מרק דלורית וקארי אדום

את המרק הבא אלתרתי לאחת מארוחת השישי האחרונות שלנו, היו לי כמה דלוריות בבית והתחשק לי להכין מרק כתום, אך לחדש: לא ללכת על הכתום הקבוע שתמיד מתחסל, או הכתום עם העדשים המתובל.

לבסוף, אחרי שפתחתי קצת את המקרר והארונות לקבל השראה, החלטתי דווקא לשלב את הדלורית עם משחת הקארי האדום ממנת העוף הקבועה והאהובה הזו. כמובן שחלב הקוקוס לא איחר להצטרף לחגיגה גם הוא.

מפה לשם התקבל מרק עם טעמים תאילנדיים נפלאים (אם תרצו, אותו טעם של מנת העוף המוצלחת, רק בגרסת המרק הטבעוני והמחמם) שבמרכזו הדלורית, אותה אני כל כך אוהבת – אם "נטורל" בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל, כחלק ממגש האנטיפסטי שלי, או יחד בתבנית עם עוף בתנור (מתכון שחייבת לכם בקרוב). כמובן שאפשר לצרף גם דלעת למרק, אם במקרה מחכה לכם גוש נחמד ממנה במקרר, אך ממש לא חובה. גם מקל למון גראס שבור ישתלב באופן מופלא לבישול המרק – אם אתם בוחרים לצרפו, אל תשכחו להוציא אותה לפני טחינת המרק.

בדומה לעוף בקארי אדום וחלב קוקוס, גם מרק זה הוא חרפריף – כך שיש לקחת זאת בחשבון. מי שמעוניין למתן את חריפות המרק מוזמן להוריד קצת מכמות משחת הקארי האדומה וגם לוותר על פתיתי הצ'ילי. שימו לב שבדומה למנת החריימה, גם במתכון זה, תחילה "פותחים את הטעמים" שבמשחת הקארי ושאר התבלינים על ידי טיגונם.

את המרק אני ממליצה להגיש עם בצל ירוק קצוץ ו/או עלי כוסברה קצוצים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 כפות שמן זית

כ-2 דלוריות מקולפות, מגולענות מגרעינים וחתוכות לקוביות (כ-1.5 ק"ג קוביות דלורית)

2 כפות משחת קארי אדום

3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד

4 שיני שום קצוצות

1 כפית כוסברה טחונה

1/2 כפית כורכום

1 כפית כמון

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר חום דמררה

כ-4 כפות מיץ לימון/ליים סחוט טרי

1 פחית קרם קוקוס

כ-4 כוסות ציר ירקות/מים רותחים/ציר עוף

להגשה:

בצל ירוק קצוץ דק ו/או עלי כוסברה ו/או תלתל קרם שמנת

הוראות הכנה:

בסיר גדול, על להבה בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים, תוך כדי ערבוב, את משחת הקארי במשך כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, הכוסברה הטחונה, הכמון, הכורכום, הסוכר, המלח ופתיתי הצ'ילי ומערבבים היטב עוד כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לסיר את קוביות הדלורית ומערבבים ומטגנים במשך כדקה נוספת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מוסיפים את ציר הירקות/עוף/מים רותחים ומביאים לרתיחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את פחית קרם הקוקוס, מערבבים, מנמיכים הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהדלורית מתרככת מספיק וניתן לטחון אותה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את מיץ הלימון/ליים ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טוחנים עם בלנדר מוט ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים עם זרזיף קרם קוקוס ו/או עלי כוסברה טריים ו/או בצל ירוק קצוץ.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן