עוגת שוקולד (וסלק!) מטורפת

עוגת השוקולד הבאה הולכת להעיף אתכם מהכיסא, לא פחות. מדובר מאחת מעוגות השוקולד הכי טובות שאפיתי בשנים האחרונות. וברגע שתגלו מה המרכיב המפתיע המסתתר בתוכה.. מבטיחה שהתגובות יהיו מאד מעניינות .

נכון, הייתה פה כבר עוגת שוקולד עם מרכיב מפתיע, אך היום אני גאה להציג לכם עוגת שוקולד עם טוויסט שונה לחלוטין. בין המרכיבים של העוגה תמצאו.. סלק! כן, כן – סלק. כנראה שאם תעשו חידון לסועדים ותשאלו מהו המרכיב המפתיע שמתחבא בעוגה, לא יעלו עליו (וכן אני מדברת מניסיון ). כמובן שלאחר שתגלו את התשובה פתאום יגידו, "נכון! הצבע באמת מאד עמוק בזכות הסלק" או "באמת הסלק מעניק מרקם כל כך מיוחד לעוגה!".. הכוונה למרקם פאדג'י מטורף, כן?!

ועוד לא דיברתי על הפן הבריאותי של הסיפור.. נכון, זו עדיין עוגת שוקולד עם כל המשתמע מהדבר, יש כאן סוכר, חמאה וכו'.. אך יש פה גם סלק! בכל זאת הכנסנו ירק בריא (ואפילו מאד) מהדלת האחורית. אז יהיו שיצקצקו ויגידו שהסלק מבושל (נשתמש בסלק בואקום) ואפוי.. ובכל זאת, עדיין נותרים בו לא מעט מהויטמינים, נוגדי החמצון והחומצות שבו.

בנוסף, הביטו ברשימת המצרכים וגלו כי העוגה המדהימה הזו היא גם ללא גלוטן! תמצאו פה רק מעט קורנפלור במקום קמח, מה שאומר שנמצאה עוגת הפסח המושלמת. תסלחו לי, אבל פשוט לא יכולתי לחכות עד פסח על מנת לשתף אתכם בה… צליאקים ונמנעים מקמח למיניהם (אך ממש לא רק) – קבלו עוגה "לגזור ולשמור" היישר להיכל התהילה.

לא אשקר, מלכלכים פה לא מעט כלים– גם את מעבד המזון וגם את המיקסר.. אבל הטרחה והלכלוך לגמרי משתלמים במקרה של עוגה זו… עוגת שוקולד לפנתיאון: לחה, עסיסית, בעלת צבע מדהים ועמוק וטקסטורה מהחלומות.

מי שאוהב קומבינציה של שוקולד ותפוז מוזמן להוסיף לתערובת הסלק גם כפית גרידת תפוז, שתיקח את העוגה לכיוון אחר, נפלא לאוהבי הז'אנר. אצלי בבית פחות מתחברים לשילוב של שוקולד ותפוז.

יתרון נוסף של העוגה הוא שהיא אפילו טובה יותר למחרת! הכינו אותה יום לפני ההגשה ומרקמה רק ייעשה יותר פאדג'י, עשיר ועסיסי. בנוסף, אל תיבהלו שהיא מעט שוקעת לאחר האפייה – זה בסדר גמור.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

250 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

250 גר' סלק מבושל בואקום (כ-2 סלקים)

1 כפית תמצית וניל

250 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

3 ביצים

3/4 סוכר חום דמררה

75 גר' קורנפלור

75 גר' קקאו

1 כפית אבקת אפייה

קמצוץ מלח

אופציונאלי: כפית גרידת תפוז

הוראות הכנה:

לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את הסלק, תמצית הוניל והמלח (וגרידת התפוז למי שמשתמש) למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את קוביות השוקולד והחמאה לקערת זכוכית גדולה וממיסים במיקרו בפעימות של 30 שניות, כאשר מערבבים בין לבין, עד לקבלת תערובת אחידה (לחלופין, אפשר להמיס אותם בשיטת באן מארי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים את תערובת הסלק לתוך תערובת השוקולד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערת המיקסר את הביצים יחד עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת מעט קצפית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים את תערובת הביצים לתוך תערובת השוקולד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, בעזרת מסננת, מנפים לקערה את הקורנפלור, הקקאו ואבקת האפייה ומקפלים אותם פנימה לתוך התערובת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 22/24 (אפשר בקוטר 26, ואז תצא עוגה נמוכה יותר שתצטרך מעט פחות זמן אפייה) ואופים למשך כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים (אנחנו לא רוצים את העוגה יבשה מדי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

העוגה תצנח מעט לאחר שתתקרר וזה בסדר גמור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן