עוגת תותים נוסטלגית

לפני מספר שבועות חברתי לי העלתה לאינסטגרם תמונה של העוגה הנוסטלגית הבאה, שוורסיה שלה רובנו ודאי מכירים מילדות.

גיליתי כי את המתכון לעוגה, סרובינה (כך קראתי לחברתי לי בימי התיכון העליזים ) ירשה מסבתה ויולט ז"ל, שאהבתה העזה שלה אליה זכורה לי היטב.

כבר באותו השבוע, מיקוש שלי אפתה את העוגה עבור ארוחת שישי משפחתית, וכולנו ליקקנו את הצלחות בהנאה רבה – שלושת הדורות, מקטן ועד גדול. אני מכינה אתכם – מדובר בעוגה "של פעם" מכל הבחינות: יש כאן גם אינסטנט פודינג וניל וגם ג'לי. אין כאן מקום לשדרוגים והמרות (כדוגמת קרם פטיסייר במקום הפודינג..), הכינו את המתכון של סבתא ויולט אחד לאחד ותזכו בתמורה לטעם של ילדות.

אם כן, העוגה מורכבת מארבע שכבות: טורט, קרם וניל, תותים וג'לי. מדהים, לא? אם במקרה ישנו מישהו קצת "דאון" בסביבתכם – זוהי העוגה שתרים אותו. בעיניי, רק מבט חטוף וכבר מרגישים יותר טוב.

שימו לב, שיש לאפות את הבסיס (הטורט) רק עד שמזהיב קלות, ואין להשחימו. בנוסף, את העוגה יש להכין לפחות שלוש שעות לפני הגשתה, אך הכי טוב יום לפני (אז גם מסמנים עליה V כמו שאנחנו אוהבים).

אספר לכם כי "ספתא ויולט" הייתה מכינה את העוגה גם עם דובדבנים וג'לי פטל ואפילו, בעונה, גם עם משמשים וג'לי משמש. עם זאת, גרסת התותים הייתה המנצחת והאהובה מכולם. היא נהגה לאפותה בחורף כפינוק או כקינוח לצ'ולנט הקבוע.

סרובינה שיתפה אותי, שכשהיא הייתה קטנה, היא היתה בטוחה כי זו העוגה הכי מסובכת להכנה בעולם. עד שיום אחד סבתה המתיקה איתה סוד ובעצם גילתה לה כמה הכנתה פשוטה. אך כמובן, גם היום, כשהיא כבר מכירה את המתכון בעל פה מרוב הכנתו, היא עדיין מתעקשת שעוגת התותים של סבתה הייתה טעימה יותר. הרי, כמו במקרה של הורניקס של סבתא מרים, אי אפשר באמת לשחזר את הטעם המדויק של הסבתות האלה.. לא משנה כמה נדבק במתכונים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לבסיס:

3 ביצים, מופרדות

3 כפות קמח

3 כפות סוכר

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

לקרם וניל:

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 חבילה (250 גר') שמנת מתוקה להקצפה

לשכבת התותים- ג'לי:

תותים יפים פרוסים לאורך

1 חבילת ג'לי תות

2 כוסות מים רותחים

תבנית קפיצית בקוטר 26

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים. כשמתחילות להיווצר בועות, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הלימון ותמצית הוניל ומקציפים עוד כחצי דקה ואז את החלמונים, ממשיכים לערבל עד שנטמעים ויש קצף יציב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת לקקן מקפלים את פנימה את הקמח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 26 משומנת במעט חמאה ואופים במשך כ-10 דקות עד שהעוגה שזופה קלות (שימו לב שהעוגה לא תשחים). מצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את קרם הוניל:

מקציפים את החלב, השמנת המתוקה ופודינג הוניל עד לקבלת קרם יציב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משטחים את קרם הוניל על העוגה שהצטננה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים את חצאי התותים מעל קרם הוניל, עם צידם החתוך כלפי מטה, בצורה מעגלית מהמעגל החיצוני פנימה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מכינים את הג'לי:

מרוקנים לקערה את אבקת הג'לי ומערבבים יחד עם 2 כוסות המים הרותחים. כשהתערובת כבר לא רותחת (אך עדיין חמה) שופכים אותה מעל התותים באופן אחיד (תשטחו בעדינות עם לקקן אם צריך).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים, מכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד להגשה. מגישים את העוגה קרה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן