אטריות אורז מוקפצות עם סלמון וירקות

זו הייתה שעת ערב, ודי בנוהל אורן תהה "מה יש לאכול?". נשארו במקרר כמה נתחי סלמון בטריאקי מארוחת הצהרים ומשום מה הייתי במוזת פינוק.. רועי ישן, הילדים הגדולים צפו בסרט, מזגתי לעצמי כוס יין אדום מבקבוק שנשאר מערב קודם ויצאתי לדרך.

השריתי את מקלות האורז בקערת מים ובינתיים בדקתי מה יש למקרר להציע לי. אם כן, מנה זו היא תולדה של כל מיני שאריות ומרכיבים שבמקרה היו לי.. כמובן שגם אתם מוזמנים לאלתר ולשלב בה כל מיני מרכיבים אחרים/נוספים. מבחינת ירקות תמצאו כאן בצל ירוק, פלפל ירוק חריף, גזר, פלפל אדום, זוקיני וכרוב. הוסיפו פטריות, נבטים או כל ירק אחר שעולה על רוחכם.. רק כמו במתכון של האורז המטוגן, מזכירה שיש קודם לרכך את הירקות הקשים יותר ולקראת סוף הבישול להוסיף את הרכים. הקפידו לא לרכך את הירקות יותר מדי – אנחנו רוצים אותם עדיין פריכים ולא סמרטוטיים.

באשר לרוטב, ערבבתי אותו בקערה, כך שכשסיימתי עם שלב טיגון הירקות, כל שנשאר לעשות הוא להוסיף את חתיכות הסלמון ואטריות האורז, לשפוך את הרוטב ולערבב. הכי קל. אם במקרה יש בביתכם טריאקי הום מייד, שלבו אותו ברוטב. גם בנוגע למרכיבי הרוטב, אלתרו עם מה שיש, לדוגמא, אין סילאן? הוסיפו מייפל או דבש במקום. אין רוטב דגים? לא נורא, ייצא מעולה גם בלעדיו. רוצים להוסיף צ'ילי מתוק? לכו על זה.

שחקו עם החריפות, אני שילבתי פלפל חריף מאד, לכן הוספתי רק כפית שמן צ'ילי (אפשר גם סרירצ'ה/טבסקו אם מעדיפים). בעיניי כף רוטב ההויסין (שמוכר לכם כבר ממתכון הראגו פרגיות והבקר עם החצילים, בין היתר) מוסיפה המון והייתי מבקשת שעליה לא תוותרו. ניתן לקחת את הרוטב לכיוונים שונים עם הוספת מרכיבים אחרים שגם ישתלבו נפלא, כמו חמאת בוטנים או חלב קוקוס.. לכו על מה שטעים ומתחשק לכם.

כפי שכתבתי, אני בחרתי להוסיף סלמון אפוי ברוטב טריאקי שבמקרה היה לי מהצהרים. לצורך המתכון אפרט גם כיצד להכינו (האמת מתכון לסלמון טריאקי היה בין הפוסטים הראשונים כאן בבלוג, במקרה של הסלמון במנה זו – השריתי אותו רק בטריאקי-שומשום, ללא ריבת התפוזים). כמובן שניתן להוסיף גם קוביות סלמון נאות, אותן תשרו קודם ברוטב טריאקי סמיך וטגנו אותן מיד לאחר טיגון הירקות – לסלמון לא לוקח הרבה זמן להתבשל, במיוחד כשחתוך לקוביות. מי שרוצה מוזמן כמובן להמיר את הסלמון בקוביות עוף (כמו במתכון העוף חמוץ מתוק או אורז מטוגן), רצועות בקר (כמו במנה זו, למשל) או קוביות טופו (כמו באטריות הסובה, למשל).

לעניין האטריות, אני אוהבת את אטריות האורז הרחבות יותר (כמו של פאד תאי) – אטריות אורז דקות או אטריות שעועית פחות מתאימות כאן לדעתי. מי שרוצה מוזמן להמיר אותן באטריות ביצים. את אטריות האורז אין צורך ממש לבשל לפני צירופן למנה – פשוט נשרה אותן בקערת מים חמימים לפני שמתחילים בחיתוך הירקות, כך יתרככו בדיוק מספיק (כחצי שעה) עד שנצרפן למנה, שם תסיימנה את בישולן.

כשהתיישבנו לאכול, הופתעתי כמה יצא טעים ומוצלח עד שצילמתי לחברותיי את הווק העמוס בנודלס והצעתי טייק אאוט (אשתף אתכם שאני מציעה להן טייק אאוט רק כשאני באמת מרוצה מעצמי.. ). נתי הגיעה לקחת קופסא והודיעה לי כעבור זמן קצר שהמתכון חייב חייב לעלות לבלוג. טוב, אם נתי אומרת – אני מבצעת. פתחתי בנוהל "פתק חדש" בטלפון ושחזרתי את כל מה שעשיתי, כל עוד אני זוכרת (המצב מאד עגום לאחרונה ..).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-2/3 חבילת מקלות אורז רחבות (כ-300 גר')

2 פילטים של סלמון (כ-400 גר' סה"כ)

כ-3-4 כפות רוטב טריאקי סמיך וטוב (אני השתמשתי ברוטב טריאקי-שומשום)

3 בצלים ירוקים חתוכים לאלכסונים דקים, חלק לבן וירוק בהיר בלבד

1/2 פלפל חריף קצוץ, ללא גרעינים

1 גזר גדול, חתוך למקלות

1 פלפל אדום חתוך למקלות

1 זוקיני חתוך למקלות

1/4 כרוב קטן חתוך לרצועות

כ-3 כפות שמן חמניות

לרוטב:

3/4 כוס רוטב סויה

1/4 כוס רוטב טריאקי דליל

2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר

3 שיני שום כתושות

3 כפות סילאן

1 כף רוטב הויסין

אופציונאלי:

1 כף רוטב דגים

1 כפית שמן צ'ילי/רוטב סרירצ'ה

כמה טיפות שמן שומשום

להגשה: עלי כוסברה טריים

הוראות הכנה:

מורחים את נתחי הסלמון ברוטב הטריאקי הסמיך ומשרים אותם עטופים במקרר, לפחות לחצי שעה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות וצולים את נתחי הסלמון למשך כ-13 דקות (חשוב להוציא את הסלמון מהתנור לפני שמתייבש, הרי עוד נוסיף אותו לערבוב קצר בווק בהמשך).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפרקים את הסלמון לפלייקים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משרים את האטריות בקערת מים חמימים לפני שמתחילים בחיתוכים, כך שיושרו כ-30-40 דקות לפני הבישול.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את השמן בווק/מחבת גדולה ועמוקה על להבה גדולה.

מוסיפים את הבצל הירוק והפלפל החריף ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שמעט מתרככים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את מקלות הגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שמעט מתרככים (כ-4 דקות).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במקביל, מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הרוטב: הסויה, הטריאקי, הג'ינג'ר, השום, הסילאן, ההויסין ורוטב הדגים ו/או שמן הצ'ילי אם בוחרים להוסיפם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את מקלות הפלפל האדום ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שמעט מתרככים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותו אופן מוסיפים את מקלות הזוקיני ולבסוף את רצועות הכרוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסננים את האטריות מהמים ומוסיפים אותן לווק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את הרוטב ומערבבים היטב, עדיף בעזרת מלקחיים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הפלייקים של הסלמון, מערבבים בעדינות כך שייטמעו ויתפזרו במנה ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין מוסיף בערבוב האחרון גם כמה טיפות של שמן שומשום.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ניתן להגיש בצירוף עלי כוסברה טריים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. אפרת הגב

    הי, אם מכינים עם עוף ? גם אותו בטריאקי כמו הסלמון ? מה לשנות ? תודה !

  2. אפרת הגב

    תודה !!!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן