העוגה הבאה משדרת חורף, אי אפשר לטעון אחרת. יש כאן שילוב הרמוני של אגסים, שקדים וקינמון בתוך עוגה בחושה, רכה ונימוחה. מתקבלת עוגה המדמה שמיכה רכה ונעימה, כך שכל מה שייחסר הוא גשם מטפטף על החלונות, נעלי בית וכוס משקה רותח (טוב גם אח דולקת וסרט ישן יתאימו, אם רוצים להשלים לגמרי את התמונה ).
עם אפיית העוגה (שימו לב, זקוקה לזמן אפייה ארוך מהרגיל), הבית מתמלא ריח חמים ונעים של אגסים, שקדים וקינמון – שילוב כל כך מוצלח.. שלא ברור איך לא אפיתי עוגה כזו קודם . מסתמן שעוגה זו לגמרי הולכת להיות תושבת קבע במטבחי בעונה הקרובה (בנוסף לעוגות תפוחים שונות כמובן.. כמו זו וזו וזו, ביו היתר).
אפיתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד פעמית), אותה ניתן להמיר בתבנית קפיצית בקוטר 24.
מצרכים:
3 אגסים מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות גדולות
175 גר' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום דמררה
3 ביצים
1 כוס קמח תופח
100 גר' שקדים טחונים
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1 כף שקדים פרוסים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
מכניסים את החמאה והסוכר לקערת המיקסר ומערבלים על מהירות בינונית-גבוהה כ-3-4 דקות עד שנהיית תערובת אחידה ומעט תפוחה.
מנמיכים למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים, אחת אחר השניה, כך שרק לאחר שאחת נטמעת בתערובת מוסיפים את הבאה בתור.
מערבבים בקערה נפרדת את היבשים: הקמח התופח, השקדים הטחונים, הקינמון והמלח.
מוסיפים את היבשים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שומרים בצד חופן מקוביות האגסים ואת יתר האגסים מקפלים לתוך התערובת בעזרת לקקן.
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית) מרופדת נייר אפייה.
מפזרים מעל את יתרת קוביות האגסים ואת פרוסות השקדים ואופים למשך כ-70 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עד הפעם הבאה,
מיכל
9 תגובות
יצא מצוין!
התערובת היתה דביקה מאוד והיה נראה שהעוגה לא תצלח.
אבל באפייה הכל הסתדר. כך גם לגבי המתיקות.
כשהעוגה היתה חמימה היה נדמה שחסר סוכר.
כשהצטננה – הכל התאזן ונהיה מושלם.
תודדה.
שמחה שלבסוף, אחרי כל החששות, אהבתם!
יצא מצוין!
בהתחלה היה נדמה לי שהתערובת דביקה מדי ושהעוגה לא תצלח.
(אין לי הרבה ניסיון באפייה…)
לאחר האפייה, הכל הסתדר. כך גם לגבי המתיקות – כשהעוגה היתה חמימה
היה נדמה שחסר סוכר. אבל לאחר הצינון הטעם התגבש ונהיה מושלם.
תודדה.
יצא שפרסמתי תגובה פעמיים.
(היה נדמה לי שהראשונה לא נקלטה).
בכל מקרה עכשיו ברור שממש אהבנו. (:
🙂
האם אותה כמות תספיק לשתי תבניות איגלישקייק?
כן
הי. האם לדעתך אפשר להכין מראש ולהקפיא ?
ואז להפשיר ביום שאני צריכה ?
לא ניסיתי, אבל לא רוא סיבה שלא יעבוד טוב