סלט שורשים רענן

את הסלט הבא זיוה דודתי אלתרה לארוחת צהרים במקום עבודתה, ולאחר שכולם טרפו את הסלט הפריך והרענן בהנאה רבה, היא כתבה לי שהיא חושבת שיש לה מתכון מוצלח נוסף להעביר לי לבלוג (כזכור, לאורך השנים עלו כאן לא מעט מנות שוות ביותר של זיוה, כמו סלט הגזר הפיקנטי, האורז הירוק, הקציצות ברוטב עגבניות ועוד).

הכנו יחד את הסלט בארוחת יום ההולדת שנתיים לקיקי, והוחלט פה אחד, שלמרות שיש כבר בבלוג סלט שורשים (של אמי, דרך אגב), יש בהחלט מקום לאחד נוסף, שונה במהותו. בסלט של אמי יש שילוב שורשים אחר, אשר חתוכים לגפרורים, יש תוספת של אגוזים והרוטב הוא מעין וינגרט חמצמץ- מתקתק. לעומת זאת, הסלט הבא הוא יותר פרשי, קייצי וקליל עם תיבול מינורי, אך מדויק. שני סלטי שורשים, שונים במהותם.

הסלט הבא אינו מהסלטים שחובה להגיש מיד לאחר ערבוב הרוטב (כמו סלט חסה, למשל). הסלט טעים עם תיבולו, אך גם מאד טעים לאחר שיושב קצת עם עצמו, כך שהרגישו חופשי לתבל גם שעה-שעתיים לפני ההגשה.

שימו לב שנשלב גם תפוח בסלט, זיוה ממליצה על פינק ליידי, תפוח שהוא גם חמוץ וגם מתוק (התפוח האהוב ביותר אצלי בבית האמת), שיעניק גם הד של מתיקות טבעית לסלט, שמשתלבת נפלא יחד עם שאר המרכיבים. אני ממליצה שלא לוותר על תוספת הפלפל החריף, שלא הופך את הסלט ל-"חריף" בהגדרה, אבל מוסיף הרבה לאיזון הטעמים. לאחר תיבול הסלט, ערבבו, טעמו והחליטו אם יש צורך בעוד לימון, שיש להיות מאד נדיבים איתו בסלט זה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 קולורבי, מקולף וחתוך לקוביות

1 שומר, חתוך לקוביות

1 סלק, מקולף וחתוך לקוביות

5 צנוניות, חתוכות לקוביות

2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות

1 תפוח פינק ליידי, מקולף וחתוך לקוביות

1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות

1/4 פלפל ירוק חריף (אופציונאלי), חתוך לקוביות

מיץ מלימון גדול ועסיסי (או שני לימונים קטנים)

1/4 כוס לפחות שמן זית

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית מלח

אופציונאלי: חופן עלי כוסברה קצוצים

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את הקולורבי, השומר, הסלק, הצנוניות, הסלרי, התפוח, הבצל הסגול והפלפל החריף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין, מוסיף גם את חופן עלי הכוסברה הקצוצים.

מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

סופריטו

סופריטו, הצלי המפורסם מהמטבח הספרדי (ולא רק..) של עוף ותפוחי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. נירית הגב

    סלק טרי או מבושל?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן