אז מה עושים עם הבננות שמשחירות ברגע בימים אלו אתם שואלים? עוגת הבננה והשוקולד הבחושה, הרכה, הקלה כל כך להכנה והנהדרת הזו מצטרפת לשורת מתכוני מאפי בננות מעולים שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, כמו לחם הבננות, מאפינס הבננה והנוטלה, קראמבל הבננות, מאפינס הבננה והמייפל, טאטן הבננה המהיר, הבננה קרים פאי, אגרול הבננות ועוגת הבננות ההפוכה.
אין במתכון זה הרבה מקום לטעויות, תמצאו פה רק קערה אחת בה נערבב בכמה שלבים את המרכיבים, נעביר לתבנית ומשם לתנור. הכי קל שיש. כבר באפייה, עם הריח המדהים של הבננות והשוקולד שיתפשט בבית, תבינו שנפלתם על מתכון מנצח.
יש במתכון הרבה מקום לתחליפים, במידה ואתם מעוניינים. למשל, העוגה תוכל להיות פרווה במידה וממירים את החמאה בממרח או שמן צמחי. ואם רוצים שתהיה טבעונית, ממירים גם את הביצים בבננה נוספת ומשתמשים בשוקולד טבעוני. בנוסף, העוגה יכולה גם להיות ללא גלוטן עם המרת הקמח בקמח ללא גלוטן. אם מתחשק לכם להפוך את העוגה לבריאה יותר, אפשר להמיר מחצית מהקמח בקמח מלא או קמח כוסמין ואת הסוכר ניתן להמיר בסוכר קוקוס, למשל.
כפי שציינתי במתכון של לחם הבננות המצוין, בארצות הברית מתייחסים לעוגה הזו כלחם (banana bread) אבל אל נא תתבלבלו.. זוהי לגמרי עוגה (כמו במקרה לחם הזוקיני). כמו בכל עוגות הבננות, הקפידו להשתמש רק בבננות בשלות (גם כאלה שאוטוטו מלאות ב-"דבש" יעשו כאן יופי של עבודה). מי שרוצה, יכול לשלב גם חופן אגוזים קצוצים גס, כמו אגוזי מלך ופקאנים בעוגה– אני נמנעת מכך בגלל ילדיי שפחות אוהבים, אך בעיניי זוהי תוספת מבורכת.
העוגה נשמרת מכוסה בטמפרטורת החדר למשך כמה ימים.
מצרכים:
3 בננות בשלות מאד, מעוכות עם מזלג
125 גר' חמאה מומסת
2/3 כוס סוכר חום דמררה (או סוכר קוקוס)
1 כפית תמצית וניל משובחת
1/2 כפית קינמון טחון
2 ביצים
3/4 כוס קמח (175 גר')
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
כ- 80 גר' שוקולד חלב או מריר (או שילוב של גם וגם) קצוץ גס
אופציונאלי: חופן אגוזים קצוצים גס
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
מכניסים לקערה גדולה את 3 הבננות המעוכות, החמאה המומסת והסוכר חום דמררה ומערבבים היטב.
מוסיפים את כפית תמצית הוניל, 1/2 כפית הקינמון הטחון, שתי הביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח (עדיף דרך מסננת), אבקת האפייה והסודה לשתיה ומערבבים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מקפלים פנימה את השוקולד הקצוץ (וגם את האגוזים, אם משתמשים).
מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ-50-60 דקות, או עד אשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי (למעט השוקולד).
עד הפעם הבאה,
מיכל