לפני מספר שבועות חברתי לי העלתה לאינסטגרם תמונה של העוגה הנוסטלגית הבאה, שוורסיה שלה רובנו ודאי מכירים מילדות.
גיליתי כי את המתכון לעוגה, סרובינה (כך קראתי לחברתי לי בימי התיכון העליזים ) ירשה מסבתה ויולט ז"ל, שאהבתה העזה שלה אליה זכורה לי היטב.
כבר באותו השבוע, מיקוש שלי אפתה את העוגה עבור ארוחת שישי משפחתית, וכולנו ליקקנו את הצלחות בהנאה רבה – שלושת הדורות, מקטן ועד גדול. אני מכינה אתכם – מדובר בעוגה "של פעם" מכל הבחינות: יש כאן גם אינסטנט פודינג וניל וגם ג'לי. אין כאן מקום לשדרוגים והמרות (כדוגמת קרם פטיסייר במקום הפודינג..), הכינו את המתכון של סבתא ויולט אחד לאחד ותזכו בתמורה לטעם של ילדות.
אם כן, העוגה מורכבת מארבע שכבות: טורט, קרם וניל, תותים וג'לי. מדהים, לא? אם במקרה ישנו מישהו קצת "דאון" בסביבתכם – זוהי העוגה שתרים אותו. בעיניי, רק מבט חטוף וכבר מרגישים יותר טוב.
שימו לב, שיש לאפות את הבסיס (הטורט) רק עד שמזהיב קלות, ואין להשחימו. בנוסף, את העוגה יש להכין לפחות שלוש שעות לפני הגשתה, אך הכי טוב יום לפני (אז גם מסמנים עליה V כמו שאנחנו אוהבים).
אספר לכם כי "ספתא ויולט" הייתה מכינה את העוגה גם עם דובדבנים וג'לי פטל ואפילו, בעונה, גם עם משמשים וג'לי משמש. עם זאת, גרסת התותים הייתה המנצחת והאהובה מכולם. היא נהגה לאפותה בחורף כפינוק או כקינוח לצ'ולנט הקבוע.
סרובינה שיתפה אותי, שכשהיא הייתה קטנה, היא היתה בטוחה כי זו העוגה הכי מסובכת להכנה בעולם. עד שיום אחד סבתה המתיקה איתה סוד ובעצם גילתה לה כמה הכנתה פשוטה. אך כמובן, גם היום, כשהיא כבר מכירה את המתכון בעל פה מרוב הכנתו, היא עדיין מתעקשת שעוגת התותים של סבתה הייתה טעימה יותר. הרי, כמו במקרה של הורניקס של סבתא מרים, אי אפשר באמת לשחזר את הטעם המדויק של הסבתות האלה.. לא משנה כמה נדבק במתכונים.
מצרכים:

לבסיס:
3 ביצים, מופרדות
3 כפות קמח
3 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
לקרם וניל:
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 חבילה (250 גר') שמנת מתוקה להקצפה
לשכבת התותים- ג'לי:
תותים יפים פרוסים לאורך
1 חבילת ג'לי תות
2 כוסות מים רותחים
תבנית קפיצית בקוטר 26
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים. כשמתחילות להיווצר בועות, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף.

מוסיפים את הלימון ותמצית הוניל ומקציפים עוד כחצי דקה ואז את החלמונים, ממשיכים לערבל עד שנטמעים ויש קצף יציב.


בעזרת לקקן מקפלים את פנימה את הקמח.

מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 26 משומנת במעט חמאה ואופים במשך כ-10 דקות עד שהעוגה שזופה קלות (שימו לב שהעוגה לא תשחים). מצננים.



מכינים את קרם הוניל:
מקציפים את החלב, השמנת המתוקה ופודינג הוניל עד לקבלת קרם יציב.


משטחים את קרם הוניל על העוגה שהצטננה.


מסדרים את חצאי התותים מעל קרם הוניל, עם צידם החתוך כלפי מטה, בצורה מעגלית מהמעגל החיצוני פנימה.


כעת מכינים את הג'לי:
מרוקנים לקערה את אבקת הג'לי ומערבבים יחד עם 2 כוסות המים הרותחים. כשהתערובת כבר לא רותחת (אך עדיין חמה) שופכים אותה מעל התותים באופן אחיד (תשטחו בעדינות עם לקקן אם צריך).



מצננים, מכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד להגשה. מגישים את העוגה קרה.


עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
המתכון מושלם !!
הכנתי וליקקו עצבאות
איזה כיף לשמוע! בדיוק אופה את העוגה ברגעים אלו 🙂
לטורט לא צריך אבקת אפיה?
לא
באיזו תבנית?
קפיצית 26