כרובית גבינתית בתנור

את הכרובית הגבינתית והנהדרת הזו אלתרתי באחת השבתות האחרונות, כשאירחנו את המשפחה לארוחה ספונטנית וכל אחד אלתר עם מה שהיה לו במקרר. גבינת הצד'ר והכרובית קרצו לי ומיד החלטתי להכין גרסה מהירה וקלילה יותר (קלילה יותר, לא קלילה, אל תתפסו אותי במילה ) לכרובית בבשמל שהיתה פעם שם דבר.. מנה שאני עדיין אוהבת, שלא תבינו אותי נכון, אבל לא התחשק לי להתחיל לבשל בשמל והתחשק לי צ'יק צ'אק וטעים טעים.

השילוב של כרובית, חרדל וגבינות כבר נבדק ועבר בהצלחה מרובה עד מאד במתכון של פשטידת הכרובית וגבינות הלא פחות ממדהימה (מאק אנד צ'יז כרובית, אם תרצו). אז גם את החרדל הוצאתי מהמקרר, בנוסף לקצת שמנת לבישול (אפשר להמיר בשמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר, אם רוצים), חופן פנקו לפיזור מעל לקבל מעט קראנץ' נוסף (לא חובה) והופ התקבלה תוספת שלא יכולנו להפסיק לנשנש.

יש במנה גם כרובית צלויה, שאני תמיד אוהבת, ויעידו על כך מספר מתכוני הכרובית הצלויה שכבר יש כאן בבלוג (כמו הכרובית הצלויה החריפה, הכרובית הצלויה עם הטחינה והעגבניות, הכרובית הצלויה שבסלט הזה ועוד ועוד). גם תוספת גבינתית כיפית, אך לא מכבידה ומשתלטת, גם טעמי החרדל ואבקת השום עושים את שלהם והכי חשוב (בנוסף לזה שהמנה טעימה בטירוף כמובן..).. קלי קלולס להכין את המנה!

מבחינת סוג הגבינה, אני הלכתי על צ'דר מגורדת שבמקרה היתה לי במקרר בפעם הראשונה שהכנתי את המנה (מאז שהתמכרנו בבית לנאצ'וס בתנור, אז יש לי בקבוע גבינת צ'דר במקרר, אותה גם שילבתי במרק הברוקולי הזה). אם אין לכם צ'דר, גם גבינה אחרת תעבוד, כמו מוצרלה, גאודה ואחרות. אל תוותרו על מעט קוביות החמאה שמפזרים מעל לפני שלב הפנקו.. אני לא באמת צריכה להסביר לכם למה, נכון?

כפי שאמרתי, למרות שיש במתכון גם גבינה שמנה, גם שמנת וגם חמאה, זוהי אינה מנה כבדה כלל ועיקר משום שהכמויות שלהן באמת קטנות. אם מתחשק לכם, אין שום בעיה "לפנק" בעוד קצת מכל דבר, כמובן שאפשר לשלב גם עוד סוג של גבינה אם יש ורוצים.. המנה רק תשתבח.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים

1/3 כוס שמנת לבישול (אפשר מתוקה, אם מעדיפים)

1 כפית חרדל

חצי כוס גדושה גבינת צ'דר מגורדת

כ-40 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

חופן פתיתי פנקו

חצי כפית אבקת שום

מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מרפדים תבנית המתאימה לתנור בנייר אפייה ומסדרים את פרחי הכרובית בשכבה אחת.

בקערה נפרדת מערבבים את השמנת לבישול יחד עם החרדל ואבקת השום.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים את השמנת באופן שווה על פני הכרוביות, מפזרים מעל את הגבינה המגורדת, מתבלים במלח ים ובפלפל שחור טחון טרי ומערבבים היטב (מומלץ עם הידיים).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משטחים את הכרובית בשכבה אחידה.

מפזרים מעל את פירורי הפנקו ומשבצים בין הכרוביות את קוביות החמאה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור לכ-40 דקות עד שהכרוביות משחימות בפינות והגבינה נמסה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פירה ירוק

שמעתם על הפירה של הענק הירוק? טעים וחמאתי כמו פירה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן