עוגת תותים נוסטלגית

לפני מספר שבועות חברתי לי העלתה לאינסטגרם תמונה של העוגה הנוסטלגית הבאה, שוורסיה שלה רובנו ודאי מכירים מילדות.

גיליתי כי את המתכון לעוגה, סרובינה (כך קראתי לחברתי לי בימי התיכון העליזים ) ירשה מסבתה ויולט ז"ל, שאהבתה העזה שלה אליה זכורה לי היטב.

כבר באותו השבוע, מיקוש שלי אפתה את העוגה עבור ארוחת שישי משפחתית, וכולנו ליקקנו את הצלחות בהנאה רבה – שלושת הדורות, מקטן ועד גדול. אני מכינה אתכם – מדובר בעוגה "של פעם" מכל הבחינות: יש כאן גם אינסטנט פודינג וניל וגם ג'לי. אין כאן מקום לשדרוגים והמרות (כדוגמת קרם פטיסייר במקום הפודינג..), הכינו את המתכון של סבתא ויולט אחד לאחד ותזכו בתמורה לטעם של ילדות.

אם כן, העוגה מורכבת מארבע שכבות: טורט, קרם וניל, תותים וג'לי. מדהים, לא? אם במקרה ישנו מישהו קצת "דאון" בסביבתכם – זוהי העוגה שתרים אותו. בעיניי, רק מבט חטוף וכבר מרגישים יותר טוב.

שימו לב, שיש לאפות את הבסיס (הטורט) רק עד שמזהיב קלות, ואין להשחימו. בנוסף, את העוגה יש להכין לפחות שלוש שעות לפני הגשתה, אך הכי טוב יום לפני (אז גם מסמנים עליה V כמו שאנחנו אוהבים).

אספר לכם כי "ספתא ויולט" הייתה מכינה את העוגה גם עם דובדבנים וג'לי פטל ואפילו, בעונה, גם עם משמשים וג'לי משמש. עם זאת, גרסת התותים הייתה המנצחת והאהובה מכולם. היא נהגה לאפותה בחורף כפינוק או כקינוח לצ'ולנט הקבוע.

סרובינה שיתפה אותי, שכשהיא הייתה קטנה, היא היתה בטוחה כי זו העוגה הכי מסובכת להכנה בעולם. עד שיום אחד סבתה המתיקה איתה סוד ובעצם גילתה לה כמה הכנתה פשוטה. אך כמובן, גם היום, כשהיא כבר מכירה את המתכון בעל פה מרוב הכנתו, היא עדיין מתעקשת שעוגת התותים של סבתה הייתה טעימה יותר. הרי, כמו במקרה של הורניקס של סבתא מרים, אי אפשר באמת לשחזר את הטעם המדויק של הסבתות האלה.. לא משנה כמה נדבק במתכונים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לבסיס:

3 ביצים, מופרדות

3 כפות קמח

3 כפות סוכר

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

לקרם וניל:

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 חבילה (250 גר') שמנת מתוקה להקצפה

לשכבת התותים- ג'לי:

תותים יפים פרוסים לאורך

1 חבילת ג'לי תות

2 כוסות מים רותחים

תבנית קפיצית בקוטר 26

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים. כשמתחילות להיווצר בועות, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הלימון ותמצית הוניל ומקציפים עוד כחצי דקה ואז את החלמונים, ממשיכים לערבל עד שנטמעים ויש קצף יציב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת לקקן מקפלים את פנימה את הקמח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 26 משומנת במעט חמאה ואופים במשך כ-10 דקות עד שהעוגה שזופה קלות (שימו לב שהעוגה לא תשחים). מצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את קרם הוניל:

מקציפים את החלב, השמנת המתוקה ופודינג הוניל עד לקבלת קרם יציב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משטחים את קרם הוניל על העוגה שהצטננה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים את חצאי התותים מעל קרם הוניל, עם צידם החתוך כלפי מטה, בצורה מעגלית מהמעגל החיצוני פנימה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מכינים את הג'לי:

מרוקנים לקערה את אבקת הג'לי ומערבבים יחד עם 2 כוסות המים הרותחים. כשהתערובת כבר לא רותחת (אך עדיין חמה) שופכים אותה מעל התותים באופן אחיד (תשטחו בעדינות עם לקקן אם צריך).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים, מכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד להגשה. מגישים את העוגה קרה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צזיקי

כפי שיצא לי לספר לכם כבר בעבר (למשל כאן וכאן),

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
46 תגובות
  1. דינה הגב

    המתכון מושלם !!
    הכנתי וליקקו עצבאות

  2. שירי הגב

    באיזו תבנית?

  3. ארנון הגב

    עשיתי בדיוק כמו במתכון, אבל הבסיס יצא נוזלי לגמרי. כדי לא לזרוק הוספתי אבקת אפיה ושמתי ליותר זמן בתנור אבל מניח שזה לא כמו מה שאמור להיות. מה אפשר לעשות כדי שלא יקרה שוב?

    • מיכל הגב

      מוזר מאד.. לא קרה לי אף פעם עם המתכון הזה.. אם עדית בדיוק כמו שכתוב ו תנור עובד טוב אז לא יודעת מה להגיד. העוגה נאפית מאד מהר והופכת לספוגית, דווקא חשוב כאן להימנע מהזהבת יתר שלה. אשמח ללוות אותך כאן בפעם הבאה, בתקווה לאפייה מוצלחת יותר

      • גם מיכל הגב

        גם אצלי הבסיס יצא נוזלי לגמרי. אחרי אפיה נראה סביר (לא כל כך השתזף…). נראה בבוקר איך הטעם / מרקם.

  4. אתי הגב

    הי
    אפשר להוסיף לקצפת גבינה לבנה שיהיה טעם של עוגת גבינה?

  5. אתי הגב

    אנסה ואעדכן !

  6. ריינה הגב

    אני לא מצליחה לראות את כמות הקמח שיש לשים בעוגה.. כמה צריך?

  7. סיגלית הגב

    מזגתי את הג'לי שהיה פושר כי פחדתי לא לשבור את הקצפת מהחום . הג'לי נראה עכשיו גושי … מה אפשר לעשות כדי ליפות את זה ? אולי להוסיף מעט ג'לי נוסף מלמעלה ? יש לי שעתיים שלוש עד שאני מגישה אותה ליום הולדת של הבעל ……

    • מיכל הגב

      למה הכוונה בגושי? את יכולה להוציא נקודתית את אותם גושים? ישוב לשפוך הג׳לי בעודו חם (לא לוהט) על מנת שתהליך ההתקשות ייעשה על העוגה.

  8. נטע הגב

    האם יש תחליף לחלב בשביל פרווה?

    • מיכל הגב

      היי נטע, את בעצם מחפשת תחליף לשמנת מתוקה ולחלב שבקרם וניל – אני אף פעם לא הכנתי את העוגה בגרסה פרווה.. את יכולה לנסות להמיר את החלב בחלב צמחי כלשהו ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית – אשמח לשמוע איך יצא לך אם הולכת על האופציה הזו. בהצלחה

  9. מורין הגב

    היי
    אי רוצה להכין טת המתכון ונתקלתי בעוד כמה מתכונים בסגנון שבהם מרטיבים את הבסיס עם סירופ סוכר. האם לא יצא יבש ללא סירופ?
    תודה רבה

  10. יעל הגב

    לצערי המתכון ממש ממש לא מוצלח!
    הבסיס נוזלי, עשיתי צעד אחר צעד וזה לא עבד.
    כששמתי את הג'לי (לא רותח, ממש כפי שרשום) זה נכנס מתחת לקצפת להקים את כל העוגה למעלה… ממש מבאס

    • מיכל הגב

      היי יעל, צר לי לשמוע שהעוגה לא הצליחה לך.. היא בין המתכונים היותר נצפים ואהובים בבלוג.
      אשמח לעזור לך אם תרצי להכין שוב, שנבין איפה לא הצליחה העוגה.

  11. רעות הגב

    איזה גודל הכוס? כמה מ"ל?

  12. דפנה הגב

    עוגה חלום! מזכירה לי עוגה אוסטרית. הכנתי אותה היום ויצא סוף ואפילו הפחתתי מכמות קרם הפודינג וגם מכמות הג׳לי. בעדינות הוספתי את הג׳לי החמים בעזרת כף,עוגה קלה ואלגנטית.

  13. יצחק הגב

    בהכנת התחתית לא כתבת מתי מכניסים את הקמח . אחרי שהחלמונים עלו לקצף יפה הוספתי את הסוכר ואחריו את הקמח. הקמח הוריד מאוד את הנפח של הקציפה. האם זה היה המועד להכניס אותו ?

    • מיכל הגב

      הי יצחק, כפי שכתוב במתכון, אחרי שמוסיפים את החלמונים ומערבלים עד שנטמעים ומתקבל קצף יציב מקפלים פנימה את הקמח (כך שהקצף יישא כמה שיותר קצפי) עם לקקן ואז מעבירים לתבנית.

  14. תהילנ הגב

    ניסיתי שלוש פעמים את התחתית וגם לי יצא נוזלית ולא כמו שצילמת אבל אמרתי שאני חייבת לנסות עד הסוף אז בפעם הרביעית ממש השקעתי ועדיין לא ממש קצפת אבל יצא משהו שאר העוגה יצאה מעולה ובשבת בערב זה יצא פשוט מושלםםם תודהה

    • מיכל הגב

      מתבאסת לשמוע שלא יצא לך מוצלח על הפעם הראשונה אבל שמחה לשמוע שלבסוף הצליח והיית מרוצה! שיהיה שבוע טוב

  15. ליבי הגב

    היי מיכל, את העוגה הזו אימי נהגה לאפות בילדותנו אז מבחינתי היא אכן נוסטלגית.
    הכנתי אותה אתמול והיא פשוט מושלמת. חבל שאי אפשר לצרף כאן תמונה להמחשה.
    תודה על המתכון!

  16. קרן הגב

    נראה מושלם וטעים , אנסה
    אפשר לעשות אותה גם בתבנית רגילה?

  17. אורית הגב

    עשיתי את העוגה כמה פעמים ויצא מעולה. האם ניתן להכין מהטורט רולדה?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן