עוגת גבינה ונוטלה

את עוגת הגבינה והנוטלה המעולה הזו הכירה לי נתי, הקונדיטורית שלנו, והוסיפה שאני פשוט חייבת אותה בבלוג. צדקה הבחורה . זוהי עוגה קלה מאד להכנה המשלבת בין טעמים ומרקמים אהובים של עוגת גבינה ומערבולות נוטלה – זיווג משמיים. תוסיפו לעניין את התחתית העשויה מעוגיות אוראו ותבינו שאנחנו לגמרי במגרש של הרציניים פה .

עוגת הגבינה והנוטלה הזו מצטרפת בגאון לשלל עוגות גבינה מצוינות נוספות כאן בבלוג, כמו עוגת הגבינה והפירורים, עוגת הגבינה האפויה, עוגת הלימון והגבינה ועוד ועוד… כמובן שישנו הפוסט הזה בו קיבצתי בזמנו שלל קינוחי גבינה מעולים מהבלוג –  אם אתם אוהדי הז'אנר, אני ממש ממליצה לכם להעיף בו מבט.

לעניין המתכון, כפי שציינתי, תחתית העוגה עשויה בעיקרה מעוגיות אוראו. אם יש לכם קצת זמן וסבלנות, אני מציעה וממליצה להפריד את עוגיות האוראו ובעזרת כפית להעביר את המילוי שלהן לכלי אחר. את המילוי נוסיף לתערובת הגבינה והוא זו שיעניק לה את המתיקות הרצויה ואת העוגיות נכניס למעבד מזון ונטחן לפירורים עבור התחתית (כרגיל, אם אין לכם מעבד מזון, שקית/קערה ומערוך גם בהחלט יעשו את העבודה).

אם כן, אספר לכם כי הסרתי לחלוטין את תוספת הסוכר של מלית הגבינה מהמתכון, משום שאין צורך במתיקות נוספת בעיניי – עוגיות האוראו והנוטלה בהחלט מספיקים והטריק של שימוש במלית העוגיות למלית הגבינה עושה יופי של עבודה.

במידה ואתם לא אוהבים נוטלה או לחילופין, פשוט רוצים לגוון, אפשר כמובן להמיר את הנוטלה בממרח אהוב אחר כמו לוטוס, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר. בנוסף, שילבתי במתכון גבינת שמנת בעלת 16% שומן, אך כמובן שהעוגה רק תשתבח עם גבינת שמנת שמנה יותר – לא הייתי ממירה לגבינה רזה יותר. יתר על כן, שימו לב שעל הגבינה להיות בטמפרטורת החדר לפני שמקציפים אותה – אז הוציאו אותה ראשונה מהמקרר ורק לאחר מכן עברו להכין את התחתית.

עם סיום אפיית העוגה חשוב לצנן אותה, ולאחר מכן לשמור אותה בקירור. בעיניי, העוגה הכי טעימה בטמפרטורת החדר ולא ממש קרה, אז הרגישו חופשי להוציא אותה מהמקרר כרבע שעה לפחות לפני הגשתה.

זהו יופי של קינוח להכנה מראש, משום שהעוגה מחזיקה בכיף כחמישה ימים במקרר, ויש שיגידו שטעמה רק משתבח ככל שעוברים הימים. במתכון המקורי מומלץ להגיש את העוגה כריבועים (אותם אפשר גם להקפיא, דרך אגב), אך אני אוהבת להגיש אותה דווקא שלמה על נייר האפייה ושיתחילו ליישר .

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-20 עוגיות אוראו

כ-60 גר' חמאה מומסת

1/4 כפית מלח

כ-450 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר (אני השתמשתי בשתי חבילות של גבינת שמנת 16%,  כ-225 גר' כל אחת)

2 ביצים גדולות

1 כפית תמצית וניל

כ-1/2 כוס ממרח אהוב כמו נוטלה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.

מפרידים את עוגיות האוראו ומעבירים את המלית שלהן בעזרת כפית לקערה קטנה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

את העוגיות מכניסים לקערת מעבד המזון וטוחנים עד לקבלת פירורים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החמאה המומסת ורבע כפית המלח ומעבדים עד לקבלת מרקם של חול רטוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים תבנית בגודל 20*20 (אני הפעם השתמשתי ב 25*20) בנייר אפייה ומעבירים את תערובת העוגיות אליה.

בעזרת האצבעות מהדקים את תערובת פירורי העוגיות לתחתית, התבנית כך שמתקבלת תחתית שווה ודחוסה. אופים כ-8 דקות. מוציאים, מצננים ומשאירים את התנור דולק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהתחתית בתנור, אפשר להתחיל להכין את תערובת הגבינה:

מכניסים את גבינת השמנת לקערת המיקסר ומקציפים על מהירות בינונית-גבוהה, במשך כדקה, עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.

מוסיפים את המילוי של העוגיות ותמצית הוניל וממשיכים לערבל, כאשר מדי פעם עוצרים ובעזרת לקקן מורידים את התערובת מצידי הקערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הביצים אחת אחת, כך שרק לאחר שהראשונה נטמעת בתערובת מוסיפים את השנייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים את תערובת הגבינה מעל התחתית שבינתיים התקררה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את הנוטלה (או ממרח אהוב אחר) כ-15 שניות במיקרו ובעזרת כפית מפזרים אותה על פני תערובת הגבינה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, בעזרת סכין, מערבבים בעדינות את הנוטלה בתערובת הגבינה, כך שנוצרת דוגמא של מעין מערבולות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-40 דקות עד שרק מרכז העוגה רוטט מעט בעת הוצאתה. מצננים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה. לאחר מכן שומרים את העוגה בקירור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן