קוביות גבינת חלומי מוקפצות עם עגבניות ופלפלים

כבר יצא לי לשתף כאן את אהבתי לגבינת חלומי במתכון של גבינת החלומי המצופה בזעתר ופירורי לחם. בהמשך גם עלו כאן מתכוני חלומי נהדרים נוספים, כמו מאפה התפוחי אדמה, עגבניות וחלומי וגבינת החלומי עם הדבש, לימון וטימין בתנור (שאני מכורה אליה!).

רובנו מכירים את גבינת החלומי בגרסתה הצלויה או המטוגנת כחלק משולחן המאזטים באיזורי הים התיכון (קפריסין ויוון במיוחד). במתכון זה לקחתי את אותה גבינת חלומי אהובה, שהופכת לקסם לאחר צלייתה, והשתמשתי בה ככוכבת במנה צמחונית מוקפצת, עשירה ונהדרת בסגנון אסייתי  דווקא!

ניתן לומר בעצם שקוביות גבינת החלומי במנה זו באים להחליף קוביות טופו, כך שמתקבלת מנה של מעין מוקפץ אסייתי ופיקנטי של ירקות וחלומי.. אם תשאלו אותי, מדובר פשוט במנה חלומייית .

כפי שהזכרתי, מתקבלת מנה מעט פיקנטית בזכות הפלפל החריף הקצוץ ורוטב הסרירצ'ה. מי שרוצה מנה חריפה יותר, מוזמן להוסיף כף סרירצ'ה במקום כפית וגם להוסיף עוד פלפל חריף קצוץ. באותו אופן אפשר כמובן להוריד בחריפות המנה, אם מעדיפים. ישנה גם אפשרות להמיר את הפלפל החריף בפלפל צ'ילי אדום חריף או להמיר את הגמבה האדומה בפלפל צהוב או כתום, במידה ומעוניינים במנה מעט צבעונית יותר.

מומלץ להגיש את המנה עם מעט אורז שיספוג לתוכו את הרוטב הנפלא, אותו מכינים בקלות בקערה בתחילת הכנת המנה. היכונו למנה צמחונית נפלאה ומעט אחרת, שאני ומשפחתי התאהבנו בה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כ- 3 כפות שמן חמניות

חבילת גבינת חלומי (200 גר') חתוכה לקוביות קטנות

1 בצל לבן חתוך לרצועות

4 שיני שום כתושות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

2 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות

לרוטב:

1 כף רסק עגבניות

1 כף חומץ אורז

1 כפית סרירצ'ה

1 כף רוטב סויה

1 כף דבש

להגשה:

אורז לבן/מלא

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את כל חומרי הרוטב: כף רסק עגבניות, כף חומץ אורז, כפית סרירצ'ה, כף רוטב סויה וכף דבש.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים ומערבבים. מניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים במחבת גדולה כ-2 כפות שמן חמניות, על להבה בינונית, ומטגנים את קוביות החלומי כ-10 דקות, כאשר מדי פעם הופכים אותן, כך שזהובות בכל צדדיהן.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מסירים את קוביות החלומי לצלחת מרופדת נייר סופג או למסננת מעל קערה.

מוסיפים כף שמן נוספת למחבת, מחממים ומוסיפים את הבצל, השום והפלפל החריף.

צילום: דוד בכר/הארץ

מטגנים במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל שקוף.

מוסיפים את הפלפל והעגבניות ומטגנים עוד כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמתרככים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את הרוטב שהכנו בקערה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מערבבים ומבשלים בבעבוע עדין עוד כ-2 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחזירים את קוביות החלומי המטוגנות למחבת ומערבבים כך שיצופו גם הן ברוטב. מטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עוד מספר דקות נוספות. אם יש צורך מוסיפים כף מים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים עם אורז לבן/מלא.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צלחת סביח

כולם מכירים סביח – אחת המנות היותר פופולריות בארץ, אותה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. אילת טרוים הגב

    מיכל,
    מכירה את המתכונים שלך והם באמת טובים, גם הצילומים יפים ותורמים את חלקם, אך בכל פעם שאני רוצה להעתיק מתכון (זו המטרה, לא?) מצטערת שאת לא מפרידה בין הצילומים לכיתוב זה ממש לא נוח להעתקה.
    אילת

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן