פשטידת פטריות וזוקיני

באותו אחר הצהרים חורפי בו אמי ואני שחזרנו במטבחי את מרק הבורשט הצמחוני שלה, קפצו לביקור גם דודתי זיוה ושתי בנותיה.

בעוד אני מנסה לעקוב אחרי מעשיה של אמי שנזכרת בכל רגע במרכיב אחר ששכחה לעדכן אותי שמוסיפה , אי אפשר היה שלא להבחין כי לדודתי מדגדג בידיים וכי אינה יכולה להתאפק גם לשתף במנה טעימה שבישלה לאחרונה (איך אני אוהבת שמשתפים אותי במנות טעימות!!).

אם כן, זיוה בדקה איתי אם במקרה יש לי במקרר פטריות וזוקיני, כי אם כן היא פשוט חייבת להכין איתי פשטידה שהתחסלה אצלם בבית בהנאה רבה לפני מספר ערבים. גם ככה קפצתי לקנות שמיר שהיה חסר לי עבור הבורשט, הוספתי עוד סלסלת פטריות לקנייה ויצאנו לדרך.. מי אני שאסרב לפשטידה טעימה, לצד המרק החורפי, לארוחת הערב?

כאמור, רוב המצרכים ששולבו בפשטידה גם ככה היו לי במקרר, כך ששילבתי את היוגורט היווני האהוב עלינו, שהופיע כבר בלא מעט מתכונים כאן בבלוג (כמו רוטב האבוקדו והיוגורט ולחם המחבת, בין היתר). אם אין לכם יוגורט יווני, פשוט המירו אותו ביוגורט אחר (ובבקשה לא פחות מ-3% אחוזי שומן) או בשמנת חמוצה.

פשטידה זו מצטרפת למגוון פשטידות ביתיות וכיפיות אחרות כאן בבלוג, כדוגמת פשטידת הקישואים, פשטידת החצילים, הברוקולי והגבינות, פשטידת התרד, פסטה וגבינות ועוד. מה שכן, לעומת כמה מהפשטידות שהוזכרו לעיל, בפשטידה זו כן תמצאו טיפה יותר עבודה משום שראשית נטגן (בממש מעט שמן זית..) את הירקות ולאחר מכן רק נערבב אותם בקערה (וכמה טעם שלב זה מוסיף!).

בדומה לפשטידת הברוקולי והגבינות, גם בפשטידה זו תמצאו רק 3 כפות קמח, כך שהיא יחסית ממש קלילה קלורית וגלוטנית , אבל הטעם אינו נפגע.. לראיה, העובדה שחיסלתי לבד חצי תבנית עוד באותו ערב.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 בצל גדול קצוץ לקוביות בינוניות

2 זוקיני גדולים חתוכים לקוביות

2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות לקוביות

5 שיני שום גדולות קצוצות

כפית גדושה עלי טימין

3 ביצים

1 גביע יוגורט יווני (130 גר')

3 כפות קמח

4 כפות שמן זית

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות הפטריות ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמצטמקות ומגירות נוזלים. יש לוודא שרוב הנוזלים מתאיידים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות הזוקיני ומטגנים, תוך ערבוב, עד שגם הן מעט מתרככות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השום והטימין, מערבבים עוד כדקה ומעבירים את תכולת המחבת לקערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את היוגורט, הביצים, הקמח, המלח והפלפל ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית משומנת ואופים במשך כ-50 דקות עד שהפשטידה משחימה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן