ריקוטה מתובלת בתנור

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

ריקוטה משובחת ומתובלת נכנסת לתנור ויוצאת שחומה ומבעבעת.

שופכים עליה רוטב שהוכן בדקה ורבע ומגישים ישירות לשולחן.

זה הכל – וזה גאוני!!!

תכינו פעם אחת ואני מבטיחה לכם שהמנה הזו תיכנס בטיל לארסנל הקבועים שלכם.

את המנה הנפלאה הזו למדתי להכין באחת מסדנאות הבישול של בושי מרדורבמטבח של בושי.

חובבי סדנאות הבישול (ובעצם גם מי שטרם התנסה בחוויה), אם עוד לא ביקרתם אצל בושי במטבח – אני ממליצה בחום לפנק את עצמכם במתנה זו.

תוך כמה שעות במטבח הכפרי והחמים של בושי, הנמצא בביתה שבכפר שמריהו, תצאו מצוידים בכל כך הרבה: מחברת עשירה במתכונים מעולים, טיפים קטנים ומועילים שנשארים אתכם שנים, בטן מלאה באוכל משובח וראש טוב מכמה כוסות יין. אלו סדנאות מעשיות בהן ה-“תלמידים” חותכים, מקלפים, מערבבים ובגדול עושים כל מה שבושי המקסימה אומרת (ככה לומדים הכי טוב חבריי- you got to get your hands dirty  ). במהלך השנים האחרונות הייתי בכמה סדנאות במטבח של בושי, בהן כל פעם בישלנו תפריט שונה ומגוון, לרוב מהמטבחים הים תיכוניים על קו יוון-איטליה-פרובאנס. אך מדי פעם בושי מארחת גם שף אורח ואז הסדנה לוקחת פניה לכיוון אחר (כמו למשל בסדנה האינדונזית שהייתי בה עם השף המוכשר ג’וליוס הנדריקסן – אחד מאותם אנשים שמתאהבים בהם במבט ראשון..).

מצרכים:

מצרכים לריקוטה בתנור

1 קופסא (500 גר’) של ריקוטה פרסקה ( אני משתמשת בשל “גד”) או ריקוטה בופאלו (של “חוות הבופאלו”).

פתיתי צ’ילי יבש.

פתיתי אורגנו יבש.

מלח ים אטלנטי.

פלפל שחור גרוס טרי.

שמן זית משובח.

לרוטב:

1 צ’ילי אדום טרי קצוץ קטן קטן.

כ-3 כפות עלי אורגנו טריים (שטפו ותלשו את העלים בלבד).

מלח ים אטלנטי.

פלפל שחור גרוס טרי.

שמן זית משובח.

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל- 220 מעלות.

משמנים תבנית בשמן זית והופכים עליה את הריקוטה.

  • הניחו את התבנית על קופסת הריקוטה הפתוחה והפכו אותן בבת אחת – כך היא תצא שלמה ויפה, מחכה שנקשט אותה.

ריקוטה על תבנית משומנת

מפזרים מעל הגבינה בנדיבות את הצ’ילי היבש, האורגנו היבש, המלח והפלפל. מעל כל התבלינים מזלפים בנדיבות שמן זית.

ריקוטה עם אורגנו

ריקוטה עם אורגנו וצילי

ריקוטה מוכנה לתנור

מכניסים לתנור החם לכ- 10-15 דקות, עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב ונהיית מעט נוקשה למגע.

בזמן שהגבינה בתנור מכינים את הרוטב:

מכניסים לקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומניחים בצד.

הרוטב

מוציאים את הגבינה החמה והריחנית בטירוף מהתנור, שופכים מעל את הרוטב ומגישים מיד.

ריקוטה בתנור

שופכים רוטב על הריקוטה

ריקוטה מוכנה

  1. אני ממליצה להגיש את הריקוטה הצלויה בליווי טוסטים של בגט קלוי בתנור: חותכים בגט (שלא חייב להיות הכי טרי כי גם ככה נכנס לקלייה בתנור) לפרוסות אלכסניות, מורחים מעל קצת שמן זית, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור חם מאד עד להשחמה.
  2. אם בא לכם להשקיע – שפשפו על הטוסטונים שלכם גם קצת שום.
  3. אני מאד אוהבת להכין את המנה הזו כשאני מארחת – אז אני מכינה את הרוטב הרבה לפני שהאורחים מגיעים, כדי לעשות עוד וי על רשימת המטלות שלי, כך שכל שנשאר לעשות ממש לקראת הגעת האורחים זה לתבל את הגבינה, להכניסה לתנור ולשפוך את הרוטב מעל.
  4. המנה המפנקת הזו גם תקפיץ בכמה רמות את שולחן ארוחת הבוקר הבא שלכם, בנוסף לכל מזנון של פשטידות, סלטים וכו’.

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “ריקוטה מתובלת בתנור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *