ממתקי שקדים ושוקולד

כפי ששיתפתי אתכם במתכון של הטוסט טונה ללא לחם, לאחרונה קרוב משפחה אהוב שלי חזר לדיאטת הקיטו. חיפשתי דרכים לפנק אותו עם ממתק מתאים ללא גלוטן וסוכר והגעתי לממתקי השקדים המעולים האלו, שגם מי שלא עושה "קיטו" או אחת מחלופותיה, ייהנה מהם ואפילו מאד (ועל כך אעיד בעצמי ).

כמובן שמי שבקיטו יקפיד על שוקולד מתאים, בעל אחוזי קקאו גבוהים מאד. עבור צילום המתכון השתמשתי בשוקולד מריר פשוט. לחילופין, מי שמעוניין להוסיף לממתקי השקדים קצת מתיקות, יכול להמיר חבילת שוקולד מריר אחת בשוקולד חלב. כרגיל, לכו על מה שאתם אוהבים, רק הקפידו שלא לוותר בשום פנים ואופן על התוספת של מלח הים מעל, שעושה את כל ההבדל.

זהו מתכון מאד קליל, עם שלושה מצרכים בלבד! ראשית, נקלה את השקדים הטבעיים בתנור, מה שיעניק להם טעם עמוק יותר וכך יהפוך את הממתקים שלנו לטעימים יותר – אז נא לא לוותר על הקלייה.

אני הכנתי את הממתק עם שקדים בלבד, אך האמת היא שאין שום סיבה שהמתכון לא יעבוד מצוין גם עם אגוזים אחרים או שילוב של כמה סוגי אגוזים. הממתקים המוכנים נשמרים המון זמן בכלי סגור במקרר – כמה כיף להשקיע כל כך מעט עבודה בממתק בריא וטעים שנשאר איתכם לאורך זמן?!

קבלו חטיף/ממתק/פינוק טבעוני, ללא תוספת סוכר וללא גלוטן שבא הכי טוב לצד הקפה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 כוסות שקדים שלמים טבעיים

כ-220 גר' שוקולד מריר, קצוץ גס/שבור לקוביות

מלח ים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים עליה את השקדים בשכבה אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ

קולים את השקדים בתנור במשך כ-12 דקות, כאשר מערבבים אותם פעם אחת במהלך הצלייה. מניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים את קוביות השוקולד לקערת זכוכית ומחממים בפעימות של 30 שניות במיקרו, כאשר בין לבין מערבבים את השוקולד, עד שנמס (לחילופין, ניתן להמיס את השוקולד בשיטת באן מארי).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים את השקדים הקלויים לתוך קערת השוקולד הנמס ומערבבים היטב, כך שכל השקדים יצופו בשוקולד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מרפדים תבנית גדולה (שנכנסת למקרר) או שתיים קטנות יותר בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות מניחים "גושים" של שקדים מצופים על פני הנייר אפייה (בחרו בגודל הרצוי, כל ממתק שלי הכיל כ-10 שקדים פחות או יותר).

צילום: דוד בכר/הארץ

מפזרים מעט מלח ים מעל (אני אוהבת להשתמש בפתיתי מלח מלדון עבור מתכון זה) ומכניסים למקרר להתייצבות. כעבור שעה כבר ניתן להגיש.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

שומרים בכלי סגור במקרר עד חודש.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרפה אוראו

מקפא אוראו

כפי שסיפרתי לכם בפוסט של הסלמון במיסו ומייפל, עברנו לא

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן