פרגיות פרובנסאל

בהמשך למנות בנוסח פרובאנס שיצא לי לאלתר במטבח לאחרונה, כדוגמת גראטן הזוקיני, חשקה נפשי ליצור את גרסתי לקלאסיקה של "עוף פרובנסאל" – מנה פשוטה וטובה, שניתן למצוא פרשנויות רבות לה. בתוספת פולנטה, פירה או אורז מתקבלת ארוחה נפלאה.

התחלתי בהפשרת פרגיות מהמקפיא, אותן לאחרונה אני מעדיפה על פניי כרעיים/שוקיים. בעזרת כמה מרכיבים שיש את רובם גם ככה במטבח, כמו פחיות עגבניות מרוסקות (אותן אני ממש אוהבת ושילבתי כבר בלא מעט מתכונים כמו בפסטה חריימה והבשר הפקיסטני), זיתים, בצל, שום, טימין ויין לבן, תוך חצי שעה מתקבלת מנת עוף קלילה ומוצלחת, שרק משתבחת למחרת.

הקפידו להוסיף למנה יין לבן שאתם גם נהנים לשתות. בנוסף, שימו לב שגם במנה זו שילבתי זיתי קלמטה (כמו בקפרזה למתקדמים, בסלט סרטי זוקיני ובפסטה פוטנסקה, בין היתר). על מנת לעשות לעצמכם חיים קלים ממש, שימו לב שניתן לרכוש היום זיתי קלמטה כבר מגולענים בצנצנות.. אך כמובן שאם אתם לא מוצאים כאלה, פשוט קצצו אותם סביב הגלעין.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

10 פרגיות מנוקות וחצויות

2 בצלים לבנים בינוניים קצוצים דק

10 שיני שום קצוצות דק

2 פחיות עגבניות קצוצות דק (400 גר' כל אחת)

2 כוסות יין לבן יבש

כ-150 גר' זיתי קלמטה מגולענים – לבדוק כמויות

כ-8 גבעולי טימין

2 כפות סוכר חום דמררה

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1 כפית מלח + עוד לתיבול הפרגיות

1/2 כפית פלפל שחור טחון + עוד לתיבול הפרגיות

כ-6 כפות שמן זית

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

הוראות הכנה:

בסיר רחב ונמוך, על להבה בינונית, מחממים את שמן הזית, מסדרים את הפרגיות בשכבה אחת ו-"סוגרים" אותן כמה דקות מכל צד עד שמשחימות, כאשר במקביל מתבלים אותן משני הצדדים במלח ופלפל שחור טחון. מעבירים את הפרגיות לצלחת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים, תוך גירוד התחתית משאריות הפרגיות, עד שמזהיב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את העגבניות, הטימין, היין, 2 כפות הסוכר, 1/2 כפית פתיתי הצ'ילי, כפית המלח וחצי כפית הפלפל השחור ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מחזירים את חלקי העוף בשכבה אחת, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 20-25 דקות עד שהנוזל מעט מצטמצם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסירים המכסה, מוסיפים את הזיתים, משקשקים מעט את הסיר ומבשלים עוד כמה דקות בודדות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים עם פולנטה, פירה, אורז ומעט פטרוזיליה קצוצה מעל (אופציונאלי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן