נתי, חברתי המוכשרת, שכבר כיכבה כאן בבלוג בפוסטים של עוגת הלימון ושמן הזית והבלוברי מאפינס למשל, היא זו שהכירה לי את המתכון הפשוט, המושחת והמעולה הבא המציג שילוב מושלם והרמוני בין בננות ונוטלה.
לאחר שהעליתי תמונה של היפיופים האלה לאינסטגרם, בפעם הראשונה שאפיתי אותם כניסיון אצלי במטבח, קיבלתי שיא של פניות עם בקשות למתכון. הבנתי מיד שיש לי כאן אוצר בלום – מאפינס בננה רכים ועשירים בתוספת גדושה ולא מתנצלת של נוטלה – שחלקה נאפית ומתערבלת בתערובת וחלקה נשארת פאדג'ית וסמיכה. כמו שאומרים: אמא'לה ואבא'לה.
ועוד לא סיפרתי לכם כמה קל להכין את היפיופים האלה – נלכלך רק קערה אחת, בלי מיקסרים, הפרדת ביצים או שום "הארכה" אחרת (למעט מעיכת הבננות, אבל בואו לא נגזים..).
המתכון הזה מצוין כל השנה, אבל עכשיו במיוחד כשהבננות סבירות לאכילה למשך פחות ופחות זמן, ולעיתים מרגיש שכבר יומיים לאחר שהן ירוקות – כבר מלאות ב- "דבש" (עאלקקק ), הוא בא בול בזמן (בנוסף לבננה ברד המעולה כמובן).
מצרכים:
3 בננות בשלות מאד, מעוכות
2 ביצים
1/3 כוס רוויון/גביע יוגורט יווני (130 גר')
1/2 כוס שמן קנולה/חמניות
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס סוכר
כ-12 כפות נוטלה (כף לכל מאפין)
אופציונאלי: 1 כוס אגוזי לוז קצוצים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים לקערה את הבננות המעוכות, הביצים, היוגורט/רוויון, הסוכר והשמן ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מסדרים עטרות נייר בתבנית של 12 מאפינס/קאפקייקס ומוזגים בעזרת כף את התערובת בערך לגובה 2/3 השקעים (נשארה לי מעט בלילה, כך שאפיתי גם 2 עוגות בננות קטנות לקטנצ'יק שלי , כפי שמצולם).
כעת, מוסיפים כף ממרח נוטלה מעל כל תערובת ובעזרת סכין למריחה עושים תנועות סיבוביות בכל מאפין.
אופים למשך כ-15 דקות עד שהמאפינס מזהיבים ונאפים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
הי מיכל ,אם אני רוצה לעשות את זה בצור עוגה ,אז כמה זמן להכניס לתנור ?
היי עידו, כעוגה זמן באפיה יעלה לבין 30-40 דקות תלוי בגודל התבנית וגובה העוגה.. תבדוק ליתר ביטחון כבר אחרי 30 דקות
היי מיכל,
באיזו תבנית להשתמש אם אני רוצה לאפות את זה כעוגה?
אפשר שתי תבניות אינגליש קייק חדפ או אחת גדולה רגילה