סלט קפרזה למתקדמים

את הצלחת הבאה אני מרכיבה כבר שנים רבות, והאמת היא שאף פעם לא חשבתי להעלות אותה לבלוג, הרי מדובר בטייק אוף לסלט קפרזה הידוע והאהוב, מעין קפרזה למתקדמים, אם תרצו .

כולם מכירים את סלט הקפרזה האיטלקי הידוע שמורכב ממוצרלה, עגבניה, עלי בזיליקום, שמן זית טוב ומלח. אז אפשר לומר שבמקרה של הצלחת הזו, אני לוקחת את סלט הקפרזה צעד אחד קדימה ומוסיפה למרכיבים בסיסיים אלה גם מעט זיתי קלמטה (אותם אני ממש אוהבת לשלב בסלטים – כמו בסלט זוקיני הזה, סלט אבטיח הזה וסלט הפסטה הזה, למשל), קוביות של אבוקדו בשל, קוביות בצל סגול, כמה פרוסות פלפל ירוק חריף (שלא יהיה משעמם ) ובלסמי מצומצם (שאני כל כך אוהבת, כפי שסיפרתי לכם פה, בין היתר). מדובר במנה ממש קלה להכנה, צבעונית, מרשימה והכי חשוב – תמיד מתחסלת במהרה.

אם אתם מארחים כמות גדולה של אנשים, בחרו את הצלחת השטוחה הכי גדולה שלכם והרכיבו את המנה עליה. אתם כבר מבינים שלכמות המצרכים כאן אין ממש משמעות, משום שאלו ייקבעו על ידי גודל הצלחת שלכם (זה לגמרי סלט של צלחת שטוחה ולא קערה, אנחנו בעצם מרכיבים יצירה אבסטרקטית צבעונית ומהממת עליה).

לעניין חומרי הגלם, כמובן שאם הם אינם טריים ומשובחים – אל תטרחו לשלב אותם בסלט שלנו. אפשר להשתמש בעגבניות שרי שונות בצבעים שונים, אפשר ללכת רק על עגבניות בשלות ובשרניות, אפשר שילוב של כל מיני סוגים – מה שיש וטרי יעבוד. מבחינת המוצרלה, אני אוהבת לשלב קרעי מוצרלה די באפלו שהיא ממש מעולה ומגיעה בקופסא של כמה גושים בתוך נוזל, אותם אני קורעת עם הידיים. אפשר כמובן להשתמש גם בכדורי מוצרלה קטנים אם רוצים (בוקצ'יני), אבל סמכו עליי עם הבאפלו – לא תתחרטו.

יש כאן בבלוג כבר סלט עגבניות מעולה, אותו  אני ממליצה להגיש יחד עם סוג אחר של גבינת מוצרלה – הלוא היא הבוראטה המדהימה – אותה בוצעים ומתוכה נשפכת שמנת נהדרת. זו גם מנה נהדרת, בעלת מרכיבים רבים חופפים למנה הזו.

דרך אגב, מי שרוצה לקחת את צלחת הקפרזה למתקדמים שלו עוד צעד אחד קדימה, מוזמן לשבץ פרוסות דג טרי בין שלל המצרכים המעולים שלנו.. ייצא מהמם!

נורא כיף להגיש את המנה הזו לצד לחם חם וטוב או איזה פוקאצ'ה מהממת (תזכורת לעצמי: באמת חייבת לכם מתכון של אחת שווה ביותר..). האמת שגם לחם המחבת שלנו, יכול להיות מלווה ראוי למנה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חופן עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לרבעים

אבוקדו בשל חתוך לקוביות

כ-1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

1 כדור מוצרלה די באפלו גדול קרוע לחתיכות

כ-1/4 כוס בצל סגול חתוך לקוביות

כמה טבעות פלפל ירוק חריף

כמה עלי בזיליקום טריים קרועים גס

בלסמי מצומצם

שמן זית

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מפזרים את העגבניות על פני צלחת שטוחה גדולה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים בין העגבניות את קרעי המוצרלה וקוביות האבוקדו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מפזרים בין לבין גם את קוביות הבצל הסגול, זיתי הקלמטה, קרעי הבזיליקום וטבעות הפלפל החריף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מזלפים בנדיבות מעל שמן זית איכותי, מעט בסלמי מצומצם, מלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים ונהנים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן