סלט סלרי מעולה

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

שנים ארוכות ששוררת מלחמה קרה ביני לבין סלרי.

במשך רוב חיי הוא נמנה בקבוצה המאד מצומצמת של המאכלים שאני מקפידה לא לאכול (יחד עם רגל קרושה וגבינה כחולה פלוס למשל..).

לכן, כאשר מיטלי הביאה קערה ענקית של סלט הסלרי של אמא גליה היפה שלה למפגש הזה לא התייחסתי יותר מדי. סלרי? פחות מעניין..

כאשר כל חברותי נעמדו עם מזלגות מעל הקערה וכרסמו בלי סוף, החיישנים הקולינריים שלי אכן התעוררו, אך לא מספיק בשביל להצטרף לחגיגה.

אך שבוע לאחר מכן, כאשר מארינוש (שלאחרונה מגלה כישרון חדש וטעים מאד במטבח..) הכינה את אותו סלט ל-“על האש” המסורתי אצל אביגיל ואלעד לאחר צעדת הבנים של היישוב שלנו (אחרי שנתיים אפשר כבר להגדירו מסורתי?!) כבר לא נשארתי אדישה (כן גם החומוס המהולל הזה היה שם..).

בקראנץ’ הראשון בפי נזכרתי בטעמו המיוחד של הסלרי, שבעבר לא “בא לי טוב”, אך כעבור פחות משניה נפל לי האסימון כי כנראה ולא אכלתי אותו נכון. סלרי חייבים לאכול במצב הכי קריספי וטרי שלו – שיתפוצץ בפה בשילוב רוטב שירים אותו מעלה מעלה מעלה. אם הסלרי טרי וטוב – ורק מהזן שנקרא “סלרי אמריקאי” (שהוא ללא שערות שנתקעות בשיניים), הוא אינו זקוק ליותר מדי שחקני חיזוק לצידו.

הסלט הזה לגמרי המיר אותי בסוגיית הסלרי.

ביסון מהר מאד הפך לערימה על הצלחת שהלכה והתמלאה שוב ושוב. מדובר בפיצוץ בפה של טעם וטריות!

כעבור כמה ימים עשיתי שידור חוזר אצלי במטבח ודווקא יונתוש שלי בן השלוש וחצי הוא זה שהתאהב בסלט יותר מכולם. לא קם מהשולחן עד חיסולו היסודי.

מדובר בסלט קליל כל כך, שבדומה לסלטים מצוינים אחרים כאן בבלוג (כמו סלט הגזר, נבטי החמנייה, שכבות ועוד.. רפרפו בקטגוריית הסלטים של הבלוג – מפה לשם הצטבר שם כבר מבחר די נחמד , אם מותר לי לטפוח לעצמי על השכם) ניתן להכינו מראש ורק לערבב את הרוטב יחד עם מרכיבי הסלט דקה לפני ההגשה לשולחן. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

בנוסף, הסלט מתאים כתוספת לכל ארוחה – בוקר, צהרים או ערב, חלבית או בשרית – מדובר באחלה תוספת של סלט. אין ספק, כי אצלי הוא ייכנס לרפרטואר הקבועים.

מצרכים:

מצרכים לסלט סלרי

לסלט:

2 חבילות סלרי אמריקאי, קצוץ לחצאי עיגולים + חלק מהעלים הטריים שלו קצוצים

  • לקערה מכובדת תזדקקו לכ-12-14 גבעולים יפים של סלרי אמריקאי.

כ-100 גר’ חמוציות מיובשות (ללא תוספת סוכר)

כ-100 גר’ בוטנים קלויים מקולפים

  • הפרידו את הקליפה האדומה אם נותרה על הבוטן
  • אפשר גם ללכת על בוטנים טבעיים אם אתם מעדיפים
  • אין צורך להוציא משקל – מדובר בחופן גדול מאד של חמוציות ועוד אחד של בוטנים.

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

2 כפות ריבת מישמש (שוס!)

2 כפות סויה

2 כפות חומץ

1 כפית חרדל

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, מכסים ושומרים בקירור עד להרכבת הסלט.

לפני ערבוב

אחרי ערבוב

מניחים בקערה את הסלרי החמוציות והבוטנים, שופכים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.

לפני הערבוב

שופכים רוטב

הסלט מוכן

עד כדי כך קל.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *