עוגת אגסים, שקדים וקינמון בחושה וחורפית

העוגה הבאה משדרת חורף, אי אפשר לטעון אחרת. יש כאן שילוב הרמוני של אגסים, שקדים וקינמון בתוך עוגה בחושה, רכה ונימוחה. מתקבלת עוגה המדמה שמיכה רכה ונעימה, כך שכל מה שייחסר הוא גשם מטפטף על החלונות, נעלי בית וכוס משקה רותח (טוב גם אח דולקת וסרט ישן יתאימו, אם רוצים  להשלים לגמרי את התמונה ).

עם אפיית העוגה (שימו לב, זקוקה לזמן אפייה ארוך מהרגיל), הבית מתמלא ריח חמים ונעים של אגסים, שקדים וקינמון – שילוב כל כך מוצלח.. שלא ברור איך לא אפיתי עוגה כזו קודם . מסתמן שעוגה זו לגמרי הולכת להיות תושבת קבע במטבחי בעונה הקרובה (בנוסף לעוגות תפוחים שונות כמובן.. כמו זו וזו וזו, ביו היתר).

אפיתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד פעמית), אותה ניתן להמיר בתבנית קפיצית בקוטר 24.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

3 אגסים מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות גדולות

175 גר' חמאה רכה

3/4 כוס סוכר חום דמררה

3 ביצים

1 כוס קמח תופח

100 גר' שקדים טחונים

1 כפית קינמון

1/2 כפית מלח

1 כף שקדים פרוסים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

מכניסים את החמאה והסוכר לקערת המיקסר ומערבלים על מהירות בינונית-גבוהה כ-3-4 דקות עד שנהיית תערובת אחידה ומעט תפוחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים, אחת אחר השניה, כך שרק לאחר שאחת נטמעת בתערובת מוסיפים את הבאה בתור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה נפרדת את היבשים: הקמח התופח, השקדים הטחונים, הקינמון והמלח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את היבשים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שומרים בצד חופן מקוביות האגסים ואת יתר האגסים מקפלים לתוך התערובת בעזרת לקקן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית) מרופדת נייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים מעל את יתרת קוביות האגסים ואת פרוסות השקדים ואופים למשך כ-70 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
9 תגובות
  1. דניאלה הגב

    יצא מצוין!
    התערובת היתה דביקה מאוד והיה נראה שהעוגה לא תצלח.
    אבל באפייה הכל הסתדר. כך גם לגבי המתיקות.
    כשהעוגה היתה חמימה היה נדמה שחסר סוכר.
    כשהצטננה – הכל התאזן ונהיה מושלם.
    תודדה.

  2. דניאלה הגב

    יצא מצוין!
    בהתחלה היה נדמה לי שהתערובת דביקה מדי ושהעוגה לא תצלח.
    (אין לי הרבה ניסיון באפייה…)
    לאחר האפייה, הכל הסתדר. כך גם לגבי המתיקות – כשהעוגה היתה חמימה
    היה נדמה שחסר סוכר. אבל לאחר הצינון הטעם התגבש ונהיה מושלם.
    תודדה.

  3. דניאלה הגב

    יצא שפרסמתי תגובה פעמיים.
    (היה נדמה לי שהראשונה לא נקלטה).
    בכל מקרה עכשיו ברור שממש אהבנו. (:

  4. חוה הגב

    האם אותה כמות תספיק לשתי תבניות איגלישקייק?

  5. שיר הגב

    הי. האם לדעתך אפשר להכין מראש ולהקפיא ?
    ואז להפשיר ביום שאני צריכה ?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן