פרגיות במרינדה אסייתית עשירה

חלב קוקוס, טריאקי, צ'ילי מתוק, כוסברה וג'ינג'ר – כל החשודים המיידים של הבישול האסייתי (הישראלי ) –  חוברים יחדיו, עם כמה שחקני חיזוק שתמיד מרימים (כמו שום ופלפל חריף כמובן), ליצירת מרינדה מ-ד-ה-י-מ-ה לפרגיות.

בדומה למתכונים המנצחים של הפרגיות בבלסמי ועגבניות מיובשות והפרגיות בחרדל ומייפל (כן אני אוהבת פרגיות.. נתח העוף העסיסי הזה, המשתדך יופי עם רטבים מעניינים, הוא בהחלט החביב עליי) – גם במקרה הנוכחי מדובר במרינדה שמכינים בצ'יק, מערבבים עם חתיכות העוף, שולחים להשריה במקרר, משגרים לתנור.. ודוך לשולחן. על ערימת אורז לבן שיספוג אליו את הרוטב העשיר והמשגע, מדובר במנה פצצה. תראו שבמהרה מנת הפרגיות הזו תהפוך לקבועה גם על שולחנכם.

לפני מספר שבועות, בארוחה שסיפרתי לכם עליה כבר פה, אירחתי את "עמית השריף", האחד והיחיד של היישוב שלנו. כפי שהוא יחיד ומיוחד בתחומים אחרים, גם בבחירותיו הקולינריות הוא יוצא דופן: עמית אינו אוכל בשר אדום ואינו אוכל דגים ופירות ים – אך על תרנגולות, בכל צורת בישול באשר היא – הוא מתענג בריבוע! אם כן באותה ארוחה, היה לי ברור כי לעיקריות, בנוסף לסלמון השחור הגורף תרועות ולנתח הבקר המדהים (פיקניה אם אתם שואלים) שהכנתי ברוטב ערמונים, קפה וויסקי (גם מתכון מעניין זה מתישהו ינחת כאן..) תהיה גם תהיה מנת עוף (ממש אולמי בונבנון אני, אה? ). וידאתי עם עמית שהוא זורם על חלב קוקוס (שלא יהיו כאן פאשלות) ושהוא אוהב קיק פיקנטי באוכל שלו (ברוררר) והלכתי על המנה הזו, שכבר הכנתי מספר פעמים קודם לארוחות משפחתיות.

תקשיבו – הצלחתי ובגדול! השריף היה מבסוט עד הגג, מכאן שגם אני .

זהו מתכון מספרו המומלץ של בני סיידא :"טעים! ובריא" (מודה שכותרת הספר הרתיעה אותי תחילה ), עם התאמות מינוריות שלי.

מצרכים:

מצרכים לפרגיות אסייתיות

כ-1 ק"ג פרגיות

  • אני השתמשתי ב 1.2 הפעם, על אותה כמות מרינדה – כאמור, יצא בול.
  • חתכו את הפרגיות לשתיים והיפטרו משומנים מיותרים.

1 פחית קרם/חלב קוקוס (400 גר')

  • ההבדל בין חלב קוקוס לקרם קוקוס הוא באחוזי שומן, אני הלכתי על הקרם העשיר יותר.

3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

3 כפות רוטב טריאקי

1 כף גדושה ג'ינג'ר מגורר דק

  • זוכרים את טיפ גירור הג'ינג'ר מהפוסט הזה?

1 פלפל ירוק חריף, נקי מחלקים לבנים וזרעונים וקצוץ דק

5 שיני שום כתושות

2 כפות שמן חמניות/זרעי ענבים/קנולה

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

הוראות הכנה:

מכניסים את כל המצרכים (ה-כ-ל כולל הפרגיות המנוקות) לקערה, מערבבים היטב עד שהרוטב אחיד ועוטף את הפרגיות, מכסים בניילון נצמד/רדיד אלומיניום ומשגרים לכמה שעות של השריה במקרר (מינימום שעתיים).

פרגיות ומרינדה לפני ערבוב

מעורבב

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מעבירים את הפרגיות, בשכבה אחת, לתבנית מרופדת בנייר אפייה, שופכים מעליהן כל טיפת רוטב שנותרה בקערה ואופים למשך כ-50 דקות.

פרגיות בדרך לתנור

הפרגיות מוכנות

מגישים חם לצד ערימת אורז.

מנת פרגיות אסייתיות ואורז

לאוהבי הז'אנר – מדובר במנה היסטרית.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
10 תגובות
  1. הילה הגב

    שיואו… ינוסה עוד השבוע. נראה פגז

  2. עינת הגב

    אכן מנה מהממת, קל ופשוט, ולא הפסיקה לקצור מחמאות!

  3. שרית הגב

    מאז פרסום המתכון, זוהי אחת המנות האהובות אצלינו בבית

  4. שלומי הגב

    היי,

    אם אני משתמש במתכון עם חזה עוף רגיל, האם עדיין לאפות בתנור או לטגן במחבת? אני שואל כדי לדעת האם חזה עוף יתייבש בתנור.

    תודה!

    • מיכל הגב

      היי שלומי, אם משתמש בחזה עוף- עדיף כמה שיותר עבה (חזה עוף שלם זה נהדר ואז לפרוס) או קוביות/נתחים שמנים של חזה עוף. בזכות הרוטב הכשיר חזה העוף לא יתייבש אך שים לב שזמני האפייה יתקצרו. בהצלחה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן