סלט וולדורף עם טוויסט

אתחיל בוידוי: בעברי סלט וולדורף היה בין הסלטים הפחות מושכים בעיניי. כפי ששיתפתי במתכון (המצוין!!) של סלט הסלרי, שנים רבות שלא יכולתי לשאת סלרי… עד שהגיע אותו סלט ושינה את דעתי לעד.

מאז היחסים ביני ובין הסלרי הפריך הפכו לידידותיים יותר ויותר, עד שהחלטתי שאני אפילו מוכנה לתת צ'אנס נוסף לסלט הוולדורף, שכה אהוב על אימי. אשתף אתכם, כי גרסתה של אמי מעט שונה מהגרסה הקלאסית של הוולדורף (איך לא?). בגרסה הזו תמצאו בנוסף לסלרי הפריך גם שורש סלרי מגורד (טוויסט אדיר!), קוביות אגס בנוסף לקוביות תפוח הקבועות וגם אננס טרי במקום אננס משומר (אין צורך להסביר מדוע מדובר בשדרוג, נכון?).

בנוסף, לא הגזמנו בכלל בכמות המיונז כאן – תמצאו במתכון רק שתי כפות גדושות של מיונז. מיותר לומר כי ככל שתשתמשו במיונז משובח יותר, כך יתקבל סלט טעים יותר (מה שנכון לגבי כל מרכיב בכל מתכון). אם כן, זה בהחלט המקום להשקיע במיונז טוב.

לעניין שורש הסלרי – אם אתם מגרדים אותו הרבה לפני ההגשה, אני מציעה לסחוט עליו מיץ לימון על מנת שלא ישחיר (טיפ שרלוונטי האמת גם לתפוח והאגס). הסלט בשיאו מיד לאחר הכנתו, אך יצא לי לאכול ממנו גם יותר משעה לאחר שישב והוא עדיין היה טעים מאד.

ישנה אופציה להוסיף לסלט קוביות חזה עוף וכך להפוך אותו לסלט שהוא ממש ארוחה. קבלו סלט קלאסי משנות ה-80 עם טוויסט בעלילה, תוספת מפתיעה ונעימה לכל שולחן.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 שורש סלרי גדול (או 2 בינוניים), מקולף ומגורד על פומפייה גסה

6 גבעולי סלרי רעננים, קצוצים

2 אגסים בינוניים וקשים, חתוכים לקוביות קטנות

1 תפוח עץ ירוק, חתוך לקוביות קטנות

4 טבעות אננס טרי, חתוכות לקוביות

1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

2 כפות גדושות מיונז

3 כפות מיץ לימון

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את שורש הסלרי המגורד, הסלרי הקצוץ, קוביות האגסים, התפוחים והאננס ואת אגוזי המלך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את המיונז, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

עוף במבה עם אורז

עוף במבה

   שתי הבנות ה"גדולות" שלי (בנות ארבע וחצי ושש וחצי)

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. יעל הגב

    האם יש דרך "לטבען" את הסלט, כלומר האם אפשר להכין אותו ללא מיונז?
    תודה רבה וחג שמח

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן