קציצות עוף מתובלות ברוטב חלב קוקוס תאילנדי מעולה

אחת המנות האהובות כאן בבלוג היא מנת הפרגיות במרינדה האסייתית הנפלאה – מנה בה פשוט מערבבים את כל החומרים בצ'יק, נותנים לטעמים להיספג ומכניסים לתנור. המנה המעולה שכבר אספר לכם עליה היא קרובת משפחה ממש קרובה של אותן פרגיות מעולות. אני מודה, יש כאן יותר עבודה (טוב ההיא באמת קלה בטירוף), אבל שום עבודה שצריכה להרתיע אתכם.. קלי קלות.

נכין תערובת קציצות עוף נפלאה, אוורירית ומלאה בטעם ונבשל רוטב עשיר המבוסס על קרם קוקוס, ציר עוף, רסק עגבניות, ג'ינג'ר, למון גראס ועוד דברים טובים. אם מעוניינים, ניתן לפצל את העבודה לשניים, ואת תערובת הקציצות להכין כמה שעות מראש ולתת לה לשבת במקרר עד להכנה – אתנחתא זו רק תתרום למיזוג הטעמים. את הקציצות נסגור בטיגון קצר (כמו שעשינו בקציצות המעולות האלה) ונעביר אותן לזמן איכות קצר ברוטב המבעבע. על ערימת אורז לבן מתקבלת אחת המנות היותר טעימות שבישלתי לאחרונה.

מכירים את זה שאתם מרשים לעצמכם לעוף על עצמכם? אז זה מה שקרה לי אחרי שהתיישבתי עם עצמי לארוחת צהרים מאוחרת לדגום את היציאה האחרונה שלי. בהחלט טפחתי לעצמי על השכם 😀.

שימו לב שכמו במתכונים רבים אחרים (כמו בקציצות עוף האלו למשל או הפתיתים בולונז), גם כאן אני טוחנת את הירקות ועשבי התיבול במעבד מזון ומוסיפה לתערובת הבשר. גיליתי ששלב זה, למרות שעולה לי בניקיון של כלי נוסף, חוסך לי המון זמן של חיתוכים, דמעות, בלאגן וכמובן "חתיכות" באוכל לדברי ילדיי. כמובן שאתם מוזמנים פשוט לחתוך קטן קטן את אותם ירקות/עשבי תיבול, אם אין במטבחכם מעבד מזון.

מצרכים:

מצרכים לקציצות עוף ברוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לקציצות:

500 גר' עוף טחון

4 כפות גדושות פירורי לחם

1 בצל קטן חתוך ל-4

3 שיני שום מקולפות וחצויות

1 ביצה

1/3 כוס עלי כוסברה

1/4 כוס עלי נענע

2 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה מלח

פלפל שחור טחון

שמן חמניות/קנולה לטיגון

לרוטב:

3-4 כפות שמן זית

1 בצל סגול קטן קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

1 כף גדושה ג'ינג'ר מגורד

1 פלפל ירוק חריף/צ'ילי אדום קצוץ קטן (או פחות לפי הטעם)

1 פחית קרם קוקוס (400 מ"ל)

3 כוסות ציר עוף/ציר ירקות/מים רותחים (ניתן להמיר כוס אחת בכוס יין לבן)

1 גבעול למון גראס חתוך ל-2-3 חתיכות

100 גר' רסק עגבניות (הקופסא הקטנה)

2 כפות רוטב סויה

1 כף קטשופ

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כף חומץ אורז

1 כף שמן שומשום

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מתחילים בהכנת תערובת הקציצות:

מכניסים למעבד מזון את הבצל, השום, הכוסברה, הנענע ושמן הזית וטוחנים למחית.

תערובת בצל לפני טחינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לקערה גדולה את התערובת שכרגע טחנו יחד עם העוף הטחון, הביצה, פירורי הלחם, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומניחים בצד/במקרר לספיגת טעמים (או עטוף במקרר לכמה שעות).

קערה לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תערובת קציצות מעורבבת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את הרוטב:

בסיר רחב ונמוך מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל הסגול עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף ומטגנים, תוך כדי ערבוב, למשך עוד 1-2 דקות.

טיגון הבצל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת גינגר צילי ושום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טיגון בצל שום צילי וכו
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את יתר המרכיבים: קרם הקוקוס, ציר העוף/ירקות/מים רותחים, הלמון גראס, רסק העגבניות, הסויה, הקטשופ, הצ'ילי המתוק, מיץ הלימון, חומץ האורז, שמן השומשום ומתבלים בעוד קצת מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית.

הוספת הציר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת חלב קוקוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת צילי מתוק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת עוד רטבים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
רוטב מתבשל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהרוטב מתבשל, מחממים שמן לטיגון במחבת, יוצרים מתערובת העוף כדורי קציצות ומטגנים אותם קצרה משני הצדדים, רק עד להשחמה/סגירה.

טיגון קציצות1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טיגון קציצות2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

את הקציצות ה-"סגורות" מעבירים ישירות מהמחבת לסיר הרוטב המתבשל. ממשיכים כך עד לסיום טיגון הקציצות.

העברת קציצות לרוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנערים קצת את הסיר, כך שהרוטב יעטוף היטב את כל הקציצות, מכסים ומבשלים עוד כ-30 דקות.

ניעור הסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים על ערימת אורז לבן.

קציצות על אורז1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קציצות על אורז2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנת קציצות ואורז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. איציק הגב

    מיכל לי נראה מעולה..הולך להכין את את הקציצות לשבת. נראה מה יגידו הנכדים על הטעם החדש.

  2. ערן הגב

    פשוט פנטסטי! מתכון שמעיף אותך לקוסמוי או לצ׳אנג-מאי (עוד לא החלטתי…).
    מהרגע הראשון שקראתי את המתכון בבלוג, הוא נראה לי מיוחד. היום הכנתי אותו אחרי התארגנות עם שפע המרכיבים שלו. קודם כל- כרגיל, ההסבר המלווה בתמונות הנפלאות של תומר אפלבאום לא מאפשר שום טעות בהבנה.
    שנית- את תערובת הקציצות הכנתי בבוקר (מעוף שאחנתי בעצמי) ונתתי לה לעמוד במקרר כ-7 שעות, כמצוות מיכל.
    הטעם שלהן היה יוצא מן הכלל, גם בגלל הטעות שקרתה לי, כשהכנסתי לתערובת גם קוקוס טחון…
    הרוטב הוא כליל השלמות התאילנדית- הקפידו על כל המצרכים! את חומץ האורז פספסתי (הייתי בטוח שיש לי…) אז השתמשתי בחומץ בן יין אדום. היה פשוט מעולה!
    הקציצות והרוטב הוגשו על אורז לבן והכל נטרף תוך מצמוצי שפתיים ולקיחת תוספות.
    פשוט מתכון נפלא ששווה את המאמץ שבהשגת כל המצרכים ובהכנה. שאפו, מיכל!

    • michal הגב

      הי ערן, וואו איזו תגובה מושלמת!! בא לי לקרוא אותה שוב 🙂 שמחה מאד שאהבתם ושהקציצות המוצלחות (טפיחה על השכם..) פינקו בביקור קצר בתאילנד.. פעם הבאה שאכין אותן אאמץ את עניין הקוקוס בקציצה- נשמע שוס!

  3. אייל הגב

    הכנתי את המתכון ויצא פשוט מעולה!
    הוספתי חצי מכמות המים כדי שיהיה סמיך יותר.
    תודה רבה ובהצלחה

  4. מנחם הגב

    אהלן,
    האם ההמלצה היא רק לבשר עוף קצוץ או ניתן גם לגוון עם חצי עוף, חצי בקר או בכלל רק בשר בקר קצוץ?
    ועל כמה קציצות מדובר, יש לי אורחים!

    • מיכל הגב

      היי מנחם, אני לא כל כך אוהבת לערבב בקר עם עוף בקציצות.. לכן לא יכולה להמליץ על זה. המתכון יעבוד יופי גם עם בקר אך עם עוף מתקבלות קציצות עדינות יותר והוא מתאים יותר במקרה הזה. מבחינת כמות, זו תשתנה בהתאם לגודל הקציצות שתעשה.. יוצא סיר גדול עם שכבת אחת של קציצות, בערך 20-25 קציצות

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן