בנופי פאי

בנופי פאי הוא אחד ה- guilty pleasures האהובים עליי. במקרה ועדיין לא יצא לכם להכיר, אז "בנופי" הוא שילוב של בננה עם טופי, שילוב שמיימי אם אתם שואלים אותי. תוסיפו לזה קראסט של עוגיות, שמיכת קצפת אוורירית מעל ואפילו גירוד של שוקולד מריר (שלא ייחסר) וקיבלתם ביס שכולו וואו.

היום אציג בפניכם גרסה של בנופי עם קיצורי דרך, כמו שאנחנו אוהבים. במקום לבשל טופי, נסגור את הפינה עם ריבת חלב קנויה בצנצנת. אשתף אתכם שכשהכנתי את הפאי בביתי לפני מספר שבועות, לא היתה לי מספיק ריבת חלב (גמדים קטנים מסתובבים עם כפיות במדף הממרחים שלי..), ולכן ברגע של אלתור הוספתי לריבת החלב שנותרה לי שתי כפות ממרח לוטוס וערבבתי אותם יחד (עם קצת חלב בשביל מרקם נוח יותר למריחה). מה אגיד לכם? לפעמים אלתורים יוצרים את השילובים הכי שווים, הרי לוטוס ובננה הם ממש meant to be. כמובן, שאם אתם לא אוהבים ממרח לוטוס (מי אתם אנשים מוזרים? ), אין שום בעיה ללכת רק על ריבת חלב.

שימו לב שטראפלס בנופי מעניינים כבר עלו כאן בבלוג. בנוסף, המתכון דומה מאד למתכון מוצלח ואהוב אחר כאן בבלוג – של בננה קרים פאי, בו במקום שכבת ריבת החלב-לוטוס, מבשלים פודינג וניל מופלא, אותו מורחים מתחת לשכבת הבננות. בדומה לבננה קרים פאי, יש עוד כמה מתכוני פאי מעולים בבלוג, כמו פאי הלימון האהוב עליי ופאי הנוטלה. דרך אגב, בנופי אינו מתכון אמריקאי בכלל (למרות שלפי מד השחיתות הכי נראה שכן..), אלא אנגלי, שם הקראסט מבוסס על עוגיות digestive שאני כל כך אוהבת! אם במקרה יש לכם כאלה, אתם מוזמנים להמיר את הפתי בר בהם, או לשלב גם וגם.

ישנה אפשרות לשלב בקראסט גם בייגלה עם מלח, בנוסף לפתי בר, לאפקט אהוב של מתוק-מלוח. בנוסף, אפשר להעניק לפאי טוויסט בסגנון אלפחורס. פיזור שכבת פתיתי קוקוס מעל הבננות, לפני הנחת שכבת הקצפת, בשילוב ריבת החלב ייצרו פאי מיוחד ביותר. כפי שאתם מבינים, יש המון מקום לאלתורים מעניינים, כך שכל פעם מתקבל קינוח מעט אחר. מה שכן, כמו קינוחי בננות אחרים, גם הפאי הזה יקום וייפול על איכות הבננות. אם הבננות אינן בשלות דיין.. תכינו מתכון אחר .

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לקראסט:

קצת יותר מחצי שרוול של פתי בר (150 גרם בערך)

100 גרם חמאה מומסת

אופציונאלי: חופן בייגלה  עם מלח

למלית:

2 כפות גדושות ריבת חלב

2 כפות ממרח לוטוס

2 כפות חלב

2 בננות בשלות

לקצפת:

מיכל שמנת מתוקה 38%

כף גדושה אבקת סוכר

הוראות הכנה:

לקראסט:

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

במעבד מזון טוחנים את הפתי בר (ובייגלה, אם משתמשים) למרקם של חול.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לחלופין, אפשר להכניס את העוגיות לשקית בתוך שקית ולכתוש לפירורים עם מערוך.

מוסיפים את החמאה המומסת ומפעילים לעוד כמה פולסים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מהדקים את הפירורים לתחתית ולדפנות של תבנית הפאי (בקוטר 26) באופן שווה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-8 דקות עד להזהבה. מצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהקראסט בתנור, מכינים את המלית:

מערבבים בקערה את ריבת החלב, ממרח הלוטוס והחלב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת לקקן קטן או כפית, מורחים בעדינות את ממרח ריבת החלב-לוטוס מעל הקראסט בשכבה אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, פורסים את הבננות לעיגולים ומסדרים אותם בשכבה אחת מעל הממרח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופציונאלי: מי שמעוניין, מפזר כעת כף גדושה של פתיתי קוקוס מעל הבננות.

הקצפת:

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת כף עורמים את הקצפת על הפאי ומכניסים למקרר, לפחות שעתיים, עד להגשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגרדים שוקולד מריר מעל ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרפה בגביע

פרפה תותים

את הקינוח התותי פרוטי הזה הכינה יובלי המהממת בת ה-14,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. איילת הגב

    נראה מעולה! רק שאלה, גם שאלתי את עצמי את זה כשראיתי את המתכון שהעלת לטרפלס בנופי (שנראה גם מדהים…). מדובר פה בבננה טריה סך הכל, לכמה זמן העוגה טובה? כמה זמן אפשר להשאיר אותה במקרר עד שהבננות ירקבו תכלס?

    • מיכל הגב

      היי איילת, הפאי נשמר כשלושה ימים במקרר, נכון הבננות ישנו מעט את צבעם ככל שיעבור הזמן אבל הפאי עדיין יהיה מאד טעים, הן לא יירקבו.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן