סופריטו

סופריטו, הצלי המפורסם מהמטבח הספרדי (ולא רק..) של עוף ותפוחי אדמה, המבוסס על טיגון ובישול יחדיו, נוחת על שולחננו היום. מדובר במנה פשוטה, בעלת מעט מרכיבים שטעמה עולה כפליים על הרבה מנות עוף מתוחכמות ועמוסות מצרכים שונים ומגוונים.

טעמה המעולה של המנה מגיע משיטת בישולה. לטיגון, גם של העוף וגם של תפוחי האדמה, יש תפקיד חשוב ביותר, ועל כן יש להעניק לו את הזמן הנדרש. נזהיב, ואפילו מעט נשחים, היטב את העוף ותפוחי האדמה, ורק בסוף, בעזרת תוספת של מעט מים, נעבור לשלב הבישול. מה שכן, את תפוחי האדמה הקפידו לטגן בכמה פעימות, מכיוון שלא מומלץ לצופף אותם מדי בעת הטיגון. בנוסף, שימו לב שנמליח אותם בנדיבות מיד בתום הטיגון, כמו צ'יפס, זהו גם שלב חשוב.

אם נבהלתם מחזרתה הרבה של המילה טיגון , אבקש מכם לשים לב כי בגרסה זו של הסופריטו נשתמש אך רק ב-7 כפות שמן, כאשר במנות מסורתיות של סופריטו תמצאו הרבה יותר שמן ולפעמים אפילו כוס שלמה. אני מבטיחה לכם כי חסרונו של השמן המיותר אינו מורגש במנה.

ישנן וורסיות רבות למנת הסופריטו הידועה – בחלקן תמצאו אך ורק עוף, תפוחי אדמה ומלח פלפל. בגרסה המצוינת שכבר אציג בפניכם, אותה בישלתי יחד עם זיוה ומאיקי, תגלו גם תוספת של מעט כורכום ושום, אותו רק נחצה ונוסיף לסיר בזמן הבישול על מנת שיעניק את טעמו אבל לא ישתלט. מי שמעוניין, מוזמן להוסיף גם 1/2 כפית פפריקה בשלב תיבול העוף. מי שלא בעניין של תוספת השום, מוזמן להמירו בבצל גדול חתוך לשמיניות (גם יוצא נפלא) או לחלופין להשמיטו לחלוטין.

קבלו צלי הכי ביתי, עם עוף רך רך ותפוחי אדמה הכי טעימים שאכלתי מזה זמן רב. מנה נפלאה ופשוטה, שתרצו להכין שוב ושוב.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

5 כרעיים מפורקות, עם העור

8 תפוחי אדמה (עדיף עם קליפה אדומה) מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור טחון

2 וחצי כפיות מלח, מחולקות

כ-7 כפות שמן חמניות, מפורקות

ראש שום שלם, חצוי

הוראות הכנה:

מכניסים את חלקי העוף לקערה גדולה, מתבלים ב-1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון ו-1/2 כפית כורכום ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים בסיר רחב ונמוך 4 כפות שמן על להבה בינונית-גדולה ומטגנים את חלקי העוף משני הצדדים עד שזהובים מאד ומעט שחומים (אל תמהרו).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את חלקי העוף לקערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים עוד 3 כפות שמן לסיר, מגרדים מעט את הקרקעית עם כף עץ ומטגנים את תפוחי האדמה בכמה סבבים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמזהיבים היטב ומעט משחימים (שוב, קחו את הזמן).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את תפוחי האדמה המטוגנים לקערה נפרדת, מתבלים ב-2 כפיות מלח ומשקשקים היטב, כך שכל תפוחי האדמה יצופו במלח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מחזירים לסיר את חלקי העוף המטוגנים בשכבה אחת, משבצים ביניהם את השום החצוי כשחלקו החצוי כלפי מטה, מפזרים מעל את תפוחי האדמה המטוגנים ושופכים כוס מים רותחים באופן אחיד מעל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-45 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. ניצה הגב

    היי
    אין אפשרות הדפסה?

  2. אורנה הגב

    מתכון מעולה! הוספתי מעט הל טחון כי כך זכרתי את הטעם

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן