חמוצים אסייתים

בהמשך לפוסט של הבשר המפורק, בו סיפרתי לכם על ארוחת הסילבסטר האסייתית השווה שבישלתי לחבריי, היום הגיע תורם של החמוצים האסייתיים הפשוטים אך הממכרים שלי, אותם הוספתי לאותו שולחן בניחוח אסייתי (ויצטרפו בכיף גם לארוחה האסייתית הזו, למשל). מדובר בחמוצים שהכי כיף לנשנש ולנשנש, כאשר כל פעם הרכב ירקות אחר ממלא את הצנצנת שלי, בהתאם למה שיש במקרר ובחשק שלי.

הירקות שכמעט תמיד יפציעו בצנצנת החמוצים שלי הם: כרוב, כרובית, קולורבי (מס' 1), גזר ומלפפון. כמובן שאפשר להוסיף או להמיר בגמבה אדומה, צנוניות, שומר ועוד, יש הרבה מקום לגיוון. אני לא אוהבת לחתוך את הירקות קטן מדי, בכדי לאפשר ביס קראנצ'י, אם אפשר (ממש לא חובה), נחמד לנסות שהירקות יהיו כולם בערך באותו גודל.

לצנצנת כמו שאני השתמשתי בנפח 3.100 ליטר, אני מכינה כ-3 וחצי כוסות של נוזל. כמות הירקות והנוזל  שמכינים תשתנה בהתאם לגודל הצנצנת שלכם כמובן. דרך אגב, גם כלי אחר עם מכסה שנסגר הרמטית יעשה את העבודה, אין צורך בצנצנת של ממש (לא כמו במקרה של ריבה למשל), הרי גם ככה תוך ימים ספורים (אם בכלל) לא יישאר חמוץ אחד בכלי.

אני אוהבת לשבץ בין הירקות בצנצנת גם מוסיפי טעם שונים כמו פרוסות של ג'ינג'ר וצ'ילי אדום/פלפל חריף ירוק פרוס. גם גרגרי כוסברה או שיני שום שלמות הם תוספת טעם נחמדה.

את החמוצים מומלץ להכין לפחות יום לפני שאוכלים אותם, אם אפשר אז אפילו יומיים. מתכון קליל זה מצטרף לצד המלפפונים המוחמצים האסייתיים והקימצ'י הביתי שלנו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לירקות:

תערובת של כל או חלק מאלה בהתאם לגודל הצנצנת שלכם והעדפותיכם:

פרחי כרובית (כ-200-300 גר')

1 קולורבי, חתוך למקלות עבים

פרוסות כרוב (כ-200-300 גר')

2 גזרים מקולפים וחתוכים לעיגולים עבים

2 מלפפונים חתוכים לעיגולים עבים

1 גמבה אדומה חתוכה למקלות עבים

אופציונלי:

פרוסות ג'ינג'ר

שיני שום שלמות

פרוסות פלפל צ'ילי אדום/פלפל שיפקה ירוק

גרגרי כוסברה

לתחמיץ:

3 כוסות מים

3 כוסות חומץ 5%

1 וחצי כוסות סוכר

הוראות הכנה:

מכניסים לסיר את המים, הסוכר והחומץ ומבשלים עד שהסוכר נמס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לצנצנת מעוקרת את כל הירקות כך שדחוסים טוב טוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משבצים בין ומעל הירקות כמה פרוסות ג'ינג'ר ו/או שום ו/או פלפל חריף.

שופכים את התחמיץ מעל הירקות כך שיכסה את כולם, סוגרים ומאפסנים במקרר לפחות יממה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים עם כף לקערה ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין מוזמן לפזר מעט שומשום קלוי על החמוצים בעת ההגשה (ממש לא חובה).

מנשנשים ונהנים.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
4 תגובות
  1. ציבי הגב

    הי מיכל,
    נראה מצויין. לשפוך את התחמיץ כשהוא חם או זה לא משנה?

  2. שושי הגב

    האם ניתן להחליף את הסוכר בתחליף כמו סוויטנגו?

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן