סלט עגבניות שתמיד מתאים

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

אין כזה דבר יותר מדי סלטים על השולחן. נקודה.

אם אפשר שיהיו מגוונים ובצבעים שונים – מה טוב.

מסתבר שעד כה העליתי לבלוג רק סלט עגבניות אחד – הלוא הוא סלט העגבניות והענבים הקיצי והפרשי הזה. אין ספק כי כבר הגיעה העת לשתף טייק נוסף שלי לסלט עגבניות.

את הסלט הבא אני אוהבת להגיש על צלחת הגשה גדולה, כשבמרכזה מונחת גבינת בוראטה עגלגלה ויפה (אותה ניתן לרכוש כבר בהרבה מעדניות היום), אותה עוטף הסלט מכל הכיוונים.

מי שלא יודע, גבינת בוראטה היא האמ-אמא של המוצרלות – מבחוץ נדמה כי מדובר בכדור מוצרלה חביב, אך כשבוצעים אותה (רגע מאושר בהחלט), מעין שמנת סמיכה ונפלאה זולגת מתוכה. כאשר תוך הבוראטה מתערבב עם סלט כל מיני העגבניות ומיציו –  נולד ביס מוצלח עד מאד.

כמובן שאפשר ונפלא גם ללכת על גרסת הפרווה של הסלט, ללא שום תוספת של בוראטה או כל גבינה אחרת (גם גבינת עיזים ומיני מוצרלות מתחברות אליו נהדר דרך אגב). הסלט לגמרי עומד איתן לבדו. אפילו השריף, אותו אחד שחתום על החומוס המהולל הזה, קבע בארוחה המשותפת האחרונה כי זהו סלט העגבניות הטוב ביותר שאכל מעודו (והשריף מבין דבר או שניים חברים).

על פניו, נראה שהסלט נורא פשוט, אבל עם כמה דגשים וניואנסים, הפשוט הזה הופך למעדן: אל תוותרו על התוספת של העגבניות הצלויות (אם תצליחו לא לנשנש את כולן לפני הוספתן לסלט – כלל לא קל) – הן עושות את כל ההבדל מסתם סלט עגבניות עצלני ומשעמם, לסלט עגבניות בעל רובדים ועומקים שונים (הכי פלצני שלי, מודה ). דרך אגב, זוכרים שפגשנו יחד כבר עגבניות צלויות ומעולות במרק עגבניות צלויות הנפלא הזה?

בנוסף, הקפידו להשתמש לפחות ב-2 סוגי עגבניות, עם עדיפות ליותר, העיקר שיהיו טעימות.

לפני שנתחיל, אוסיף כי גם בסלט הזה כמו רבים אחרים (כמו הסלט החתיך הזה למשל) לא אתן מידות משום שאלו משתנות בהתאם לכמות הסלט שתבחרו להכין ומה שכרגע נמצא אצלכם במטבח. אל דאגה, לא יהיה כאן מקום לפספוסים.

מצרכים:

מצרכים לסלט עגבניות

מגוון עגבניות טריות:

  • אפשר רק שילוב של כמה סוגי עגבניות שרי: שרי תמר, שרי מנומר, שרי צהוב או אפשר לשלב בפנים גם עגבניות רגילות טעימות ובשרניות.
  • במקרה המצולם השתמשתי בשרי תמר, שרי מנומר ועגבניות תמר.
  • בצילום של סלט העגבניות עם הבוראטה בתחתית הפוסט הלכתי דווקא על טהרת השרי.
  • בכל מקרה הקפידו על שימוש בשרי תמר עבור שלב העגבניות הצלויות. אני אוהבת לשלב שרי תמר צלויות וטריות באותו סלט.
  • את עגבניות השרי נחצה לשתיים, אלא אם כן הן ממש גדולות ונחצה לארבע ואת העגבניות הרגילות לקוביות בגודל השרי החצויות.

1/2 בצל סגול קצוץ

כ-15 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים ל-4

חופן בזיליקום קצוץ גס

מיץ מחצי לימון

כ-3 כפות חומץ בלסמי

שמן זית

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס

אופציונאלי: פלפל ירוק חריף קצוץ

הוראות הכנה:

צולים את העגבניות:

מחממים את התנור על חום של 150 מעלות.

על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מניחים שורות של עגבניות שרי תמר חצויות, כשחלקם הפנימי החתוך כלפי מעלה. מזלפים מעליהן שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור לכשעה וחצי. מוציאים ומצננים.

  • שלב זה אפשר לעשות מבעוד מועד, כמה שעות לפני הרכבת הסלט.

עגבניות לפני הצלייה

עגבניות צלויות

מרכיבים את הסלט:

מכניסים את שאר העגבניות החתוכות לקערה גדולה יחד עם הבזיליקום, הזיתים והבצל (והפלפל הירוק החריף אם בוחרים להוסיפו), מוסיפים את העגבניות הצלויות ומתבלים בלימון, בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.

  • משום שאין כאן כמויות מדודות אני מציעה שתתחילו עם מעט תיבול וכל פעם תטעמו ותוסיפו במידת הצורך – בעיקר שימו לב לא להיסחף עם הבלסמי השתלטן .

לפני ערבוב

מגישים מיד.

הסלט מעורבב

לחילופין – מניחים בוראטה במרכזה של צלחת הגשה ובעזרת כף הגשה מניחים את הסלט סביב הבוראטה ומגישים.

  • אם רוצים ללכת עד הסוף – אל תשכחו את הפוקאצ’ה החמה ליד. שלמות.

עם בוראטה

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *