קינוח קליל וטעים של קצפת מסקרפונה ופירות העונה

הקינוח הבא סוגר את פינת הקינוחים בקלי קלות ותמיד בהצלחה מרובה – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

מדובר בסך הכל בשילוב של סלט פירות חתוך קטן יחד עם קצפת – אך לא סתם קצפת, אלא עשירה ומלטפת בזכות גבינת המסקרפונה שנשלב בתוכה (המוכרת מהטירמיסו הקלאסי לרבים), אשר מקפיצה את הקינוח לגבהים חדשים. מוכנים ללכת צעד מושחת קדימה? שלבו גם בסיס של נשיקות מרנג שבורות גס בתחתית – לא תתחרטו.

בימי וערבי הקיץ החמים אין קינוח מתאים מזה (האמת שהקינוח נפלא גם בחורף בשילוב תותים למשל). בקיצור.. מתאים.

כמו במתכונים רבים כאן בבלוג, גם את המנה הזו ניתן להכין מראש וברגע האחרון להרכיב ולהגיש. אם כן, את סלט הפירות (שישתנה כל פעם בהתאם למה שזמין לכם במטבח) נחתוך מראש ונשמור בקערה במקרר, כך גם את קצפת המסקרפונה ניתן להקציף מראש ולשמור במקרר אם מתעקשים (מודה שאת שלב זה אני לרוב עושה צ'יק צ'אק ממש לפני ההגשה), כך שבסוף הארוחה בשתי דקות נרכיב את המנה ונגיש.

אני ממליצה לשלב גם פירות חמצמצים בסלט הפירות שלכם, כמו קיוי למשל. הפעם הסלט שלנו היה מורכב מענבים סגולים, ענבים ירוקים, קיוי, אננס, מלון ונקטרינה. בדיוק נגמר לי הסברס שגם משתלב מצוין. אך האמת היא, כפי שכתבתי, כל שילוב של פירות טריים וטעימים יעבוד כאן.

את המנה אכלתי לראשונה כקינוח בארוחה קייצית בגינה של אביגיל, שם היא הגישה אותה בצלחת שטוחה ויפה לאמצע השולחן. כשאני הכנתי את המנה הגשתי בכוסות זכוכית אישיות – מה שתבחרו יעבוד מצוין. צילמנו עבורכם היום את שתי האופציות המוצלחות.

מצרכים:

מצרכים לקינוח מסקרפונה פירות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לקצפת מסקרפונה:

250 גר' גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

3 כפות גדושות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

לסלט פירות:

שילוב של פירות עונתיים שאוהבים לבחירתכם, חתוכים לקוביות קטנות:

הפעם הלכתי על שילוב של קיוי, מלון, ענבים ירוקים, נקטרינות ואננס

אופציונלי:

נשיקות מרנג שבורות גס

הוראות הכנה:

מכניסים לקערת המיקסר את גבינת המסקרפונה, הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים על מהירות נמוכה, מגבירים באיטיות למהירות בינונית ומוסיפים את השמנת המתוקה.

לפני הקצפה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שמנת מתוקה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים עד לקבלת קצפת עשירה ויציבה.

קבלת קצפת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שוברים גס את נשיקות המרנג ומניחים בתחתית הכוסות/צלחת ההגשה.

נשיקות בתחתית כוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
נשיקות בתחתית צלחת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעל שברי המרנג מניחים תלולית יפה של קצפת מסקרפונה ומסיימים בשכבה של סלט פירות.

קצפת על מרנג
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סלט פירות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פירות על קצפת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים ומתענגים.

כוס מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צלחת מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צלחת מוכנה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
6 תגובות
  1. עינב הגב

    יופי של קינוח מרענן לקיץ!
    לכמה אנשים הכמות הזו מספיקה?

  2. סמדר הגב

    היי,
    עברתי לגבינת כבשים יש עדינה לא חמוצה. וכבר עשיתי עוגת גבינה מוצלחת ממנה.
    את חושבת שזה ילך גם כאן?
    תודה סמדר.

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן