עוגת בננות ושוקולד בחושה

אז מה עושים עם הבננות שמשחירות ברגע בימים אלו אתם שואלים? עוגת הבננה והשוקולד הבחושה, הרכה, הקלה כל כך להכנה והנהדרת הזו מצטרפת לשורת מתכוני מאפי בננות מעולים שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, כמו לחם הבננות, מאפינס הבננה והנוטלה, קראמבל הבננות, מאפינס הבננה והמייפל, טאטן הבננה המהיר, הבננה קרים פאי, אגרול הבננות ועוגת הבננות ההפוכה.

אין במתכון זה הרבה מקום לטעויות, תמצאו פה רק קערה אחת בה נערבב בכמה שלבים את המרכיבים, נעביר לתבנית ומשם לתנור. הכי קל שיש. כבר באפייה, עם הריח המדהים של הבננות והשוקולד שיתפשט בבית, תבינו שנפלתם על מתכון מנצח.

יש במתכון הרבה מקום לתחליפים, במידה ואתם מעוניינים. למשל, העוגה תוכל להיות פרווה במידה וממירים את החמאה בממרח או שמן צמחי. ואם רוצים שתהיה טבעונית, ממירים גם את הביצים בבננה נוספת ומשתמשים בשוקולד טבעוני. בנוסף, העוגה יכולה גם להיות ללא גלוטן עם המרת הקמח בקמח ללא גלוטן. אם מתחשק לכם להפוך את העוגה לבריאה יותר, אפשר להמיר מחצית מהקמח בקמח מלא או קמח כוסמין ואת הסוכר ניתן להמיר בסוכר קוקוס, למשל.

כפי שציינתי במתכון של לחם הבננות המצוין, בארצות הברית מתייחסים לעוגה הזו כלחם (banana bread) אבל אל נא תתבלבלו.. זוהי לגמרי עוגה (כמו במקרה לחם הזוקיני). כמו בכל עוגות הבננות, הקפידו להשתמש רק בבננות בשלות (גם כאלה שאוטוטו מלאות ב-"דבש" יעשו כאן יופי של עבודה). מי שרוצה, יכול לשלב גם חופן אגוזים קצוצים גס, כמו אגוזי מלך ופקאנים בעוגה– אני נמנעת מכך בגלל ילדיי שפחות אוהבים, אך בעיניי זוהי תוספת מבורכת.

העוגה נשמרת מכוסה בטמפרטורת החדר למשך כמה ימים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

3 בננות בשלות מאד, מעוכות עם מזלג

125 גר' חמאה מומסת

2/3 כוס סוכר חום דמררה (או סוכר קוקוס)

1 כפית תמצית וניל משובחת

1/2 כפית קינמון טחון

2 ביצים

3/4 כוס קמח (175 גר')

1 וחצי כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתיה

כ- 80 גר' שוקולד חלב או מריר (או שילוב של גם וגם) קצוץ גס

אופציונאלי: חופן אגוזים קצוצים גס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את 3 הבננות המעוכות, החמאה המומסת והסוכר חום דמררה ומערבבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את כפית תמצית הוניל, 1/2 כפית הקינמון הטחון, שתי הביצים ומערבבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את הקמח (עדיף דרך מסננת), אבקת האפייה והסודה לשתיה ומערבבים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מקפלים פנימה את השוקולד הקצוץ (וגם את האגוזים, אם משתמשים).

צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ-50-60 דקות, או עד אשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי (למעט השוקולד).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן