סשימי סלמון ברוטב אסייתי

כפי שכבר סיפרתי לכם (למשל כאן) לפני כמה חודשים ילדתי את רועיקי המתוק. עם הגעתי הביתה מבית היולדות, גילוש המהממת פינקה אותנו בארוחת מלכים פרי ידיה (כפי שסיפרתי לכם בעבר בפוסט של סלט הקיסר ומקפא האוראו למשל), במה שכבר הפך לסוג של מסורת 😀.

המשלוח המפנק של גילה היה מורכב מכל הדברים שיולדת טרייה, שהיא אני,  חולמת עליהם – בראש ובראשונה: סשימי. המאכל שהכי קשה לי להימנע ממנו בהיריון הוא דגים נאים שאני כל כך אוהבת (כפי שסיפרתי לכם כאן). גילוש הכינה לי צלחת סשימי סלמון עם הוראות הרכבה פשוטות יחד עם הרוטב והתוספות. שלמות.

בנוסף לצלחת הסשימי הנפלאה היה גם עוף ממולא מצוין (שגם אעלה כאן בקרוב), סלט הקיסר שבלעדיו אין ופרפה תות (דומה לזה) לקינוח – שלא ייחסר. מלכה.

בעודי מחסלת את הצלחת ביסודיות, היה לי ברור שאני חייבת להציג את ההצגה הפשוטה אך המצוינת הזו גם בפניכם – הרי מדובר במנת פתיחה מרשימה וטעימה עד מאד שמכינים ממש בשניות. את כל ההכנות, שגם בקושי קיימות, מכינים מראש ואז מרכיבים בפחות מדקה לפני ההגשה לשולחן.

את הסלמון אני קונה כבר פרוס לסשימי כמו שצריך אצל איש הדגים שלי (כמובן שאפשר להמיר את הסלמון גם בדג אחר כמו טונה או אינטיאס למשל). אני אוהבת לבקש פרוסות סשימי דקות וממליצה גם לכם. כמות הסשימי שתזדקקו לה תלויה בכמות ובגודל הצלחת שתרצו להכין. קחו בחשבון שאנחנו רוצים שכבה שטוחה של סשימי על צלחת שטוחה. אם יישאר לכם מהרוטב, אין שום בעיה, הוא יישמר בכלי סגור במקרר בלי בעיה עד השימוש הבא.

שימו לב שאחד המרכיבים ברוטב הוא יוזו, שהינו מיץ מרוכז של פרי ההדר היפני הידוע, אותו משלבים בהמון מנות אסייתיות. ליוזו אכן טעם מאד מיוחד אך הוא גם מאד יקר (למרות שנשמר במקרר לתקופה ארוכה). אם אין לכם בבית יוזו וממש לא בתוכנית שלכם לרכוש, אין שום בעיה פשוט המירו את שתי כפיות היוזו בשתי כפיות מיץ לימון. הטעם לא יהיה בדיוק אותו דבר כמובן, אך המנה עדיין תצא נפלאה.

כאמור, חשוב לשפוך את הרוטב על הסשימי ממש ממש לפני הגשה ולא לתת לפרוסות הדג לנוח בו הרבה זמן. בנוגע לכמות הרוטב, אין צורך להטביע את הסשימי ברוטב, אך מצד שני גם אל תתקמצנו, אנו רוצים ששכבה דקה של רוטב תכסה את הצלחת.

מצרכים:

מצרכים לסשימי אסייתי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סשימי סלמון טרי פרוס דק (אני קונה אותו ככה בחנות דגים שלי)

לרוטב:

1/4 כוס סויה

2 כפיות שמן שומשום

2 כפיות יוזו (אם אין אז מיץ לימון)

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד

לפזר מעל:

מעט בצל ירוק פרוס דק

צ'ילי אדום/ירוק קצוץ

הוראות הכנה:

מערבבים היטב בצנצנת או בקערה את כל חומרי הרוטב.

יוזו לסויה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ג'ינג'ר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את הסשימי בשכבה אחת על צלחת שטוחה ושופכים מהרוטב מעל הסשימי (לא להתקמצן אך גם לא להציף את הצלחת).

סשימי על צלחת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
רוטב על סשימי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים מעט בצל ירוק וצ'ילי אדום מעל ומגישים מיד.

צ'ילי על סשימי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בצל ירוק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן