סלט אבטיח קייצי ונפלא

הפעם הראשונה ששמעתי על הסלט הזה הייתה מאמי, לאחר שטעמה גרסה שלו בטברנה ביוון. אהבתי את הרעיון של לקחת את הקומבו המנצח של אבטיח ובולגרית, בעל הקונטרסט של המלוח והמתוק הקלאסי (הרבה לפני בוא הקרמל המלוח), ולעשות ממנו סלטון קייצי, טרי ומרענן.

כמו בהרבה מתכונים כאן בבלוג, יש כאן הרבה מקום למשחק – לכו על מה שטעים וזמין לכם, כאשר עלי הנענע והמלפפונים הם Must (בנוסף לאבטיח והגבינה כמובן..). בעיניי השילוב המוצע עם העגבניות העסיסיות והזיתים (שמככבים גם בסלט הזה והזה למשל) הוא המוצלח ביותר (מי שרוצה מוזמן גם להוסיף קצת בצל סגול).

כמו בכל מתכון ששם דגש על חומרי גלם טריים, שימו לב להקפיד על כאלה . משמע, אם האבטיח לא טעים, גם הסלט לא יהיה טעים (זה לא המקום לאבטיח האבקתי או החיוור שנפלתם איתו בסופר). באותו אופן, על המלפפון להיות פריך ועל העגבנייה להיות עסיסית.. הבנתם את הכיוון, נכון?

בחיתוך המצרכים, הקפידו שקוביות האבטיח, המלפפון והעגבניה יהיו בערך באותו גודל, כך יתקבל סלט כיפי ומאוזן. בנוסף, ערבבו את הסלט בעדינות בקערה והעבירו מיד לצלחת שטוחה בשביל ההגשה –הרבה יותר ייצוגי במקרה של סלט זה (כמו במקרה של סלט הקישואים הצלויים למשל).

שימו לב לטפטוף הבלסמי המצומצם לפני ההגשה. עסקנו בבלסמי מצומצם במתכון המעולה של התאנים הממולאות: מדובר בחומץ בלסמי שבושל וצומצם עד למרקם של סירופ סמיך, מתקתק ומשובח. ניתן לקנות חומץ בלסמי מצומצם כמעט בכל מעדניה וגם בחלק מהסופרים (אל תוותרו עליו). ישנה אפשרות להכין רוטב בלסמי מצומצם בעצמכם בקלי קלות (הסבר בתחתית אותו פוסט תאנים).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 כוסות קוביות אבטיח

חופן עגבניות שרי קשות ומתוקות חצויות/2 עגבניות קשות ומתוקות חתוכות לקוביות

2 מלפפונים חתוכים לקוביות

1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

כ-100 גר' גבינת פטה מפוררת

חופן עלי נענע קצוצים גס

כ-3 כפות שמן זית

כ-2 כפות בלסמי מצומצם

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את קוביות האבטיח, המלפפון, זיתי הקלמטה והעגבנייה, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים קלות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את תכולת הקערה לצלחת שטוחה ומפזרים מעל את הנענע הקצוצה והפטה המפוררת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מטפטפים את הבלסמי המצומצם, מתבלים במעט מלח ים ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן