ביסקיטס

בהמשך ישיר לפוסט של העוף המטוגן, בו התרפקתי על זיכרונות ילדות מהשנים שגרה משפחתי בצפון קרוליינה, היום אני משלמת לכם חוב בדמות הביסקיטס המפורסמים שהיינו מתענגים עליהם, חמים חמים עם קוביית חמאה נמסה או לצד הגרייבי (מעין רוטב בקר עשיר וסמיך).

אם כן, מתכון זה שייך לז'אנר המאפים האמריקאים המנחמים (הכי קומפורט פוד), כמו לחם התירס ולחם הבננות בין היתר, שניתן לשלב בכל ארוחה ביום, אם לצד המרק, אם לצד התבשיל מלא הרוטב או פשוט עם חמאה וריבה לצד כוס משקה חם.

המצרך החשוב ביותר בביסקיטס הוא כמובן החמאה, אז לצערי הרב לא אוכל להציע תחליף הולם למתכון זה.. הוא חלבי וכך יישאר . הקפידו להשתמש בחמאה בעודה קרה. בנוסף לחמאה תמצאו כאן גם רוויון שתפקידו משמעותי במרקם הביסקיטס ובחיבור המאפה המהיר הזה, גם עליו אבקש שלא תוותרו ולא תמירו במרכיב אחר.

מי שמתבלבל בין הביסקיטס האלה לבני דודם הבריטים – הסקונס, אספר שאכן יש דימיון רב בין השניים ואפילו רשימת המרכיבים שלהם כמעט זהה, אך במתכוני סקונס נמצא בין המרכיבים גם ביצים וסוכר (שכאן אין, הביסקיטס אינם מתוקים). בנוסף, לרוב הביסקיטס יותר "פלייקי" (שכבות בצק) לעומת הסקונס שמעט יותר יבשים ומתפוררים. כאן תם שיעור הגסטרונומיה להיום .

זהו בצק שמכינים צ'יק צ'אק עם הידיים בקערה, ללא צורך במיקסר, מעבד מזון ושום תעלול אחר. מעבדים את המרכיבים לבצק, יוצרים את הביסקיטס בעזרת חותכן או כוס צרה (אני משתמשת בכוס של הקפה השחור), מכניסים למעט זמן למקפיא, מברישים בחמאה מומסת (שלא ייחסר ) ואופים. שימו לב שיש לרדד את הבצק שלנו ממש מעט, אנחנו רוצים את הביסקיטס מאד עבים, כך שיהיו בהם הרבה שכבות נפלאות מבפנים, אז אל תתפתו לרדד יותר מדי.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

4 כוסות קמח

4 כפיות אבקת אפייה

1 וחצי כפיות מלח

1 כפית סודה לשתייה

240 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 וחצי כוסות רוויון

להברשה מעל: כ-30 גר' חמאה מומסת

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.

מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ובעזרת הידיים מפוררים ומעבדים אותן לתוך התערובת עד לקבלת תערובת פירורית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הרוויון ולשים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, לשים רק עוד כ-3-4 פעמים עד לקבלת בצק נעים ואחיד ובעזרת מערוך יוצרם מלבן בעובי של כ-3 ס"מ (עבה יחסית).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת חותכן עוגיות או כוס צרה (אני השתמשתי בכוס של קפה שחור) קורצים עיגולים ומניחים אותם בתבנית מרופדת נייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את התבנית ל-15 דקות למקפיא ומחממים את התנור לחום של 230 מעלות.

מברישים את הביסקיטס בחמאה המומסת ואופים כ-15 דקות עד שהם זהובים קלות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם לצד מרקים, תבשילים או פשוט עם חמאה וריבה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן