סלט כרוב עם גרעינים במייפל

לפני שנים לא מעטות הייתי בסדנת בישול של מירי קוס המדהימה, שסיפרתי לכם עליה כבר בפוסט העתיק של הדג מעורב ירושלמי. מתכון מנצח, שאם אתם לא מכירים – עכשיו זה בהחלט הזמן. באותה סדנה הכנו סלט כרוב פשוט וטעים שהולך איתי מאז ונראה לי שממש הגיע הזמן לחלוק אותו איתכם.

עם השנים התאמתי את הסלט אליי, הורדתי את הירוקים, הוספתי שקדים ושיניתי מינונים. מדובר בסלט מאד סלחן שמשתנה כל פעם, בעיקר בהתאם לסוגי הכרוב ולגרעינים והאגוזים שבאותו רגע יש בארון. מה שבטוח, בכל הרכב.. הוא תמיד מתקבל מצוין.

סיפרתי לכם בעבר על חיבתי העזה לסירופ מייפל (אמיתי וטוב בלבד כמובן), ששילבנו כבר במתכונים רבים וטובים בבלוג מהעוף במייפל, הסלמון במייפל, חרדל ופקאן ועד גזרים בזיגוג מייפל, וינגרט מייפל, עוגיות שקדים, טחינה ומייפל, עוגת המייפל כמובן ועוד.. (כן פוסט מייפל יהיה כאן בקרוב, קראתם את מחשבותיי ). כך שמייפל תמיד תמצאו אצלי בבית (לפחות אחד פתוח במקרר ואחד סגור במזווה בכל עת). אז ברגע שיש לכם כרוב (לא משנה מה צבעו), אגוזים ו/או גרעינים כלשהם וסירופ מייפל – אתם מוכנים להרכיב סלט כיפי וטעים במיוחד.

שימו לב שכמו בסלטים רבים אחרים, גם כאן נקלה את תערובת הגרעינים והאגוזים שלנו על המחבת. אך הפעם, לאחר שהם יהיו קלויים ושחומים, נוסיף למחבת כמה כפות של סירופ מייפל איכותי, מה שיעשה את כל ההבדל.

נכון, אתם בהחלט צודקים, ממש לא מזמן, במתכון הזה, קרמלתי אגוזים במייפל ושילבתי בסלט עלים, אבל מי אמר שאי אפשר גם לקרמל גרעינים לסלט כרוב? מדובר בשני סלטים שונים לחלוטין. שם האגוזים מקורמלים אחד אחד ופה בעצם ניצור שברי גרעינים שיעניקו קראנץ' נפלא לסלט.

את תערובת האגוזים במייפל נתבל מעט (עוד תוספת שלי) ולאחר מכן נשבור לתוך הסלט. הקראנץ' המתוק-מלוח של האגוזים והגרעינים יחד עם הכרוב הפריך, יוצר ביסים שאי אפשר להפסיק לאכול, וממש מייתר כל תוספת, למעט תיבול מינורי של שמן זית, לימון ומלח.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כרוב קטן, חתוך לרצועות (סגול, לבן או שילוב של שניהם)

3 כפות גרעיני דלעת

3 כפות שקדים פרוסים

3 כפות גרעיני חמנייה

3 כפות סירופ מייפל

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור טחון טרי

מעט פתיתי צ'ילי

כ-1/2 כפית מלח

4 כפות שמן זית

מיץ מלימון גדול

הוראות הכנה:

מכניסים את גרעיני הדלעת, גרעיני החמניה והשקדים הפרוסים למחבת וקולים עד להשחמה, תוך כדי ערבוב מדי פעם (שימו לב שלא יישרפו).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את סירופ המייפל ומערבבים היטב, כך שהסירופ יצפה את כל תערובת הגרעינים והשקדים ומעט יבעבע.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסירים מהאש ומתבלים במעט מלח ים, פתיתי צ'ילי ופלפל שחור טחון טרי. מצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את רצועות הכרוב, מתבלים במיץ לימון, שמן זית וחצי כפית מלח ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפוררים את תערובת הגרעינים שהתקשתה בינתיים (זה בסדר ואפילו רצוי שעדיין יישארו גושים קטנים), מפזרים מעל ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרוסת פרפה

פרפה חלבה

באחת הגיחות האחרונות לסופר השכונתי, סחבתי איתי את יונתוש שלי,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. תמי הגב

    היה מאוד קשה לגרד מהמחבת אחרי שהמייפל התקשה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן