מרק כתום

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

בדומה לבצק עלים ממולא בשר, לסלט חסה , לפשטידת הפסטה, התרד והגבינות ולעוגת הפירות הבחושה, גם המרק הכתום הבא משתייך לקבוצה האקסקלוסיבית של המנות שהולכות עם אמי כבר שנים ושאני זוכרת היטב עוד מילדותי.

נכון, בשנים האחרונות מרק כתום הפך לאחד המרקים היותר בנאליים, אותו ניתן למצוא כמעט בכל תפריט ובכל מטבח, אך המרק של אמי אינו סתם עוד מרק כתום. הוא משלב בתוכו כמה אלמנטים המייחדים אותו, כמו למשל תוספת של עגבניות שמוסיפות טאץ’ חמצמץ או שורש סלרי המעניק טעם עמוק ושורשי.

בנוסף, כמו מתכונים אחרים של אמי (כפי שהסברתי במתכון המצוין של הפלפלים הממולאים שלה), המרק הכתום כל פעם יוצא מעט שונה – אך תמיד מצוין, עם טעם של עוד. כמובן שאפרט במהלך המתכון את האלטרנטיבות השונות – חלקן הפכו כבר לקבועות אצלי (כמו הוספת קרם הקוקוס) וחלקן לוקחות את המרק לכיוון אחר כל פעם (כמו ג’ינג’ר מגורד או אגוז מוסקט למשל).

בכל מקרה, הכנת המרק היא קלה שבקלים בדומה למרקים טחונים אחרים (כמו מרק הכרישה ותפוחי האדמה או מרק העגבניות הצלויות למשל), אז אל תתעצלו והוציאו את הקולפנים, כי אין כמו מרק סמיך וחם שיחמם את הבטן בימים קרירים אלו.

הוסיפו כמה גרעיני דלעת קלויים מעל ו/או מעט עירית קצוצה והתכוננו לגרגורי עונג.

מצרכים:

מצרכים למרק כתום
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

1 חתיכת דלעת גדולה (בערך בגודל של כף יד פרוסה), ללא קליפה וחתוכה לקוביות גדולות

3 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

4 גזרים מקולפים וחתוכים ל-4-5 חתיכות

2 בצלים לבנים קצוצים

1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות

4 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות ל-4 (לא חובה לקלף, אפשרי)

4 כפות שמן חמניות

כ-5 כוסות ציר עוף/ציר ירקות/מים רותחים

1 פחית קרם קוקוס

1 כפית גדושה מלח

פלפל שחור טחון

אופציונאלי:

1 כף גדושה ג’ינג’ר מגורר (בעיני חובה)

מעט אגוז מוסקט ו/או קינמון

הצעת הגשה:

עירית קצוצה

גרעיני דלעת קלויים

מעט שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.

טיגון הבצל
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

אם בוחרים להוסיף ג’ינג’ר מגורר עושים זאת כעת ומטגנים עוד כדקה.

  • אני ממליצה בחום על הוספת הג’ינג’ר, כפי שהבנתם אולי מהמתכונים של מרק הסלק וחלב הקוקוס ומרק הגזר והמיסו, אני מאד אוהבת להוסיף ג’ינג’ר למרקים.. חוץ מהעובדה שזה טעים במיוחד, הרי זה גם בריא יותר 😀.
הוספת ג'ינג'ר
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הגזר ושורש הסלרי, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.

הוספת גזר וסלרי
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות הדלעת, מטגנים ומערבבים עוד כדקה ומוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומטגנים, תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות.

הוספת הדלעת
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הוספת תפוחי אדמה ובטטות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל.

הוספת העגבניות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים את הנוזלים (אני הלכתי על שילוב של ציר עוף ומים רותחים) ומחכים לרתיחה.

הוספת הציר
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מרק לפני רתיחה

מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין עוד כ-40 דקות עד שהירקות מתרככים.

המרק מתבשל
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

טוחנים את המרק עם בלנדר מוט למרקם חלק ומחיתי ומערבבים פנימה את קרם הקוקוס. מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם עם מעט עירית קצוצה מעל ו/או גרעיני דלעת שקליתם קודם על המחבת (ללא שמן כמובן) ו/או מעט שמנת מתוקה.

טחינת המרק
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הוספת חלב קוקוס
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
צלחת מרק
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
  1. במידה ונדמה לכם כי המרק סמיך מדי לאחר ערבוב חלב הקוקוס פנימה, הוסיפו עוד חצי כוס מים רותחים וערבבו. המשיכו כך במידת הצורך, עד שתגיעו למרקם הרצוי. אני אוהבת את המרק הכתום שלי סמיך ועשיר.
  2. למעוניינים, ניתן להמיר את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה, אני אישית מעדיפה את טעמו של הקרם קוקוס.
  3. בנוסף, אתם מוזמנים להוסיף גם מעט אגוז מוסקט ו/או קמצוץ קינמון לשלב התיבול במלח ופלפל. בעיניי הם מיותרים והמרק טעים בדיוק ככה.
  4. אפשר לגוון ולהוסיף (או להמיר חלק מהירקות) למרק ירקות כתומים אחרים כמו דלורית או דלעת ערמונים, רק שימו לב להוסיף עוד מעט נוזלים אם המרק ייצא סמיך מדי.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

One thought on “מרק כתום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *