפדר במעט אבקת סוכר ו/או להגיש לצד גלידת וניל/קצפת ביתית.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פירה ירוק

שמעתם על הפירה של הענק הירוק? טעים וחמאתי כמו פירה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. תמר שלוש הגב

    היי
    תודה על המתכונים הנגישים והמוצלחים
    יש טעות קטנה במינוח לדעתי. הקפה מגורען ולא מגולען
    תודה
    תמר

  2. מיכל הגב

    הי מיכל,
    תודה על האתר הנהדר והמתכונים מעוררי התיאבון (-:
    שאלה בבקשה: מדוע חשוב להשתמש בעוגה הזאת בתבנית שאינה חד פעמית?
    תודה!
    מיכל.

    • מיכל הגב

      היי מיכל, משום שיש להשתמש בתבנית אינגליש אמיתית וגדולה יותר בגודלה שכזו אין חד פעמית.. אפשר להמיר לשתי חד פעמיות אם מעדיפה.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן