עוגת גבינה ואוכמניות מדהימה

על המתכון הבא שמעתי ממיטלי כבר לפני זמן מה. היא סיפרה כי לאמא שלה יש עוגת גבינה "אליפות" שאסור לי לפספס, מאלה שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר. המתמידים כאן בבלוג זוכרים את גליה, אמא של מיטל, מכמה מתכונים מנצחים שכיף לחזור אליהם פעם אחר פעם כמו סלט הסלרי המעולה, כנפי העוף הדביקים, והעוף ואורז בתנור – משמע, אם אני אומרת לכם שהיום מצטרף עוד חבר לנבחרת המאד מובחרת הזו, אתם מסוגלים כבר להבין את מד ההתרגשות, נכון?

אפיתי את העוגה, נתתי לה לנוח לילה במקרר, ולמחרת בבוקר מרחתי עליה את הריבה המומסת. אחר הצהרים כבר זללנו אותה ביום ההולדת של אורצ'וק (של מיטל), תמרי (של אביגיל) ועברוש (של נתי).. הצלחתם לעקוב? 😀

ברגע שמיטל ראתה את העוגה היא ציינה שאצל אמה שכבת האוכמניות בחלקה העליון של העוגה עשיר יותר, כך שבפעם הבאה יש להשתמש בצנצנת וחצי של ריבה במקום אחת (השתמשתי בסן דלפור, לפי ההוראות). מה אגיד לכם? בעיניי היא היתה מושלמת בדיוק כך. חתיכה אחת פשוט לא הספיקה.

אם כן, גליה לא אכזבה ואכן מדובר בעוגה ווינרית לחלוטין… לראיה: אורחי יום ההולדת שלא הפסיקו לשאול מי הכין את עוגת הגבינה ההורסת. עם כל המחמאות – הקרדיט לחלוטין הלך לגליה.

שימו לב שבסופו של דבר מדובר בעוגת גבינה קרה (בדומה לעוגת גבינה פירורים ועוגת הגבינה הקרה הזו), שמצריכה אפייה רק עבור בסיסה, שהוא מעין טורט/ספוג ממש קל להכנה (אל תתבכיינו על הפרדת שלוש ביצים בבקשה, המאמץ לגמרי משתלם כאן). לאחר מכן מוסיפים את תערובת הגבינה והקצפת העשירה ולבסוף, לאחר מנוחה ארוכה במקרר, תגיע שכבת הריבה המומסת (בישול הריבה בסיר עושה הבדל משמעותי וממליצה לא לוותר על שלב זה). עוד קצת במקרר ויש לכם עוגה מ-ע-ו-ל-ה, אם לחג שבועות או לכל יום אחר בשנה, מדובר בפינוק אמיתי.

מצרכים:

מצרכים לעוגת גבינה ואוכמניות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לתחתית:

3 ביצים, מופרדות

3 כפות סוכר

3 כפות קמח תופח

3 כפות שמן

1 כף אייריש קרים/ליקר אהוב אחר

למילוי:

500 גר' גבינה לבנה 9%

1/3 + 1/4 כוסות סוכר

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה

1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

1 צנצנת ריבת אוכמניות (עם עדיפות לסן דלפור, אני השתמשתי באחת הפעמים בריבת אוכמניות וחמוציות של חברה זו – גם מעולה)

  • כפי שציינתי, אפשר גם צנצנת וחצי לציפוי עשיר יותר.

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מתחילים עם התחתית:

מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד שנוצר קצף יציב.

חלבונים עם סוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החלמונים והשמן, לאחר שהם נטמעים בתערובת מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת החלמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת השמן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת הקמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מהדקים את התערובת בתחתית תבנית קפיצית בקוטר 26, תתקבל שכבה דקה של בצק (שמאד תתפח). אופים עד להזהבה למשך כ-15-20 דקות (הקפידו לבדוק את התנור לאחר כ-13 דקות לוודא שלא שנשרף, זמני האפייה הרי משתנים מתנור לתנור).

תחתית מוכנה לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תחתית יוצאת מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרטיבים עם הליקר את התחתית האפויה והחמה באופן אחיד ומצננים.

ליקר על עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ניגשים למילוי:

בקערה קטנה מערבבים את הגבינה הלבנה יחד עם תמצית הוניל ו-1/3 כוס הסוכר.

סוכר לגבינה לבנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת וניל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב תערובת הגבינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערת המיקסר מקציפים את שני המיכלים של השמנת המתוקה יחד עם האינסטנט פודינג ו-1/4 כוס הסוכר.

לפני הקצפה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קצפת מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת לקקן, מקפלים בעדינות את תערובת הגבינה הלבנה לתערובת הקצפת, עד לקבלת תערובת אחידה, ומשטחים מעל תחתית הבצק. עוטפים ומכניסים לכמה שעות טובות למקרר (עם עדיפות ללילה שלם).

קיפול גבינה וקצפת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קצפת-גבינה מעל תחתית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את ריבת האוכמניות לסיר קטן ומחממים על אש קטנה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שנמסה ומעט מבעבעת. מסירים מהאש ושופכים על פני העוגה הקרה, משטחים בעדינות את הריבה על פני העוגה באופן אחיד, עוטפים אותה שוב ומחזירים למקרר עד להגשה (לפחות עוד שעה-שעתיים).

ריבה בסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ריבה על עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים את העוגה קרה.

ביס מהעוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
4 תגובות
  1. ליאת הגב

    הכנתי בערב שבועות.התעלפו!

  2. רותם הגב

    היי, האם אפשר להחליף את הסוכר במתכון בסילאן או דבש? אם כן – מה היחס?

    • מיכל הגב

      היי רותם, לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא- הייתי מחליפה דווקא במייפל אורגני אם יש לך.. לא יודעת לגבי ההמרה.. תנסי בערך 80% מהסוכר

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן