דג שלם במלח גס

אין סועד שיישאר אדיש למנה זו כאשר תוגש לשולחן. גביש לבן-אפרפר גדול, שאת המעטה הקשיח שלו שוברים לעיני כולם וחושפים דג שלם ויפיפייה, אשר בשרו רך, עסיסי ומלא בטעם.

את המתכון הפשוט, הקל והמרשים הזה העבירה לי מרינה ההורסת, אותה אחת שהמתיקה איתי סוד וגילתה לי את מתכונן של עוגיות הבריאות המטריפות האלה. כשהיא רוצה להרשים את האורחים במינימום מאמץ – זה ה- go-to  שלה. אימצתי בריבוע.

שימו לב כי יש דמיון למתכון העוף במלח, רק ששם המלח מהווה מסגרת לעוף ופה הוא ממש עוטף את הדג שלנו – אך אל דאגה, הדג עצמו לא סופג את כל המלח לבשרו העדין (אחת הסיבות שחשוב לבקש ממוכר הדגים שלכם להשאיר את הקשקשים).

בנוסף, הקוראים האדוקים ביניכם זוכרים כי ישנו כבר בבלוג מתכון מנצח ופשוט לפילה דג על מלח גס, במינימום זמן ועבודה. אל תטעו לחשוב כי מדובר באותו מתכון, שני המתכונים נהנים מיתרונו הרב של המלח הגס, אך יש כאן שואו אחר לחלוטין. במקרה של המתכון שנעסוק בו היום, מדובר ממש בהצגה לשולחן, בשילוב הנוחות של "שגר ושכח בתנור". מה שכן, שלא תגידו שלא אמרתי, לאחר שבירת מעטה המלח הקשיח, אותה אני אוהבת לעשות בעזרת פטיש שניצלים (שתכלס כבר מזמן לא משמש אותי לדפיקת שניצלים ), יש להיפטר מהלכלוך של גושי המלח. בנוסף, מדובר כאן בדג שלם ולא בפילה, כך שישנן עצמות – משמע, לאחר חשיפת הדג, יש לפתוח אותו ולהסיר את האדרה ושאר העצמות הגדולות, ורק לאחר מכן לאפשר לכל אחד לקחת לעצמו/להגיש מבשר הדג המשגע. כמו במקרה של פילה הדג על מלח, אני מציעה להגיש את הדג עם זילוף של שמן זית טוב וקווץ' אופציונאלי של לימון.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 בר ים שלם (או דג גדול שלם אחר) טרי, נקי, עם קשקשים, מנוקה בבטן

2 ק"ג מלח גס לבישול

3 חלבונים

1 לימון פרוס לפרוסות

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מערבבים היטב בקערה את המלח יחד עם שלושת החלבונים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את הדג השלם על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה וממלאים את בטנו הפתוחה בפרוסות הלימונים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים את הדג טוב טוב בתערובת המלח ומהדקים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור ל-50 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שוברים את מעטפת המלח הקשיחה של הדג, פותחים אותו, מנקים את האדרה וכמה שיותר עצמות ומגישים את בשר הדג הנפלא בתוספת מעט שמן זית ולימון.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. מינה וסלי הגב

    האם אפשר לעשות זאת עם קרפיון? והאם יש לך מתכון לקרפיון מבושל (בנוסח אשכנזי)? תודה רבה וחג שמח!

    • מיכל הגב

      קרפיון פחות יתאים- אפשר לברק, מוסר, דניס, בס וכו
      יש לי מתכון לגפילטע פיק נפלא מקרפיון.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן