גבינת חלומי בתנור בדבש, טימין וצ'ילי

המתכון הבא הוא אחד הטעימים שיצא לי להכין לאחרונה. מבחינתי, לאכול את החלומי בתנור הזו בוקר, צהרים וערב בקיץ הקרוב – היא עד כדי כך טעימה ומוצלחת.

זה אינו המתכון הראשון של גבינת החלומי הנפלאה כאן בבלוג, הרי היו כאן את החלומי בזעתר ופירורי לחם ואת המאפה תפוחי האדמה, החלומי והעגבניות הנפלא. בנוסף, גם מתכוני גבינה בתנור מצוינים כבר יש לנו בבלוג, כמו הפטה והעגבניות בתנור, גבינת הריקוטה המתובלת בתנור והקממבר העטוף בבצק עלים. מה אגיד לכם? אני חובבת מאד את הז'אנר.. מדובר במנות מצוינות, אחת אחת.

לפני שנתחיל, אשתף שאני מאד אוהבת גבינת חלומי, גם בצורתה הכי פשוטה– כאשר פשוט נצרבת על מחבת פסים. במתכון זה נעניק לחלומי יחס נוסף בתוספת כמה שחקני חיזוק ונקבל מנה מתפוצצת מטעם, בשילוב הטקסטורה המיוחדת של החלומי.

הצ'ילי האדום, עלי הטימין והדבש מחמיאים לגבינת החלומי, כך שמתקבלת מנה ראשונה מרשימה וכל כך קלה להכנה, שאין מי שלא ישמח לקבל אותה. בשילוב סלט יווני או סלט ירקות קצוץ וכמה פיתות חמות/על הגריל, זו יכולה להיות גם ארוחה קלה נפלאה.. פשוט ארוחה חלומית.

כרגיל, יש הרבה מקום לאלתור, אם אתם מעדיפים או אין לכם, אפשר לשלב אורגנו טרי במקום טימין, פלפל ירוק חריף במקום צ'ילי אדום, מייפל או למשל סילאן במקום הדבש. אני הכנתי בלוק אחד של חלומי, אבל אם אתם מגישים לכמות גדולה של אורחים, אני מראש מציעה לפחות להכפיל כמויות ולאפות בכלי גדול יותר 2-3 מניפות של חלומי.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 גוש גבינת חלומי, חתוך לפרוסות שוות (200 גר')

1/2 כפית גרידת לימון

1 כף מיץ לימון

1 כף עלי טימין טריים

1 צ'ילי אדום, חתוך לפרוסות דקות

2 כפות שמן זית איכותי

כ-1-2 כפות דבש

פלפל שחור טחון טרי

מעט מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

מניחים את החלומי בצורה של מניפה, על תבנית המתאימה לתנור (אפשר גם לרפד קודם בנייר אפייה), כאשר פרוסות החלומי חופפות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים מעל את גרידת הלימון, עלי הטימין ופרוסות הצ'ילי, כאשר גם דוחפים חלק בין פרוסות הגבינה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מזלפים מעל את שמן הזית והדבש ומתבלים בנדיבות בפלפל שחור טחון טרי ומעט מלח ים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-25 דקות עד שזהוב ומבעבע.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים במיץ לימון מעל ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קרם ברולה

בהמשך למתכון של הטירמיסו המנצח של עדידס, היום אני מציגה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן