עוגת גבינה אפויה מצופה בקרם וניל

הרומן שלי עם העוגה הזו התחיל לפני יותר משנה, במסיבת יום ההולדת של תמר היפיפייה, חברתה של אלולו שלי.

שולחן הכיבוד של ה"גדולים", באותו יום הולדת, זכור לי כמפנק במיוחד. מאלה ששוברים כל החלטה שלך עם עצמך שהיום את נצמדת לקפה בלבד.

גג זירו וכמה ירקות.

את הרי לא רעבה כלל ועיקר.

ניתן היה לזהות סדקים בהסכם הנחרץ הזה עם עצמי כבר עם הבחנתי בסלט הקיסר שניר הכין (אבא של ה"כלה", חובב מטבח רציני ביותר בעצמו..) – הרי כבר סיפרתי לכם שלסלט קיסר לעולם לא אגיד לא.

חפיף, סלט לא נחשב, נכון?

אך, כל זכר להסכם ההוא הלך כלעומת שבא כאשר עיניי פגשו בעוגת הגבינה מצופת קרם הוניל הזו. איזה הסכם? מישהו פה אמר משהו על הסכם? אני מכחישה בכל תוקף קיומו של אחד כזה .

כבר מרחוק, נזקרו האנטנות והרדאר שלי זיהה את האיכות הביתית שלה, וקטלג אותה יחד עם אותן עוגות "של פעם" שזכורות לי מהילדות.

הבנתי כי אין ברירה ואני חייבת, פשוט חייבת, לטעום ממנה.

טעימה ועוד טעימה הובילו אותי למסקנה חד משמעית: אני צריכה עוגה כזו ברפרטואר שלי, לכן מתכון זה חייב להגיע אליי, ויפה שעה אחת קודם (או בתרגום העילג שנשבעת לכם ששמעתי בעבר: " and better one hour before" ).

בירור זריז העלה, כי האופה המחוננת היא בת דודתה של קרן, אם הכלה. ניגשתי, החמאתי וביקשתי בנימוס את המתכון. סיכמנו כי הבת דודה תעביר את הזהב לקרן וקרן אליי. אך כמו במקרים רבים אחרים, יצאתי מיום ההולדת, עבר לו יום, אחר כך שבוע ועוד חודש.. ועוגת הגבינה הלכה והתרחקה ממני. Life went on.

כך עברו להם חודשים רבים, עד שלפני כמה ימים נפל לי האסימון, שאוטוטו מגיע לו חג שבועות (אני מארחת השנה ) ועליי להחליט אלו מתכוני גבינה אהובים ושווים אעלה לבלוג סביבו. את עוגת הגבינה והפירורים המושלמת שלי כבר העליתי ואין ספק שאכין, כרגיל, גם השנה (או שבעצם מיקה בת ה-8 שלי כבר תכין אותה לבד הפעם ).. אבל מה עוד? תוך שניות, פלאש בק עם טעם של עוגת הגבינה המנצחת מהיום הולדת צץ במוחי.

מאותו רגע ועד קבלת צילום המתכון המקורי בכתב יד לא עבר זמן רב.

מודה, כל עניין אמבט המים חדש עבורי ומעט הרתיע אותי תחילה. אבל בינינו, באמת שלא מדובר בביג דיל. אוטוטו אפרט לכם בדיוק מה עשיתי.

כן זהו לא מתכון קליל במיוחד של ערבבו הכל בקערה וזהו, יש כאן הפרדת ביצים (שזה באמת שטויות!) ומיקסר, אבל בסך הכל – העוגה מוכנה צ'יק צ'אק ואין יותר מדי שלבים.

בנוסף, שימו לב שאין כאן בכלל גבינת שמנת! למרות שלגמרי מרגיש כאילו יש. רוב מסת הגבינה בעוגה יכולה להיות 5% (אם נתעלם מהשמנת החמוצה והקצפת בציפוי.. אבל בואו לא נהיה קטנוניים, בסדר?).

תנו צ'אנס, אני בטוחה שלא תתחרטו.

עוגת גבינה אפויה ומשגעת בדרך אליכם..

מצרכים:

מצרכים לעוגת גבינה האפויה

תבנית קפיצית 26, תבנית גדולה יותר שתשמש כ-"אמבט מים".

חמאה/ שמן לשימון התבנית

לעוגה:

6 חלמונים

  • אל דאגה, חכו כמה שורות ותראו שגם בחלבונים נשתמש .

1/2 כוס סוכר

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

4 כפות קורנפלור

1 שמנת חמוצה "בטעם של פעם" (אותה מפורסמת שהשתמשנו בה פה)

500 גר' גבינה לבנה 5% או 9%

גרידת לימון מלימון גדול

לקציפה:

6 חלבונים (אמרתי לכם..)

3/4 כוס סוכר

לקצפת:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות, כאשר בתחתית התנור מניחים תבנית גדולה מאד מלאה במים עד חצי גובה (בערך).

  • אני השתמשתי בתבנית אלומיניום חד פעמית גדולה וחסרת צורה מרוב שדחוסה באחד ממדפי הבלאגן שלי כבר שנים (טוב אולי הגזמתי ).
  • לפעולה הפשוטה הזו דרך אגב קוראים "אמבט מים".
  • אמרתי לכם – הכי לא מפחיד after all.

משמנים את התבנית הקפיצית ומניחים עליה נייר אפייה – וגם אותו משמנים.

  • מילאתי הוראות מדויקות, וכך אני מעבירה אותן אליכם.
  • מה שכן, היות וידעתי כי לבסוף מצפים את העוגה בקרם, הרשיתי לעצמי קצת "לזרוק" עם הנייר אפייה ופשוט סידרתי אותו בפנים בצורה קצת מצ'וקמקת כפי שאפשר לראות..
  • צ'יקמוק זה עשה את העבודה, אבל אם בא לכם להשקיע עוד דקה, אני מציעה להניח נייר אפיה אחד בתחתית התבנית ואז לסגור עליו את הקפיץ (ולגזור את השאריות מסביב) ועוד "סרט" גזור של נייר אפייה צמוד לדפנות התבנית. באופן זה תצא עוגה חלק ונטולת קמטים בסוף האפייה. לשיקולכם.

תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן

מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי העוגה לבלילה אחידה.

חומרי הבלילה לפני ערבוב

בלילה מעורבבת

כעת, מקציפים במיקסר את החלבונים יחד עם הסוכר לקצף יציב, אותו מקפלים בכמה נאגלות לתוך הבלילה שבקערה הגדולה.

לפני הקצפה

קצף חלבונים

קיפול חלבונים בבלילה

בלילה מוכנה

יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת והמרופדת בנייר האפייה ואופים בתוך אמבט המים שבתחתית התנור למשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-50 דקות. מכבים את התנור, משאירים את העוגה בתוך התנור הסגור עוד 15 דקות ורק אז מוציאים ומצננים אותה.

יוצקים תערובת לתבנית

עוגה לפני אפיה

העוגה אפויה2

בזמן שהעוגה בתנור או לחילופין בזמן שהיא מצטננת, מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג ביחד עם חלב עד לקבלת קצפת טעימה.

קרם וניל לפני הקצפה

קרם וניל

לאחר שהעוגה הצטננה, משחררים אותה מהתבנית, מקלפים את נייר האפייה ומצפים אותה בקצפת, גם בדפנותיה.

העוגה חולצה

מבט מהצד2

שומרים בקירור עד להגשה.

עוגה מצופה

פרוסת עוגה2

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. פליסיטי הגב

    וואו נראה מטורף!!תשמרי לרביעי;)

  2. גבי לוי הגב

    העוגה עלתה יפה מאד ברגע שכיביתי
    את התנור היא קרסה למרות שעשיתי הכל לפי ההוראות..ועכשיו תגידו לי למה ????

  3. נורית כהן הגב

    הי מיכל,
    הכנתי עוגה זו לחג שבועות. היא מאד טעימה. אני מאד אוהבת את עוגות הגבינה האפויה. גרידת הלימון הוסיפה טעם משגע. מה שקרה הוא שהעוגה עלתה יפה וכשפירקתי מהתבנית הקפיצית היא התפרקה בצד אחד, ״נקרעה״ ועוד קצת ועוד…בעזרת הקרם המצפה איחדתי אותה…
    יתכן שלא השארתי זמן מספיק בתנור הכבוי.
    פעם הבא אתן לזה יותר זמן.
    ויש גם שאלה לגבי אמבט המים: אם גוזרים את ניר האפיה ואין לו שולים (אני לא גזרתי והשוליים מנעו ממים להיכנס לתבנית העוגה)- אז נראה לי מסוכן כי התבנית אינה אטומה לחלוטין ואם גוזרים הניר העגול המים מהאמבט יחדרו פנימה לתבנית. לא ככה?

    • מיכל הגב

      היי נורית,
      אפשר לעטוף את תחתית התבנית ברדיד אלומיניום על מנת להיות בטוחים שמים לא יחדרו. בנוסף, לא נורא להניח את אמבט המים גם בתחתית התנור אם רוצים ללכת ממש על בטוח. אולי צידי העוגה יהיו פחות בהירים אל היא עדיין תצא מוצלחת. חשוב להשאיר העוגה בתנור המכובה שתצטנן על מנת שלא תיפול- מוזר לי שנשברה מהצד, האם לא היתה אפויה מספיק?

  4. גל הגב

    היי
    אם שכחתי גרידת לימון אפשר להוסיף תוך כדי אפייה?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן