מעטפת סלמון בחרדל ומייפל עם ירקות

את מנת הסלמון הקלה והטעימה הזו הכנתי צ'יק צ'ק למיקוש ולי לצהרים זריז. התחשק לי לגוון ולשלב קצת ירקות במנה ובעיקר.. הייתי מאד רעבה . הלכתי על בטוח וערבבתי בקערה מייפל וחרדל, שתמיד מסתדרים טוב יחד, כפי שכבר הבנו בשלל מתכונים, כמו במתכון של הפרגיות, במנת הסלמון הזו ובמנת הגזרים הזו, בין היתר.

את כל הטוב הזה ארזתי יפה במעטפת נייר אפייה, מה שגם כבר עשינו מספר פעמים, כמו הלברק במעטפה הזה, והלברק במעטפה האסייתי הזה ואפילו נתח הסלמון הזה. כפי שציינתי, הוספתי לצד פילה הסלמון כמה ירקות חתוכים, שהיו לי באותו רגע במטבח, וכמובן שלא ויתרתי על הפלפל החריף והטימין, שמעניקים למנה בוסט טעים במיוחד. תוך 20 דקות התיישבנו לאכול ארוחת צהרים משביעה ובריאה במיוחד.

כמות המצרכים במתכון תשתנה כמובן בהתאם למספר המעטפות שתרצו להכין. המתכון המפורט מתאים ל-4 מעטפות, אך כמובן שאפשר להכין רק אחת וגם הרבה יותר. בנוסף, כמובן שניתן ואף מומלץ לשחק עם הירקות שתבחרו להוסיף למעטפה שלכם, כרגיל לכו על מה שזמין וטעים לכם. הכי כיף להרכיב לכל סועד מעטפה מותאמת אישית עם הירקות שהוא אוהב, למשל למיקה לא הוספתי פטריות וזוקיני.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

4 נתחי סלמון אישיים טריים

2 כפות חרדל דיז'ון

3 כפות סירופ מייפל טבעי

1 כף עלי טימין טריים

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

לירקות (רשימה פתוחה לחלוטין):

זוקיני חתוך לפרוסות

פטריות שמפיניון חצויות

עגבניות שרי תמר חצויות

טבעות פלפל ירוק חריף

שמיניות בצל סגול

זילוף שמן זית

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מערבבים בקערה קטנה את המייפל עם החרדל.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

פורסים נייר אפייה על משטח עבודה ומניחים במרכז חלקו התחתון את נתח הסלמון עם העור כלפי מטה.

בעזרת מברשת או כפית מורחים את בשר הסלמון, בחלקו העליון ובצידיו, בתערובת מייפל-חרדל.

צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים על נייר האפייה לצד נתח הסלמון חופן מהירקות שבחרתם לשלב. הפעם שילבתי זוקיני, פטריות, עגבניות, פלפל חריף ובצל סגול (אפשר לשחק עם זה ולהרכיב לכל סועד מעטפה מותאמת אישית).

צילום: דוד בכר/הארץ

מזלפים מעט שמן זית מעל הירקות.

מפזרים מעט טימין טרי, מלח ים ופלפל שחור טחון טרי מעל הסלמון והירקות וסוגרים את המעטפה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מקפלים את חציו השני של הנייר מעל הדג וכעת יוצרים מעין חצי עיגול על ידי קיפול הנייר באופן אדוק, כך שאתם בטוחים שלא ייפתח במהלך האפייה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לתנור לכ-15-20 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

קורעים את המעטפות ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן