צלי בקר ביין, ערמונים ורימונים

מנת צלי הבקר הזו חגיגית ונפלאה ומתאימה במיוחד לארוחות חג ואירועים מיוחדים. בשר רך ונימוח, ברוטב עשיר של יין ורכז רימונים, בשילוב ערמונים ורימונים. באמת שלא צריך יותר מזה… אולי דווקא אורז לבן שיספוג לתוכו את הרוטב .

כפי שכבר כתבתי במתכוני בקר קודמים, מאד חשוב להוציא את הבשר מהמקרר כשעה לפני תחילת הבישול על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר – שלב שישפיע בהחלט על נימוחות הבשר בהמשך.

הכנת המנה אינה מורכבת כלל ועיקר, רק קחו בחשבון כ-3 שעות מתחילת ההכנה ועד שהבשר מוכן. כמובן שהמנה טעימה מאד עם סיום הבישול, אך כמו מתכוני צלי וקדירה אחרים (כמו הגולש וקדירת הבקר, למשל), היא אפילו טעימה יותר למחרת. כך שאפשר, ואפילו מומלץ, לבשלה יום לפני ארוחת החג, מה שיוריד מכם את הלחץ ביום עצמו.

שימו לב שלא הוספתי לסיר אף ירק (שום קצוץ נחשב?), יש כאן בקר, רוטב נפלא וערמונים. אם אתם רוצים, הרגישו חופשי להוסיף גזרים, בצלצלי שאלוטס, כרישה, תפוחי אדמה.. מה שמתחשק לכם. אם אתם בוחרים להוסיף ירקות שורש, הוסיפו את אלה לאחר החזרת נתחי הבשר לסיר.

בנוסף, אני רוצה להדגיש שלב קטן אך חשוב בבישול המנה: כאשר נוסיף את היין לסיר, לאחר שסגרנו את נתחי הבשר והוצאנו אותם, נקרצף את תחתית הסיר, כך שכל טעמי הבקר הצלוי שנדבקו לתחתית הסיר ישתחררו ויעניקו הרבה טעם ליין – זהו שלב פצפון אך משמעותי מבחינת טעם. אל תדלגו עליו.

אספר לכם שכאשר בישלתי את המנה לראשונה בביתי, גם ילדיי אהבו אותה עד מאד. בני בן השנתיים חיסל שתי צלחות מלאות של בשר שפירקתי וערבבתי עבורו יחד עם אורז. בתי הבכורה בחרה לפרק את הבשר ולהכניס לתוך באן (כמו הבשר המפורק הזה). כך שזוהי מנה שמתאימה לכולם – מגדולים ועד קטנים.

יש ברוטב 1/3 כוס רכז רימונים שמעניק למנה טעם חמצמץ נהדר אך מובהק. אם אתם פחות אוהבים טעמים חמוצים, הוסיפו רבע כוס בלבד. בעיניי הרכז מתאזן יחד עם רסק העגבניות, הסוכר ושאר המרכיבים.. אך לבחירתכם.

קבלו מנת בקר מנצחת, שלאחר שתבשלו אותה פעם אחת, תשמחו, כמוני, לחזור אליה שוב ושוב.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות של 5 ס"מ, בטמפרטורת החדר

1/4 כוס שמן זית

1 וחצי כוסות יין אדום יבש

1/3 כוס רכז רימונים

2 כוסות מים

1 קופסא קטנה רסק עגבניות (100 גר')

8 שיני שום קצוצות גס

1 כף סוכר חום דמררה/סוכר חום כהה

1 כפית עלי טימין טריים

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1/2 כפית פפריקה מעושנת

1 כפית מלח + עוד לתיבול הבשר

פלפל שחור טחון טרי

2 שקיות ערמונים מקולפים בואקום

אופציונאלי להגשה: גרגרי רימונים

הוראות הכנה:

מחממים את שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה בסיר רחב ונמוך ואוטמים את נתחי הבקר מכל הצדדים, כאשר תוך כדי ממליחים ומפלפלים היטב. מוציאים את הבשר לצלחת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את היין לסיר ומחכים לרתיחה עדינה, כאשר תוך כדי מקרצפים את תחתית הסיר. מבשלים עוד כ-5 דקות, כך שהיין מעט מצטמצם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את רכז הרימונים, המים, רסק העגבניות, השום, הסוכר החום, הטימין, הצ'ילי, המלח ומקנחים בעוד כמה טחינות נדיבות של פלפל שחור טחון טרי ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מחזירים את נתחי הבשר לסיר (יחד עם הנוזלים שהצטברו בצלחת) בשכבה אחידה ומשקים אותם ברוטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה לפחות שעתיים וחצי, כאשר תוך כדי בודקים מדי פעם שיש מספיק נוזלים. במידה ונראה שאין מספיק נוזלים או שהתבשיל מתחיל להיחרך מלמטה, מוסיפים רבע כוס מים ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בנוסף, כאשר בודקים את הצלי, גם מתקנים תיבול, במידת הצורך, ומשקים מעט את הבשר ברוטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הערמונים, מנערים קלות את הסיר ומבשלים עוד כ-20 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים בעיטור רימונים (לא חובה).

מומלץ להגיש עם אורז לבן שיספוג לתוכו את הרוטב המעולה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קרם ברולה

בהמשך למתכון של הטירמיסו המנצח של עדידס, היום אני מציגה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. מיכל הגב

    נראה מעולה.
    רכז רימונים = רוטב רימונים?(יש לי של חברת שקדיה?)

    • מיכל הגב

      לא יודעת מה זה רוטב רימונים, רכז רימונים הוא סמיך, מרוכז חמצמץ. יודעת שיש שקוראים לו "סירופ רימונים".

  2. דינה הגב

    איזה מספר של הבשר לקנות?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן